Connect with us

ACTUALITATE

Românii pot călători în Spania. Care sunt noile condiții pentru a intra în țară

Publicat

arhiva foto

Românii pot merge în Spania dacă prezintă o adeverință de vaccinare. Această procedură este valabilă doar pentru cei care ajung în țară cu avionul, iar măsura se aplică din data de 3 iunie. În schimb, persoanele care tranzitează Franța vor trebui să prezinte un test PCR.

Noutatea a fost anunţată pe pagina de Facebook de Ambasada României la Madrid, care prezintă noile condiţii de călătorie în Spania pentru români.

Citește și Ghid de vacanță, iunie 2021: Condiții de călătorie și restricții în țările preferate de români pentru concediul din această vară
„Începând cu 7 iunie 2021, toți pasagerii care sosesc din România pe cale aeriană trebuie să prezinte la intrarea în Spania:

fie un certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19

fie un test negativ PCR

sau un certificat de recuperare post-Covid.
Acesta poate fi certificat digital UE sau un document de acreditare a celor indicate mai sus, indiferent dacă provine dintr-un stat membru al UE sau dintr-o țară terță.

Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative„.

Condițiile de călătorie spre România rămân cele anunțate în data 27.05.2021 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență, Spania trecând pe lista verde/lista țărilor cu risc epidemiologic scăzut.

Astfel, pentru persoanele care sosesc din Spania cu zbor direct, testul PCR nu mai este obligatoriu la îmbarcarea în aeronavele cu destinația România.
Copiii sub 6 ani nu sunt obligați să prezinte aceste documente justificative.

Tranzitarea Franței pe cale terestră, atât spre Spania, cât și spre România, caz în care este obligatorie prezentarea unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore.

sursa: alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cătălin Silegeanu: Subdezvoltarea județului Botoșani este rezultatul promisiunilor DEȘARTE ale partidelor politice din trecut

Publicat

silegeanu 2.jpg

Publicitate

Cătălin Silegeanu, prim vicepreședinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Botoșani, a transmis un mesaj clar și sincer cetățenilor din județ, în contextul informațiilor recente apărute despre Partidul AUR în spațiul public.

Silegeanu a dorit să aducă câteva clarificări importante, subliniind impactul acestor informații asupra candidaților și persoanelor publice din partid.

“Am fost și sunt un om foarte echilibrat, corect și implicat în viața socială a Botoșaniului și a botoșănenilor”, a declarat Cătălin Silegeanu. Decizia sa de a candida la Senatul României este motivată de dorința de a transforma județul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Luptă până în ultima secundă: Doina Federovici anunță finalizarea asfaltărilor pe încă două drumuri județene

Publicat

doina fereovici.jpg

Publicitate

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a transmis astăzi că proiectele Consiliului Județean Botoșani privind modernizarea drumurilor județene, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24 (Mitoc) și Dobârceni – Murguța – Ștefănești, se apropie de final, ambele având un stadiu de execuție de peste 95%.

Doina Federovici predă mâine, luni, președinția Consiliului Județean Botoșani, dar pare că urmărește până în ultima secundă derularea investițiilor din județul Botoșani.

La DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24 (Mitoc), constructorul mai are de realizat rosturile la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Marius Budăi: Iftime n-ar fi trebuit să se ENERVEZE când PSD i-a cerut să prezinte afacerile sale cu BANI PUBLICI

Publicat

budai 1.jpg

Publicitate

Prim-vicepreședinte al PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi, a declarat că solicitarea adresată de PSD președintelui ales al Consiliului Județean, Valeriu Iftime, de a prezenta informații despre afacerile sale cu banii publici ai județului sau cu administrațiile locale conduse de PNL, nu reprezintă un atac politic, ci un apel la transparență și integritate.

Social-democratul consideră că această solicitare nu ar trebui să-l deranjeze pe șeful PNL Botoșani, pentru că îi oferă prilejul de a demonstra că este transparent și integru, așa cum susținea în campania electorală.

Nu am înțeles de ce s-a enervat domnul Iftime când…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se apropie Black Friday: Președintele ANPC, sfaturi pentru cetățeni în perioada reducerilor

Publicat

black friday 1000x600.jpg

Publicitate

Sebastian Hotca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a recomandat consumatorilor să se informeze temeinic pentru a se asigura că beneficiază, cu adevărat, de oferte, în special în perioada marilor reduceri de preţuri, cum este Black Friday, relatează alba24.ro.

„Recomandăm consumatorilor verificarea preţurilor prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele electronice”, scrie Sebastian Hotca într-o postare pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe