Connect with us

EVENIMENT

Roţi blocate la maşinile parcate neregulamentar, în Sectorul 4. Vezi cât costă deblocarea

Publicat

sursa foto: youtube

Vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice şi care constituie un obstacol pentru circulaţie vor fi supuse indisponibilizării prin blocarea roţilor, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei din 27 februarie a Consiliului Local Sector 4.

Conform proiectului, se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public/căi de comunicaţie pietonală pe o durată de cel mult cinci minute. Peste această durată imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră staţionare.

Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat lângă şi în paralel cu bordura, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel. Motocicletele fără ataş, mopedele şi bicicletele pot fi oprite sau staţionate şi câte două, una lângă alta, prevede proiectul.

Sunt considerate vehicule staţionate neregulamentar cele care prin oprirea sau staţionarea lor constituie un obstacol pentru circulaţia rutieră/pietonală. Constatarea staţionării neregulamentare se va efectua de către poliţiştii locali.

Vor fi supuse acestor proceduri şi vehiculele staţionate pe trotuar. Sunt considerate vehicule staţionate neregulamentar pe căile de comunicaţie pietonală acele autoturisme care prin oprirea sau staţionarea lor constituie un obstacol pentru circulaţia pietonală.

Tariful pentru deblocare va fi de 150 de lei.

În situaţia în care, până la plecarea echipajului de Poliţie locală, care a efectuat indisponibilizarea prin blocarea roţilor, conducătorul autovehiculului revine la acesta şi solicită deblocarea, agentul constatator va încheia procesul verbal de contravenţie şi va elibera chitanţă pentru tariful de deblocare. În cazul în care conducătorul autovehiculului constată indisponibilizarea prin blocarea roţilor după plecarea echipajului de Poliţie locală, are posibilitatea să solicite prin dispecerat revenirea echipajului în vederea deblocării apelând numărul de telefon alocat în acest sens. După finalizarea deblocării se încheie un proces verbal de deblocare.

Programul de desfăşurare a activităţilor de deblocare a vehiculelor se va desfăşura zilnic, pe durata a 24 de ore. Direcţia Generală de Poliţie Locală va constitui o structură specializată şi dotată cu autovehicule inscripţionate „Poliţia parcărilor”.

În expunerea de motive semnată de primarul Daniel Băluţă se arată că la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie Locală s-au înregistrat un număr mare de sesizări de la cetăţeni, prin care s-a solicitat intervenţia la faţa locului pentru sancţionarea participanţilor la trafic, pentru opriri şi staţionări neregulamentare, atât pe partea carosabilă, cât şi pe căile de acces pietonale. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ce spune ministrul Sănătății

Publicat

video: testarea antidrog a elevilor, doar cu acordul părinților. anunțul

Anticoncepţionalele ar putea fi compensate, pe bază de prescripţie medicală. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a transmis joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru.

Citește mai departe

EVENIMENT

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. De ce sunt importante drepturile de autor

Publicat

26 aprilie: ziua proprietății intelectuale. de ce sunt importante drepturile

26 aprilie: Ziua Proprietății Intelectuale. Această zi este sărbătorită la nivel mondial în fiecare an cu scopul de a crește conștientizarea publică cu privire la importanța drepturilor de proprietate intelectuală și de a promova înțelegerea și respectul acestora în întreaga lume.

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe