Connect with us

EVENIMENT

Românii din Ucraina, subiect de dezbatere la Consiului Europei. Titus Corlățean: „Ucraina trebuie să îndeplinească criteriile politice de aderare”

Publicat

românii din ucraina, subiect de dezbatere la consiului europei. titus

Românii din Ucraina au devenit subiect de discuție în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Europei. În cadrul Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de la Strasbourg, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE, s-a adresat, în plenul Adunării, ministrului german al afacerilor externe, Annalena Baerbock.
Senatorul PSD a punctat că, din păcate, s-a acumulat în țara noastră, în ultimii ani, inclusiv în 2022, o dezamăgire crescândă cu privire la tratamentul discriminatoriu la care sunt supuse minoritățile naționale din această țară, inclusiv minoritatea română, din cauza legislației restrictive din Ucraina în domeniul educației în limba maternă și în condițiile adoptării recente a legii minorităților naționale.

„Actul…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Testări gratuite pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului de col uterin la Cluj-Napoca. Se fac și fără programare

Publicat

teste babes papabicolau.jpg

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” continuă, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, activitățile de testare gratuită a doamnelor, în vederea prevenirii și depistărrii precoce a cancerului de col uterin.

Astfel, în perioada 4-6 octombrie, în intervalul orar 08.30 – 16.00, caravana mobilă va fi amplasată în Curtea Direcției de Asistență Socială a Medicală Cluj-Napoca, de pe strada Venus fn.

Testări gratuite pentru prevenirea și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cumpărarea de vechime în muncă s-a SCUMPIT de la 1 octombrie. Suma plătită pentru completarea stagiului de cotizare pentru pensie

Publicat

cumpărarea de vechime în muncă s a scumpit de la 1

Majorarea salariul minim de la 1 octombrie 2023 a modificat și suma pe care o vor plăti cei care vor să își cumpere vechime în muncă. Guvernul a prelungit perioada în care românii din țară sau din străinătate pot cumpăra vechime în muncă pentru a completa stagiul minim de cotizare necesar pensionării pentru limită de vârstă.

Persoanele care nu îndeplinesc stagiul minim de cotizare pot cumpăra vechime în muncă până la 31 decembrie 2024. Decizia a fost luată la finalul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Școala din Șpring, construită prin cea mai mare sponsorizare din istoria comunei, prinde contur. Va fi ridicată într-o lună

Publicat

video: Școala din Șpring, construită prin cea mai mare sponsorizare

Noua școală din comuna Șpring prinde contur, a anunțat primarul Iulia Stănilă, aflată la primul mandat. Aceasta este la primul mandat, pe care l-a preluat la vârsta de 29 de ani. 

Este vorba despre o școală a cărei construcție este realizată prin cea mai mare sponsorizare din istoria comunei, 650.000 de lei din partea companiei Transavia.

Școala va găzdui în clădire și o grădiniță. Reprezentanții Primăriei Șpring au declarat pentru Alba24 că școala va putea găzdui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. ACCIDENT la Gilău, în Cluj. Trei mașini implicate. Femeie dusă la spital

Publicat

accident gilau 2 e1696314874954.jpg

Un accident rutier a avut loc, marți dimineața, la Gilău, în jud. Cluj. au fost implicate 3 mașini. O femeie a fost dusă la spital.

accident gilau 1

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Someșului Rece din localitatea Gilău. La fața locului s-au deplasat o autospecială cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, unde au găsit trei autoturisme avariate și ocupanții ieșiți din acestea.

Două…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe