Connect with us

ACTUALITATE

Românii, așteptați la Alba Iulia cu fasole, cârnați și vin. Masă populară cu aproximativ 7.000 de porții, de 1 Decembrie 2022

Publicat

masa populara.jpg

Pentru vizitatorii care vor veni la Alba Iulia de 1 Decembrie 2022, Ziua Națională, administrația locală a pregătit, printre alte evenimente, și tradiționala masă populară, la Marea Unire a Bucătarilor. 

Nu mai puțin de 15 bucătari pasionați de mâncarea românească autentică își vor uni și în acest an forțele, ceaunele, instrumentele și ingredientele.

”Fasolea, cârnații și ciolanul vor fi pregătite pe îndelete, la foc mic dar cu pasiune uriașă, în dimineața zilei de 1 decembrie, în curtea Universității din Alba Iulia, pentru ca totul să fie gata…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cetățenii din Sectorul 1 nu prea mai au șanse să primească ajutoarele anti-criză. Deși adoptat, proiectul e tras pe linie moartă

Publicat

cetățenii din sectorul 1 nu prea mai au șanse să

Proiectul prin care primarul Clotilde Armand voia să le returneze cetățenilor Sectorului 1 circa 200 de milioane de lei pe care susține că i-a economisit din plățile pentru salubrizare către Romprest e tras pe linie moartă.

Banii încă există, dar timpul trece și nu e clar dacă vor mai putea fi cheltuiți.

Primarul Clotilde Armand (USR) a anunțat pe 10 octombrie că vrea să dea 1.000 de lei fiecărui cetățean al Sectorului 1 care a împlinit 18 ani.

„Ce facem? Oferim un sprijin financiar locuitorilor Sectorului 1 pentru a putea trece mai ușor de criza…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer. A crescut de trei ori față de acum zece ani. Care sunt cauzele

Publicat

creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri de cancer. a crescut

Numărul bolnavilor tratați de cancer a crescut de trei ori în ultimii zece ani, iar cheltuielile pentru tratamentul cancerului s-au dublat în ultimii cinci ani, de la aproape 1,5 miliarde de lei în anul 2017 la 3,9 miliarde lei în credite de angajament pentru finanţarea Programului naţional curativ de oncologie, a declarat, miercuri, preşedintele CNAS, Adela Cojan.

Cancerul în România face cele mai multe victime din Europa, cu 48% mai multe decât media europeană, a declarat miercuri preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, în cadrul evenimentului „Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului în contextul…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Va pune România probleme Bruxelles-ului? Scenariul cel mai prost pentru noi

Publicat

va pune românia probleme bruxelles ului? scenariul cel mai prost pentru

Se numără printre personajele politice mari ale regiunii, virtuțile de conducător se văd atât în domeniul militar, cât și în diplomație și a reușit să rămână un lider politic de încredere pentru oameni, în așa fel încât era aproape imposibil să convingi pe cineva să trădeze.

Personajul era Ștefan cel Mare, descris de istoricul Liviu Cîmpeanu, într-un volum recent publicat la Humanitas, „Cruciadă împotriva lui Ștefan cel Mare. Codrii Cosminului, 1497”.

Sigur, e vorba despre o cu totul altă epocă, relațiile de putere erau altfel reglate, dar e…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mărțișoare, accesorii pentru ANIMALE și CĂRȚI pentru clujeni, la primul târg „Mustăcioșii fericiți” din an. Când și unde va fi

Publicat

mărțișoare, accesorii pentru animale și cĂrȚi pentru clujeni, la primul

Tinerii clujeni de la Mustăcioșii fericiți lansează o invitație iubitorilor de animale la primul lor târg caritabil din anul 2023. Acesta va avea loc la hotelul Hanul Fullton de pe strada Decebal 22, în ultimul weekend din lună, pe 25 și 26 februarie, între orele 12 și 17, iar voluntarii pregătesc multe surprize pentru vizitatori, de la produse inedite la companionii mult îndrăgiți de urmăritori.

„Vom avea multe lucrușoare puse spre vânzare, o parte din mustăcioșii care ne-au trecut pragul, și multă voie bună. Vă așteptăm în număr cât mai mare”, anunță tinerii.

Donațiile și banii strânși din vânzări vor merge spre…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe