EVENIMENT
România se topește. Val de căldură și disconfort termic accentuat. Cod galben și portocaliu de CANICULĂ

Administrația Națională de Meteorologie a emis informări de caniculă începând de joi, 21 iulie și până duminică, 23 iulie.
Vor fi în vigoare coduri galben și portocaliu de disconfort termic ridicat.
Vezi și 23 iulie: Alertă COD ROȘU de caniculă și temperaturi extreme în cinci județe din vestul României. 12 județe sub COD PORTOCALIU. Harta ANM
Temperaturile cresc de la o zi la alta, astfel că maximele vor atinge 37 de grade, iar minimele nu vor coborî sub 18…20 de grade. În weekend, în special în vestul țării, sunt așteptate temperaturi de 40 de grade Celsius.
România se topește. COD GALBEN
Prima informare este valabilă pentru joi, 21 iulie. În Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară.
Citește și: Informare meteo: Alertă cod galben, portocaliu și ROȘU de caniculă. Zone vizate
Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35…37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.
Citește și: Informare meteo: Revine CANICULA. Val de căldură peste România, în următoarele patru zile
De asemenea, pentru weekend meteorologii anunță val de căldură și disconfort termic accentuat.
În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18…20 de grade.
România se topește. Val de căldură și disconfort termic accentuat. COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 22 și 23 iulie
Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul
de căldură se va intensifica.
În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38…40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20…22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
EVENIMENT
Dan Petrescu (CFR Cluj), înaintea meciului cu CSU Craiova: Vor fi schimbări în primul 11. Va fi un meci ECHILIBRAT

Luni seara în Gruia, CFR Cluj o reîntâlnește pe CSU Craiova, de această dată într-un meci din etapa a 3-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, a prefațat partida la conferința de presă premergătoare.
„Deocamdată avem doar o problemă, să vedem dacă acel jucător se va recupera. Decidem după antrenamentul de azi, echipa nu a stat în cantonament, cei care nu au jucat s-au antrenat, ceilalți au avut program separat. Evaluăm azi…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu a fost invitatul lui Florin Danciu, în cadrul emisiunii Ediția de seară, difuzată Cluj Live TV și pe canalul Youtube Cluj24. Discuția a fost un tur de forță prin politica românească actuală – de la haosul campaniei electorale, la lipsa cronică de viziune a candidaților și până la vulnerabilitățile economice ignorate de clasa politică.
Mai jos regăsiți câteva declarații ale lui Ion Novăcescu:
”Suntem în 1938, dar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Microbuzul morții de la Câțcău ducea pasageri în R. Moldova. Un ucrainean, printre victime. Șoferul ar fi adormit la volan

În microbuzul implicat, luni dimineață, în tragicul accident de la Câțcău, înmatriculat în Republica Moldova, se aflau 8 persoane, din care 4 sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar celelalte sunt cetățeni ucraineni și ai Federației Ruse, cu domiciliu în Estonia.
Potrivit polițiștilor, dintre cele 3 persoane decedate, 2 sunt cetățeni moldoveni, iar a treia este cetățean ucrainean.
Cei 2 cetățeni moldoveni răniți au fost transportați la Spitalul Municipal…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cu câteva luni înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut, Social Media autohtonă s-a umplut de pagini care cerșeau atenție (și – implicit – like-uri și distribuiri), făcând apel la emoție.
Am remarcat câteva teme recurente: copilăria petrecută la țară, tristețea bunicilor pe care nu-i mai vizitează nimeni, vremurile în care “nu aveam nimic, dar eram fericiți”, perioada în care “țara era a noastră, nu a străinilor” sau lipsa aprecierii…
Citește mai mult pe Alba24.ro