Connect with us

EVENIMENT

România trebuie să implementeze Venitul Minim European Adecvat până în 2024. Ce prevede Directiva și cum îi influențează pe români

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

România trebuie să implementeze Venitul Minim European Adecvat până în 2024, potrivit angajamentelor pe care și le-a luat și unei directive europene în acest sens.

Prin stabilirea unui „salariu minim adecvat” („fair minimum wage”), fiecare stat va stabili nivelul venitului minim în funcție de condițiile sociale, economice și de evoluția indicatorilor macroeconomici.

Sunt aici două aspecte importante în ceea ce privește punctul de pornire în calcul.

Pe de o parte ar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nou record de temperatură. În 2024, cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor. Cum va fi vremea în martie

Publicat

vremea în alba, în săptămâna 26 februarie – 3 martie

Luna februarie 2024 înregistrează noi recorduri de căldură. Meteorologii spun că este cea mai caldă lună februarie din istoria măsurătorilor. Abaterea termică pozitivă din a doua lună a anului 2024 este, de asemenea, cea mai mare dintre toate lunile anului.

Luna februarie a fost deosebit de caldă în acest an. A urmat trendul lunii ianuarie, desemnată deja ca având temperaturile cele mai ridicate de până acum din perioade similare. Și luna martie vine cu vreme…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reguli noi pentru recuperatorii de creanțe. Cum se recuperează datoriile din creditele neperformante

Publicat

reguli noi pentru recuperatorii de creanțe. cum se recuperează datoriile

Reguli noi pentru recuperatorii de creanțe. Modul în care se recuperează datoriile din creditele neperformante a fost reglementat printr-o Ordonanță de Urgență a Guvernului. 

Ordonanța se referă la obligațiile celor care cumpără de la bănci din Uniunea Europeană credite neperformante, angajându-se să recupereze restanțele de la persoanele fizice.

Cumpărătorii de credite sunt cei care plătesc băncilor (de obicei sume infime – n. red.) pentru creditele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi escroci, iertați de judecătorii din Sebeș: Cum au pus ”în scenă” una dintre cele mai vechi escrocherii, ”Metoda Ghiulul”

Publicat

doi escroci, iertați de judecătorii din sebeș: cum au pus

Una dintre cele mai vechi metode de înșelătorie, pe stradă, este descrisă într-o motivare a Judecătoriei Sebeș. Este vorba despre ”Metoda Ghiulul”, căreia multe persoane îi cad victime. 

Metoda pare simplă, dar cei care o pun în practică cunosc foarte bine psihologia victimelor și știu cum să acționeze. Magistrații din Sebeș au detaliat într-o motivare de instanță din data de 28 februarie 2024, cum au acționat doi escroci. 

La Sebeș au pus în practică metoda de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce au făcut magistrații din Sebeș cu zeci de sticle de parfum cumpărate din ”Dragonul Roșu”. Erau imitații de firme celebre

Publicat

ce au făcut magistrații din sebeș cu zeci de sticle

La mai bine de trei ani de la identificarea a două persoane care vindeau parfumuri contrafăcute, într-o parcare de pe Autostrada A1, magistrații din Sebeș au luat măsuri. 

Mai exact, în data de 28 februarie 2024, judecătorii din Sebeș au decis confiscarea a peste 20 de cutii cu parfumuri cumpărate din Dragonul Roșu. 

În cutii se aflau zeci de sticle de parfum care imitau mărci celebre,

Cutiile se aflau în custodia statului încă din data de 17 decembrie 2019. Este vorba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe