ACTUALITATE
Românii nu s-au grăbit să renunţe la Pilonul 2 de pensii. Câţi şi-au transferat banii la stat

Românii par să nu fie interesaţi să renunţe la Pilonul 2 de pensii, în condiţiile în care doar câteva zeci de persoane au solicitat acest lucru. În total, 7,2 milioane de români cotizează la pensia privată.
Reamintim că din 12 martie, cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot face solicitări de încetare a plăţilor şi transferul lor către Pilonul 1, existând posibilitatea ca 3,75% din CAS să fie trecut la stat, după adoptarea Ordonanţei de Urgenţă 114.
Doi dintre cei şapte administratori de pensii private obligatorii din România spun că au avut doar patru, respectiv 26 de cereri până acum, iar restul au avut cereri nesemnificative.
“Privatul are întotdeauna grijă mai bine decât statul. În momentul de faţă consider că statul nu are grijă cum trebuie”, spune un contribuabil.
De la 1 iulie 2019, administratorii de fonduri de pensii private obligatorii vor raporta către Autoritatea de Supraveghere Financiară numărul românilor care renunţă la pilonul II de pensii.
surse: Alba24.ro
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

ACTUALITATE
Duhul Sfânt, finanțatorul: Primăria Oradea s-a angajat că finanțează refacerea fațadelor unei biserici din Ioșia. Vezi de ce! (FOTO)

Aleșii orădenilor au hotărât, săptămâna trecută, joi, cu unanimitate de voturi, preluarea în comodat de către Primărie a Bisericii Sfântul Duh Mângâietorul din strada Alexandru Cazaban. Situată lângă Arena Antonio Alexe și viitorul centru de cartier din Ioșia, biserica părintelui Alexandru Bicăzan, construită după 2008, va intra în posesia Primăriei pentru 10 ani.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro
ACTUALITATE
Un fost ministru al Culturii în Ucraina, acum soldat, spune ce observă cu dronele la armata rusă

Pe frontul din Ucraina luptă tot felul de oameni, cu diverse meserii. Între ei, și Yevhen Nisciuk,fost ministru al Culturii la Kiev, care a fost și „vocea Maidan” în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004. El spune ce observă cu dronele la armata rusă: „Nu vor să lupte, se ascund și beau ca bureții”.
Războiul i-a pus pe ucraineni în faţa nevoii de a se adapta şi cu alte meserii decât cele pentru care s-au pregătit o viaţă. La 49 de ani, Yevhen Nisciuk se afla acum o săptămână pe frontul din sud, în faţa Mikolaivului, luptând cu ruşii. Joi, a jucat la teatrul din Kiev. Apoi, s-a întors pe front. Rebel, actor, ministru şi soldat, Nisciuk face naveta la război. 20 de zile în tranşee, apoi o săptămână de concediu.
„Actoria este terapeutică. Ajută la gestionarea stresului de luptă. Personajul meu este speriat de un zgomot care îi aminteşte de bombele primului război mondial. La fel mi se întâmplă. Acum, îl joc foarte bine”, spune el.
A fost „vocea Maidan” în timpul Revoluţiei Portocalii din 2004.
„Sunt speriat. Familia mea a fost mutată în regiuni mai sigure, dar este clar că acest război este o continuare a acelei experienţe. Este cererea de democraţie şi libertate. Aş vrea doar să acţionez, din păcate nu am ales momentul istoric în care să trăiesc şi mi se întâmplă aceste lucruri. Atunci nu m-au împuşcat ca să nu creeze scandal de când făceam live streaming cu toată lumea. Va fi important să rămânem în viaţă”.
„M-au pus să analizez imaginile dronelor de recunoaştere. Dronele vin şi pleacă precum albinele. Comandanţii noştri sunt tineri de 24 sau 29 de ani. Sau cei mulţi care s-au întors din străinătate să lupte. Băieţi care nu se prefac că sunt mai buni decât sunt, dar sunt dedicaţi, studiază, sunt profesionişti.
Noi ne apărăm pământul, e clar că suntem motivaţi. Pe ruşi, în schimb, îi observ cu drone. Nu vor să se lupte, se ascund şi beau ca bureţii. Ploaia de rachete din ultimele zile este un simptom al fricii. Armatele ucrainene şi ruse se nasc din cea sovietică. Ştim totul despre tacticile şi armele lor şi ei ştiu despre ale noastre. Acest lucru nu va mai fi cazul de la sfârşitul lunii iulie. Vor sosi arme occidentale şi trupe antrenate să le folosească.
Situaţia de pe teren se va schimba dramatic. Ruşii ştiu asta şi încearcă să lovească civili, pentru a pune presiune pe guvern. Dar nu vor reuşi”, spune, în presa internaţională, ministrul ajuns soldat.
(sursa: Mediafax)

În ultimele șapte zile, în județul Bihor au fost confirmate 109 îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2, cele mai multe, 29, fiind raportate sâmbătă. Este pentru prima oară în ultimele opt săptămâni când numărul de cazuri din județ trece de o sută, iar bilanțul săptămânal este aproape triplu față de jumătatea lunii iunie.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Primarul Emil Boc a postat duminică un video cu naza sportivă ”La Terenuri” vpzută din dronă.
”Investiție în calitatea vieții la Cluj. Baza sportivă „La Terenuri” a fost finalizată și urmează procedura de recepție”, a anunțat edilul.
Citește și Baza sportivă La Terenuri din Mănăștur, gata de recepție „milimetru cu milimetru”
Citește mai mult pe Cluj24.ro