Connect with us

ACTUALITATE

România va fi reprezentată de 12 înotători la Campionatul Mondial Şcolar de la Rio de Janeiro

Publicatcamelia potec
Sursa foto: Camelia Potec/Facebook

România va fi reprezentată de 12 înotători la Campionatul Mondial Şcolar care se va desfăşura de la Rio de Janeiro, între 17 şi 23 mai, câţiva dintre ei având potenţial pentru a se califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după cum a afirmat preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

„Noi ne cunoaştem de foarte mult timp, suntem aici să le recunoaştem valoarea, care din punctul meu de vedere în acest moment este mică, pentru că ei pot mult mai mult, pot lua medalii mult mai strălucitoare. Cred că este o competiţie la care sportivii noştri pot câştiga medalii. Este o competiţie nu tocmai de obiectiv, pentru că valoarea unora dintre ei este mult mai mare şi se pot califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo. De aceea este o competiţie bună, dar nu este cea mai mare la care ei pot participa. Anul acesta a fost unul dificil pentru mulţi dintre ei, pentru că nu au avut unde să se pregătească, bazinele de la Lia Manoliu şi Olimpia sunt închise de luni bune şi au făcut un sacrificiu mult mai mare decât înainte. Cu atât mai mult, performanţele lor sunt extraordinare”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Camelia Potec.

Ioana Mihaela Neacşu, inspector şcolar general ISMB, a afirmat că s-au făcut eforturi pentru ca delegaţia României să fie prezentă la Rio de Janeiro: „În perioada 17-23 mai va avea loc la Rio de Janeiro Campionatul Mondial Şcolar şi una dintre condiţii este să avem grupe de fete şi băieţi. În ultimele patru ediţii, România a fost reprezentată de înotători de la Colegiul Emil Racoviţă şi s-a întors cu rezultate onorabile. Suntem alături de voi, facem eforturi, pentru că, după cum e ştiut, performanţa sportivă costă. Nu poţi obţine performanţă fără o investiţie serioasă şi continuă”.

Sportivii care fac parte din lotul României la Campionatul Mondial Şcolar, elevi la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, sunt următorii: Irina Alexandra Tomuţă, Ciprian Lemnaru, Rebeca Chelu, Andrei Huduban, Ioan Mihnea Florea, Alexandra Şerman, Mihai Popa, Ioana Gâdea, Claudia Gâdea, Ioan Gabriel Dumitrache, Alexandru Ştefănescu şi Jasminne Anne Marie Ivan.

Campionatul Mondial Şcolar este organizat de Internaţional Sport School Federation, unde este afiliată şi Federaţia Sportului Şcolar Universitar din România.

Finanţarea a fost susţinută de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin FSSU, iar transportul a fost asigurat prin FNAP-Bucureşti, de către Centrul de Tineret al Municipiului Bucureşti şi Primăria sectorului 2. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Energia nucleară asigură o treime din producţia de energie a ţării, duminică dimineață

Publicat

eoliana

Energia generată în centrala nucleară de la Cernavodă asigură o treime din totalul producţiei de electricitate la nivel naţional, duminică dimineaţă, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional, postate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Astfel, la ora 10:00, reactoarele nucleare produceau 1.401 MW, însemnând 31,3% din total.

Urmează energia hidro, cu 23,53%, cea din cărbune – 21,98%, hidrocarburi – 11,89%, fotovoltaică – 10,01%, biomasă – 1,09%, eolian – 0,20%.

La ora menţionată, consumul naţional era de 5.643 MW, producţia – de 4.543 MW, diferenţa de 1.093 MW fiind importată.

De asemenea, preţul energiei cu livrare duminică, pe piaţa spot a bursei OPCOM, are o medie de 659 lei pe MWh, cu un vârf de 1.050 lei pe MWh între orele 19:00 – 21:00. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Crește numărul localităților din Ilfov cu rată de infectare peste 6 la mie

Publicat

Rata de infectare a trecut duminică de 6 cazuri la mia de locuitori, în nouă localități din județul Ilfov, sâmbătă când erau doar șapte.

Este vorba despre Afumați – 7,36 la mie, Bragadiru – 7,75 la mie, Chiajna – 7,25 la mie, Dărăști-Ilfov – 6,25 la mie, Dobroești – 8,91 la mie, Mogoșoaia – 8,57 la mie, Otopeni – 6,35 la mie, Popești – Leordeni – 6,68 la mie, Voluntari – 6,77 la mie.

Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov se întrunește duminică pentru a stabili restricții în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori.

Doar opt din 40 de comune și orașe din Ilfov nu sunt în scenariul roșu, respectiv nu au depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ la unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi.

Vaccinații se pot deplasa localităţile care au depăşit rata de infectare de 6 la mie.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prima persoană din lume vaccinată anti-COVID cu Pfizer a primit a treia doză

Publicat

Prima persoană din lume vaccinată anti-COVID cu Pfizer a primit deja a treia doză. Margaret Keenan are 91 de ani și este din Marea Britanie.

Margaret Keenan spune că se simte bine şi că este fericită că a primit a treia doză, conform BBC.

Ea recomandă şi altor persoane să se vaccineze, fără teamă.

„Durează câteva secunde, mergeţi şi faceţi injecţia, vă salvează viaţa voastră şi a familiilor voastre”, a spus Margaret Keenan.

Tot al treilea ser l-a primit şi asistenta care a vaccinat-o pe vârstnică.

A treia doză este destinată persoanelor cu vârsta peste 50 de ani, tinerilor adulţi cu probleme de sănătate şi angajaţilor din sistemul de Sănătate britanic. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

De ce se crede Cîțu Superman

Publicat

Noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a postat din nou, sâmbătă, imaginea editată în care apare costumat în Superman. El spune că i s-a părut amuzant și totul este doar o glumă.

După ce a câștigat competiția internă cu Ludovic Orban pentru șefia PNL, Florin Cîțu a postat din nou, pe Instagram, fotografia în care apare costumat în Superman.

El a fost întrebat, la Antena 3, de ce se crede Superman.

„Era o glumă (râde – n.r.). Eu sper că a fost o glumă apreciată. Era doar o glumă, pentru că s-a făcut așa de mult caz de acel filmuleț. Era normal să revin astăzi cu acest lucru. A fost doar o glumă, sper că s-a înțeles că a fost doar o glumă și nimic altceva”, a explicat președintele PNL.â

În 9 septembrie, Florin Cîțu a publicat un filmuleț care îl înfățișează ca având puterile lui Superman în timp ce salvează un avion de la prăbușire, apoi „super-eroul” iese din ape și rostește „Are you coming?” (Vii cu mine?). „Tehnologia asta”, a scris Cîțu peste videoclip.

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. El l-a învins în competiția internă pe Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și președinte în funcție. Cîțu a obținut 60,2% din sufragii. (MEDIAFAX)

Citește mai departe