Connect with us

EVENIMENT

Românii petrec mai puțin timp pe rețelele de socializare în 2023

Publicat

telefon.jpg

Potrivit unui studiu realizat de GWI, companie de cercetare a audienței, românii petrec mai puțin timp pe rețelele de socializare în 2023, înregistrând o scădere la un timp mediu de 2 ore și 26 de minute pe zi în primul trimestru al anului. Aceasta reprezintă o reducere față de nivelul atins în perioada pandemiei.

„În medie, utilizatorii europeni stau cu 2 minute mai puţin pe diferite platforme faţă de maximul atins în pandemie. Utilizatorii din SUA petrec cu 5 minute mai mult.

Apare un trend interesant, generaţia Z, persoanele născute între 1996 şi 2010 sunt cu 30% mai predispuse să se îngrijoreze în legătură cu timpul pe care îl petrec pe social media.

Ca urmare, asistăm la o reapariţie a telefoanelor ne-inteligente, folosite doar pentru apeluri şi mesaje. Nokia a declarat că a vândut zeci de mii de telefoane cu butoane, clapetă şi slide – care includ capabilităţi suplimentare, precum acces la internet, GPS sau stocare de muzică – în SUA în fiecare lună din 2022, în ciuda faptului că vânzările de astfel de dispozitive au scăzut la nivel global, potrivit CNBC”, susţine analistul eToro, Bogdan Maioreanu.

Cele mai importante surse de informare accesate de români sunt televiziunea (70%), social media – Facebook, Instagram etc. (68%) şi media online – site-uri de ştiri, portaluri etc. (56%), potrivit datelor studiului Reveal Marketing Research. Alte alternative sunt radioul (38%), podcastul (24%) sau presa scrisă – ziare/reviste (23%).

Românii petrec mai puțin timp pe rețelele de socializare în 2023. Dintre utilizatorii reţelei profesionale LinkedIn, 87% sunt şi pe Facebook

În ceea ce priveşte cele mai utilizate platforme şi aplicaţii sociale, studiul arată că, în afara Chinei, WhatsApp este aplicaţia cea mai folosită, urmată de Instagram şi Facebook, ceea ce plasează conglomeratul Meta în topul preferinţelor utilizatorilor cu peste 62%.

Urmează TikTok, cu 9%, urmată de Twitter, cu 5%, şi Facebook Messenger şi Telegram, cu 3%.

„Probabil că una dintre cele mai interesante descoperiri ale studiului este modul în care se suprapun audienţele în social media. Astfel, 78% dintre utilizatorii Facebook folosesc şi Instagram, iar 73% folosesc WhatsApp.

Între 50 şi 60% dintre utilizatorii tuturor celorlalte aplicaţii de social media sunt şi utilizatori de Tiktok.

Dintre utilizatorii reţelei profesionale LinkedIn, 87% sunt şi pe Facebook, în timp ce 65% sunt utilizatori de Twitter şi 52% sunt şi pe Tiktok”, se menţionează în analiza eToro.

În timp ce 69% dintre utilizatorii Facebook accesează aplicaţia pentru a ţine legătura cu prietenii şi familia, 53% o folosesc pentru ştiri. Twitter este însă preferatul celor care caută ştiri, 59% dintre utilizatorii săi accesând-o pentru această funcţie.

Românii petrec mai puțin timp pe rețelele de socializare în 2023. Tiktok este mai mult pentru distracţie

Instagram este despre partajarea de fotografii sau videoclipuri, dar pentru 58% dintre utilizatori este şi pentru a urmări diverse brand-uri şi produse, în comparaţie cu doar 36% dintre utilizatorii Twitter.

Tiktok este mai mult pentru distracţie – 62% dintre utilizatori îl accesează pentru conţinut de divertisment, în timp ce doar 26% pentru a urmări brand-uri sau produse.

Acest lucru explică multitudinea de trenduri lansate pe Tik Tok, unele chiar periculoase sau antisociale, menite să genereze divertismentul pe care utilizatorii îl aşteaptă, relevă analiza citată.

„Pentru investitorii români, dominaţia Meta în spaţiul social media este importantă, compania clasandu-se pe locul 7 în topul celor mai deţinute acţiuni la sfârşitul celui de-al doilea trimestru al anului 2023, pe platforma eToro.

Încrederea lor, în ciuda rateurilor de anul trecut în dezvoltarea metaversului, a fost răsplătită, deoarece acţiunile Meta Platforms au crescut cu 134% de la începutul anului.

Este posibil ca performanţa puternică să fi dus şi la o scădere cu 10% a numărului de deţinători de acţiuni Meta, deoarece unii şi-au marcat profiturile”, susţine Bogdan Maioreanu.

eToro este o platformă de trading şi investiţii ce permite oamenilor să îşi dezvolte cunoştinţele şi să-şi crească veniturile ca parte a unei comunităţi globale de investitori de succes. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Hackerii au reușit să compromită cardul bancar al unui bărbat din Alba fără să lase vreo urmă. Câți bani au încercat să fure

Publicat

hackerii au reușit să compromită cardul bancar al unui bărbat

Un caz recent finalizat pe rolul Judecătoriei Câmpeni aduce iar în discuție modalitatea prin care hackerii reușesc să compromită cardurile bancare. 

Este vorba despre un caz, în care un bărbat și-a dat seama că de pe contul său bancar au fost efectuate trei tranzacții către o platformă de creditare online. 

Acesta văzut în timp util tranzacțiile și a reușit să ceară blocarea cardului și refuzarea tranzacțiilor.

Fapta s-a petrecut în luna aprilie a anului 2022, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău („U” Cluj), după meciul cu Steaua: Prea UȘOR i-am lăsat să vină în careu. Am RISCAT un pic

Publicat

1695975292 sabau 3 1 e1693205389980.jpg

„U” Cluj a învins-o pe CSA Steaua cu 3-1 în primul meci din Cupa României la fotbal, chiar pe Ghencea. Antrenorul clujenilor, Ioan Ovidiu Sabău, n-a  fost, însă, mulțumit de jocul echipei, scrie GSP.

Sabău și-a certat jucătorii pentru modul în care au gestionat finalul de partidă, atunci când le-au permis celor de la CSA să înscrie și să-și creeze alte ocazii de gol.

„În unele momente, da, mulțumit. Pe sfârșitul de joc sunt total nemulțumit. Am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

29 septembrie- Ziua Internațională de Conștientizare a Risipei Alimentare: Românii aruncă la gunoi 2,5 milioane de tone de mâncare

Publicat

29 septembrie ziua internațională de conștientizare a risipei alimentare: românii

Ziua internaţională de conştientizare a risipei alimentare (ONU) se sărbătoreşte la 29 septembrie. Marcarea acestei zile trage un semnal de alarmă la nivel global asupra necesităţii de a transforma şi reechilibra modul în care sunt produse şi consumate alimentele.

Este o nouă ocazie pentru a implica activ publicul (autorităţile naţionale sau locale) şi sectorul privat (întreprinderi şi persoane) pentru a prioritiza acţiunile şi pentru a merge mai departe cu inovarea pentru a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avarie la rețeaua de apă potabilă din Aiud. Furnizarea apei, întreruptă pe mai multe străzi din oraș

Publicat

avarie la rețeaua de apă potabilă din aiud. furnizarea apei,

Furnizarea apei potabile va fi întreruptă vineri, 29 septembrie, pe mai multe străzi din Aiud, din cauza unei avarii la rețea, a anunțat Apa CTTA SA Alba.

SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Aiud informează consumatorii că în data de 29.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptăpe mai multe străzi din municipiul Aiud.

Străzile afectate de avarie:

Potrivit sursei citate, au fost necesare întreruperi de alimentare cu apă, până la remedierea avariei la conducta de apă…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe