Connect with us

ACTUALITATE

Românii au primit anul trecut bani din 75 de ţări. Din România s-au trimis bani în 174 de ţări. Studiu

Publicat

bani lei pixabay e1663503847879.jpg
sursa foto: pixabay.com

Potrivit unui studiu efectuat de o aplicație financiară, numărul transferurilor către România a înregistrat o creștere de 17% în 2023 față de anul precedent, atingând un total de 13,3 milioane de tranzacții.

Aceste date relevante reflectă o tendință ascendentă în ceea ce privește transferurile de bani între țări, potrivit Agerpres.

Fondurile transferate și creșterea semnificativă în primele șase luni

În primele șase luni ale anului 2023, fondurile transferate în România au crescut cu 15%, conform datelor centralizate de aplicația financiară Revolut.

Aceasta gestionează o bază de clienți de 35 de milioane, dintre care 3,5 milioane se află în România.

Tendințe pozitive în tranzacții

Numărul de tranzacții către România și către alte țări a continuat să înregistreze creșteri semnificative.

Transferurile către România (inbound) au crescut cu 17%, în timp ce transferurile către alte țări (outbound) au înregistrat o creștere de 15%, incluzând transferuri peer-to-peer și transferuri între conturi bancare și conturi Revolut.

Creșteri notabile în fondurile transferate din anumite țări

Conform comunicatului companiei, fondurile totale trimise în România au crescut cu 15%, iar cele provenite din primele 10 țări au înregistrat o creștere superioară, depășind valoarea de 1,7 miliarde de euro. Belgia, Germania și Italia au consemnat cele mai mari creșteri ale sumelor transferate.

Variații în funcție de vârstă și țară

Datele interne ale companiei dezvăluie diferențe semnificative în funcție de vârstă. Seniorii primesc cele mai mari sume, cu o medie anuală de peste 3.300 euro, în timp ce Generația Z primește sume mai mici, dar mai frecvente, cu o creștere de 32% a tranzacțiilor totale în 2023 față de 2022.

Impactul asupra pieței financiare și incluziunea financiară

Revolut a contribuit la creșterea incluziunii financiare în multiple piețe, având peste 35 de milioane de clienți la nivel global și 3,5 milioane în România.

Construind un ecosistem financiar bazat pe accesibilitate, transparență și încredere, Revolut este percepută ca un cont bancar principal pentru clienții săi.

Datele prezentate în studiul realizat de aplicația financiară evidențiază nu doar o creștere semnificativă a transferurilor internaționale către România, ci și impactul pozitiv pe care platforma Revolut îl are în diversificarea și consolidarea serviciilor financiare în era digitală.

Aceste evoluții indică o direcție promițătoare pentru piața financiară și pentru România în ceea ce privește integrarea în sistemul global de transferuri financiare.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Acțiune ”BLITZ” a polițiștilor din Flămânzi. 11 șoferi au rămas fără permis pentru că au depășit viteza legală

Publicat

acțiune ”blitz” a polițiștilor din flămânzi. 11 șoferi au rămas

Publicitate

Miercuri, în intervalul orar 06:00-07:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au organizat o acțiune de tip ”BLITZ” pentru prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare conducerea cu viteză peste limita legală.

 

Acțiunea s-a desfășurat pe drumul european DE 58, Cotu-Flămânzi, prilej cu care au fost verificate peste 30 de autovehicule, iar 11 dintre conducătorii auto au fost depistați conducând cu viteză peste…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Evaluare Națională 2025: Rezultate în creștere la Botoșani, fără medii de 10, dar cu un plus semnificativ la promovare

Publicat

evaluarea la clasa a iv a continuă cu proba la matematică

Publicitate

Ministerul Educației și Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în sesiunea iunie-iulie 2025. Rezultatele (înainte de depunerea/soluționarea contestațiilor) au fost publicate pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro.

Rata de participare, la nivelul județului Botoșani, a fost de 95,95%: 3361 de candidați prezenți dintr-un total de 3503 de absolvenți înscriși.

Dintre cei 3361…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Publicitatea în stomatologie, sub lupă: Interzise informațiile false și care induc în eroare

Publicat

publicitatea în stomatologie, sub lupă: interzise informațiile false și care

Publicitate

Materialele publicitare din domeniul stomatologic nu trebuie să conțină informații false, înșelătoare sau susceptibile să inducă pacienții în eroare, prevede Ghidul de bune practici privind publicitatea medicilor stomatologi intrat în vigoare pe 1 iulie, scrie alba24.ro.

Potrivit ghidului, scopul publicității activității stomatologice este, printre altele, de a informa și educa publicul cu privire la serviciile și tratamentele disponibile,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultatele la Evaluarea Națională 2025 au fost publicate. Model de cerere contestație și vizualizarea lucrărilor

Publicat

rezultatele la evaluarea națională 2025 au fost publicate. model de

Publicitate

Evaluare Națională 2025: Ministerul Educației publică joi, 3 iulie, rezultatele inițiale la examen. Tot începând de joi, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, iar, anterior, au opțiunea de a cere să-și vadă lucrările corectate.

Potrivit calendarului publicat de minister cererile de vizualizare a lucrărilor pot fi depuse în intervalul orar 14.00-17.00.

Rezultate la Evaluarea Națională 2025

Candidatul care cere să-și vadă lucrarea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe