Connect with us

ACTUALITATE

România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022

Publicathanbal plaja
Sursa foto: Tp24

România şi-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre, se arată într-un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES.

Antrenorul federal de handbal pe plajă, Nicoleta Ivan, a declarat că organizarea în ţară a CM ar fi un avantaj pentru naţionala României în vederea obţinerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră. „Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 şi aşteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federaţiei este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de ţară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o şansă în plus de calificare”, a spus fosta campioană a Italiei cu Salerno.

De altfel, România va evolua anul acesta în premieră la Campionatele Europene de seniori, feminin şi masculin.

Participantă cu naţionala feminină a României la Campionatul European de junioare în 2018, Bianca Bostan (Neptun Constanţa) speră să aibă ocazia să concureze acasă la CM din 2022. „Practic handbalul pe plajă pentru că este ceva ieşit din comun, plin de surprize, şi îmi place să încerc ceva nou de fiecare dată. Trecerea la senioare e grea, e un alt colectiv de la an la an, dar totul e wow. Cred că este foarte important că avem echipă naţională de senioare. Dacă vom organiza Campionatul Mondial ar fi o şansă unică pentru familie şi prieteni să vadă că există şi un handbal distractiv”, a afirmat Bianca Bostan.

Adrian Georgescu, selecţionerul naţionalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenţia care se acordă în ultimul timp acestui sport. „Mă bucur că federaţia acordă din ce în ce mai multă atenţie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente şi meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar şi decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experienţă în beach handball, care au terminat junioratul şi au participat deja la competiţii internaţionale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine şi fete, aşteptam acest debut de mulţi ani”, a subliniat Georgescu.

Selecţionerul reprezentativei masculine, Mihai Rohozneanu, este de părere că România poate ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice la handbal pe plajă decât la handbal în sală. „Eu am încredere că beach handball-ul se va dezvolta. Nu avem încă mulţi jucători deoarece echipele de handbal indoor au şi ele obiective de performanţă şi sunt încă reticente să îşi lase sportivii la acţiunile de selecţie la handbal pe plajă, dar muncim să îi convingem. Cred că putem ajunge mai uşor la Jocurile Olimpice cu beach handball-ul, decât cu handbal indoor. Îmi doresc foarte mult să ajung acolo ca antrenor”, a precizat Rohozneanu. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

De ce se crede Cîțu Superman

Publicat

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a postat din nou, sâmbătă, imaginea editată în care apare costumat în Superman. El spune că i s-a părut amuzant și totul este doar o glumă.

După ce a câștigat competiția internă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL, Florin Cîțu a postat din nou, pe Instagram, fotografia în care apare costumat în Superman.

El a fost întrebat, la Antena 3, de ce se crede Superman.

„Era o glumă (râde – n.r.). Eu sper că a fost o glumă apreciată. Era doar o glumă, pentru că s-a făcut așa de mult caz de acel filmuleț. Era normal să revin astăzi cu acest lucru. A fost doar o glumă, sper că s-a înțeles că a fost doar o glumă și nimic altceva”, a explicat președintele PNL.â

În 9 septembrie, Florin Cîțu a publicat un filmuleț care îl înfățișează ca având puterile lui Superman în timp ce salvează un avion de la prăbușire, apoi „super-eroul” iese din ape și rostește „Are you coming?” (Vii cu mine?). „Tehnologia asta”, a scris Cîțu peste videoclip.

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut 60,2% din sufragii. (MEDIAFAX)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mihai Șora după Congresul PNL: A mai murit un partid istoric

Publicat

Filosoful Mihai Șora a scris pe Facebook, după Congresul PNL, că „a mai murit un partid istoric”.

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal.

El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut peste 60% din sufragii.

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cîţu despre un guvern minoritar: Şanse foarte mici; cea mai mare şansă – coaliţia PNL-USR-UDMR

Publicat

Noul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că şansele unui guvern minoritar sunt foarte mici şi că cele mai mari şanse le are coaliţia formată din PNL – USR PLUS – UDMR şi grupul minorităţilor.

După câştigarea mandatului, el a fost întrebat care sunt şansele să existe un guvern minoritar PNL – UDMR susţinut de PSD.

„Şanse foarte mici. Cea mai mare şansă o are coaliţia de guvernare PNL – USR – UDMR şi grupul minorităţilor”, a răspuns Florin Cîţu. „Haideţi să nu vorbim despre scenarii. Eu vă spun care este opţiunea noastră. Mergem pe acest scenariu de bază”, a punctat el.

Liderul liberalilor a spus că, deocamdată, nu se pune problema unei renegocieri a portofoliilor în cazul în care USR PLUS va dori să revină la guvernare.

„În acest moment consider că cei de la USR PLUS au prima şansă să îşi acopere ministerele”, a afirmat Florin Cîţu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Reacția PSD după congresul PNL: Cîțu, te așteptăm la moțiune

Publicat

„Cîțu, te așteptăm la moțiune”, este reacția social-democraților după alegerea lui Florin Cîțu ca președinte al PNL, postată pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut 60,1% din sufragii.

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și spune că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat.

Citește mai departe