Connect with us

ACTUALITATE

Rusia a distrus zeci de mii de tone de cereale în atacul asupra portului Ceorornomorsk

Publicat

transport nava cereale asia ucraina sursa foto twitter
arhiva foto. sursa twitter

În atacul cu rachete şi drone de miercuri asupra portului ucrainean Ceornomorsk, Rusia a distrus 60.000 de tone de cereale care urmau să fie exportate pe cale martimă, în cadrul unui acord din care Moscova s-a suspendat luni, a informat Ministerul Agriculturii de la Kiev, transmite EFE.

„Atacul nocturn a distrus o parte semnificativă a infrastructurii pentru exportul de cereale din portul Ceornomorsk”, se menţionează într-o notă publicată de minister.

Textul oficial explică totodată că „60.000 de tone de cereale care urmau să fie încărcate pe o navă de mare tonaj şi trimise prin coridorul de cereale încă de acum 60 de zile au fost distruse”.

Înainte de a anunţa luni că se retrage din acordul de cereale, Rusia a blocat în repetate rânduri funcţionarea acestui acord, împiedicând inspecţiile necesare pentru ca navele care urmau să transporte cerealele să poată intra în Marea Neagră, potrivit guvernului de la Kiev.

Pe de altă parte, Rusia a atacat şi joi, pentru a treia noapte la rând, portul Odesa. Porturile Odesa şi Ceornomorsk, din care au fost exportate cereale conform acordului, au fost două dintre principalele ţinte ale atacului.

Separat, Ministerul Apărării turc a confirmat joi că Rusia şi-a retras personalul de la centrul de coordonare a acordului referitor la exportarea de cereale ucrainene prin Marea Neagră, încheiat anul trecut la Istanbul, cu medierea Turciei şi a ONU.

„Rusia, care s-a retras din acordul privind coridorul cerealelor, şi-a retras personalul de la Centrul Comun de Coordonare de la Istanbul, care gestionează coridorul’, a anunţat ministerul turc, pronunţându-se totodată în favoarea reluării acordului.

Guvernul turc îşi va continua „iniţiativele şi eforturile în acest sens”, le-a declarat reporterilor, la Ankara, un oficial al ministerului.

Câtă vreme eforturile de reactivare a acordului continuă, autorităţile turce vor păstra suficient personal la centrul de coordonare, a spus ministerul.

sursa: Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani vizează carnetele de rentă viageră agricolă

Publicat

apia fundal deschis sau transp.png

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2023, rentierii vor solicita viza anuală, în perioada 01.03 – 31.08.2024, fie prin prezența fizică la sediile Centrelor Județene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier.

Pentru vizarea electronică, rentierii vor transmite documentele necesare acordării vizei pe adresa de e-mail a centrului județean APIA pe raza căruia figurează cu domiciliul și vor contacta telefonic funcționarii APIA pentru a primi confirmarea acordării vizei.

Documentele pe care trebuie să le prezinte rentierul la depunerea declaraţiilor de vizare, personal sau…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român

Publicat

whatsapp image 2024 03 01 at 11.37.31 1000x600.jpeg

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite în trafic mărțișoare.

Acestea au primit și recomandări privind conduita preventivă la volan pentru a evita implicarea în evenimente nedorite.

Cu această ocazie, urăm doamnelor și domnișoarelor o primăvară frumoasă, fără evenimente rutiere!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 29 februarie 2024

Publicat

loto01.jpg

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 29 februarie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 29 februarie 2024:

Loto 6/49: 20, 38, 15, 11, 17, 16

Loto 5/40: 21, 3, 10, 17, 28, 33

Joker: 1, 18, 21, 29, 14 + 13

Noroc: 8 3 9 0 5 6 0

Noroc Plus: 7 9 0 8 2 3

Super Noroc: 6 9 2 1 7 5

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Răzvan Rotaru, președinte Partidul Mișcarea România Suverană – Botoșani

Publicat

rotaru 1000x600.jpg

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Răzvan Rotaru, președintele Partidul Mișcarea România Suverană, Filiala – Botoșani.
Fost parlamentar PSD, Răzvan Rotaru a vorbit astăzi despre organizația de la Botoșani a acestui partid politic, despre rundele de alegeri din acest an, despre organizarea din teritoriu, dar și despre candidații care vor intra în acest an în lupta electorală.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe