Connect with us

ACTUALITATE

România va fi reprezentată de 12 înotători la Campionatul Mondial Şcolar de la Rio de Janeiro

Publicat

camelia potec
Sursa foto: Camelia Potec/Facebook

România va fi reprezentată de 12 înotători la Campionatul Mondial Şcolar care se va desfăşura de la Rio de Janeiro, între 17 şi 23 mai, câţiva dintre ei având potenţial pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cum a afirmat preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

“Noi ne cunoaştem de foarte mult timp, suntem aici să le recunoaştem valoarea, care din punctul meu de vedere în acest moment este mică, pentru că ei pot mult mai mult, pot lua medalii mult mai strălucitoare. Cred că este o competiţie la care sportivii noştri pot câştiga medalii. Este o competiţie nu tocmai de obiectiv, pentru că valoarea unora dintre ei este mult mai mare şi se pot califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De aceea este o competiţie bună, dar nu este cea mai mare la care ei pot participa. Anul acesta a fost unul dificil pentru mulţi dintre ei, pentru că nu au avut unde să se pregătească, bazinele de la Lia Manoliu şi Olimpia sunt închise de luni bune şi au făcut un sacrificiu mult mai mare decât înainte. Cu atât mai mult, performanţele lor sunt extraordinare”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Camelia Potec.

Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general ISMB, a afirmat că s-au făcut eforturi pentru ca delegaţia României să fie prezentă la Rio de Janeiro: “În perioada 17-23 mai va avea loc la Rio de Janeiro Campionatul Mondial Şcolar şi una dintre condiţii este să avem grupe de fete şi băieţi. În ultimele patru ediţii, România a fost reprezentată de înotători de la Colegiul Emil Racoviţă şi s-a întors cu rezultate onorabile. Suntem alături de voi, facem eforturi, pentru că, după cum e ştiut, performanţa sportivă costă. Nu poţi obţine performanţă fără o investiţie serioasă şi continuă”.

Sportivii care fac parte din lotul României la Campionatul Mondial Şcolar, elevi la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, sunt următorii: Irina Alexandra Tomuţă, Ciprian Lemnaru, Rebeca Chelu, Andrei Huduban, Ioan Mihnea Florea, Alexandra Şerman, Mihai Popa, Ioana Gâdea, Claudia Gâdea, Ioan Gabriel Dumitrache, Alexandru Ştefănescu şi Jasminne Anne Marie Ivan.

Campionatul Mondial Şcolar este organizat de Internaţional Sport School Federation, unde este afiliată şi Federaţia Sportului Şcolar Universitar din România.

Finanţarea a fost susţinută de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin FSSU, iar transportul a fost asigurat prin FNAP-Bucureşti, de către Centrul de Tineret al Municipiului Bucureşti şi Primăria sectorului 2. AGERPRES

ACTUALITATE

Dragnea anunță ca posibili candidați pentru prezidențiale pe Gabriela Firea sau Călin Popescu Tăriceanu

Publicat

tariceanu firea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în cadrul coaliţiei trebuie făcută curând o analiză în privinţa unui candidat la prezidenţiale între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

“În legătură cu anunţul pe care am spus că o să-l fac în seara asta pe unii o să-i dezamăgesc, pe unii nu, probabil. Eu nu am spus niciodată că eu vreau să candidez la funcţia de preşedinte al României, mi-au cerut-o mulţi oameni, din miile, zecile de mii cu care m-am întâlnit în ţară şi mulţi colegi, în ultimele două luni de zile.

Ceea ce vreau să spun – şi nici nu puteam să facă un astfel de anunţ în seara asta, în condiţiile în care, cu totul întâmplător, la mine termenele sunt programate în funcţie de evenimentele politice – eu cred că PSD-ul foarte curând trebuie să-şi desemneze un potenţial candidat, am înţeles că ALDE îl susţine pe domnul Tăriceanu şi foarte curând trebuie să facă această analiză care dintre cei doi candidaţi de la PSD şi de la ALDE au cele mai mari şanse să scape România de acest om care este acum la Cotroceni. Din partea partidului nu hotărăsc eu, sper să particip la şedinţa CEx-ului când se va hotărî asta, nu am vorbit cu persoana respectivă, dar cred că analiza trebuie făcută între Gabriela Firea şi Călin Popescu-Tăriceanu. Nu ştiu dacă Gabi mai vrea după situaţia prin care a trecut”, a precizat Liviu Dragnea, duminică seară, la sediul PSD. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Afacerilor Externe nu ar fi trimis la BEC nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de votare (surse)

Publicat

mae

Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis nicio solicitare cu privire la prelungirea programului de votare la secţiile deschise în străinătate, au declarat surse oficiale.

“Nu există o solicitare de la MAE cu privire la prelungirea programului de votare. USR PLUS a depus solicitare cum se interpretează cuvântul “sala de votare” din art. 48 al Legii electorale. Răspunsul este că sală înseamnă doar sală şi nu holul sau curtea secţiei de votare: art. 48 – la ora 21,00 se dispune închiderea sălii. Doar cei din sală pot să îşi exercite votul după ora 21,00. Meleşcanu nu a trimis o solicitare, ci doar a redirecţionat cereri din străinătate. Sute de solicitări pe această temă, toate din străinătate, votanţi, consuli, preşedinţi de secţii de votare”, au precizat sursele citate.

Duminică seara, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a scris pe pagina sa de Facebook că prelungirea programului la secţiile de votare din străinătate ar reprezenta o soluţie dacă ea ar fi posibilă în mod legal.

“În mod evident dublarea secţiilor de votare nu a fost suficientă în condiţiile unei participări care a depăşit orice aşteptări! Este clară necesitatea de a schimba sistemul de vot! Ambasadele şi consulatele nu vor putea face faţă cu sediile şi implicit cu personalul existent, pentru a evita dificultăţile în zonele cu o populaţie densă. Prelungirea programului ar fi o soluţie dacă în mod legal este posibilă! Oricum, pentru punctele cu mare aglomerare, vă asigur că toţi cei care se găsesc în clădire sau în curtea secţiilor de vot vor putea vota astfel încât să îşi poată exprima opţiunile electorale”, a scris Meleşcanu. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dacian Cioloş, după exit-poll: Votul de azi arată că România renaşte

Publicat

ciolos

Românii au votat pentru renaşterea ţării şi pentru o Românie europeană, a declarat duminică, după anunţarea rezultatelor exit-poll, liderul PLUS, Dacian Cioloş.

“Votul de astăzi arată că România renaşte. Cetăţenii României în sfârşit au redat sens democraţiei prin votul lor. Mulţumim celor peste 9 milioane de români care au ieşit astăzi la vot şi care au demonstrat că România este o ţară europeană, (…) că dau un exemplu şi Europei despre ce poate să facă o naţie atunci când societatea se mobilizează pentru a arăta politicienilor sensul în care trebuie să meargă ţara”, a afirmat Cioloş.

El a apreciat că a existat “o mobilizare de excepţie” la vot a cetăţenilor români, inclusiv a comunităţii maghiare.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a spus că prin votul exprimat la referendum a fost făcut primul pas pentru ca sintagma “fără penali” să ajungă literă în Constituţie.

“Şi acest răspuns este elementul pe care putem construi mai departe viitorul”, a declarat Barna. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

LIVE VIDEO: Românii, în continuare la coadă pentru a vota în Spania

Publicat

Sute de români protestează în fața secției de votare din localitatea Castellon – Spania. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că de la ora 10.00 dimineața stau la coadă, în speranța că pot vota. Oamenii spun că doar în jur de 3.000 de persoane au reușit să voteze, în condițiile în care în zonă ar fi aproximativ 32.000 de români. 

Citește mai departe