EVENIMENT
Românii au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei în Black Weekend
Românii au făcut cumpărături în valoare totală de peste 1,2 miliarde de lei în perioada 15-17 noiembrie 2019, Black Weekend, din care 245 milioane de lei au reprezentat plăţi online iar restul plăţi cu numerar la livrare, potrivit analizei companiei PayU.
Suma cheltuită online, 245 de milioane de lei, a fost mai mare cu 24% în comparaţie cu 2018, marcând un nou record. În sistemul PayU România au fost generate 499.632 de tranzacţii, în creştere cu 33% faţă de anul trecut. Aproximativ 80% din aceste cheltuieli, respectiv 198 de milioane de lei, s-au înregistrat în ziua de vineri, 15 noiembrie.
„În acest an, numai pe data de 15 noiembrie, românii au cheltuit online cât în toate cele trei zile de Black Weekend de anul trecut. Numărul tranzacţiilor a atins aproape jumătate de milion, demonstrând atât interesul românilor pentru Black Friday, cât şi încrederea în plăţile online”, a declarat Marius Costin, Country Manager PayU România, citat într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Minutul de aur a stabilit un nou record în materie de plăţi online: în intervalul 7:27-7:28 s-au înregistrat 2.140 de plăţi online, aproape dublu faţă de anul trecut.
Topul cumpărăturilor online rămâne şi anul acesta dominat de produsele IT&C, urmate de produse din categoria eTail şi servicii.
Valoarea medie a coşului de cumpărături a fost de 484 de lei, cu 18% mai mică decât anul trecut, în timp ce valoarea coşului mediu de cumpărături în rate a crescut cu 5% şi a ajuns la 974 de lei.
Peste 37% din totalul volumelor au fost achitate cu un card în rate fără dobândă.
„Scăderea valorii medii a coşului de cumpărături este o consecinţă normală a dezvoltării pieţei de e-commerce şi a maturizării evenimentului Black Friday. Acest lucru înseamnă că românii au încredere să comande şi să plătească online utilizând un card în rate fără dobândă. Aceştia aleg din ce în ce mai multe tipuri de produse, chiar şi cele cu o valoare mai mică”, a adăugat Marius Costin.
Cea mai mare tranzacţie online a fost de 57.949 lei, coşul de cumpărături conţinând produse IT&C. Pe locul al doilea se află o tranzacţie de peste 47.000 lei, iar pe al treilea, o tranzacţie de 34.511 lei.
În platforma PayU România, aproximativ 10% din numărul total de plăţi online realizate de Black Weekend sunt tranzacţii realizate cu un card emis într-o altă ţară, în creştere cu 71%.
„Se cumpără în România din toate colţurile lumii şi din ce în ce mai mulţi români îşi extind aria de căutare a produselor preferate pe site-uri din afara graniţelor ţării. Acest lucru ar trebui să indice clar magazinelor online locale că a venit momentul să îşi extindă afacerea şi în alte pieţe. PayU face paşi puternici în acest sens, oferind comercianţilor posibilitatea extinderii transfrontaliere prin intermediul platformei noastre PayU HUB. Comercianţii români pot accesa astfel pieţe emergente în care comerţul electronic creşte exponenţial, chiar şi cu 20% pe an. Extinderea transfrontalieră ajută şi atragerea unei noi categorii de clienţi şi chiar a viitorilor clienţi, 90% din populaţia globală sub 30 de ani trăind în pieţe emergente. Veniturile cresc automat şi businessul se dezvoltă”, a încheiat Marius Costin, Country Manager PayU România.
PayU este un furnizor global de servicii de plată pentru companii. AGERPRES
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
La sfârșitul lunii noiembrie va fi lansat Patronatul Societăților din Construcții, Filiala Transilvania
Evenimentul va avea loc în data de 28 noiembrie și va marca o etapă importantă în creșterea reprezentativității asociației în zona de centru și nord.
Patronatul Societăților din Construcții – Filiala Transilvania este o subdiviziune care se ocupă de specificul pieței și al regiunii Transilvania, care include județele din centrul și nordul țării și reprezintă interesele angajatorilor din domeniul construcțiilor din zona Transilvaniei, unii dintre cei mai…
Citește mai mult pe Cluj24.ro