Connect with us

ACTUALITATE

Rusia a raportat la OMS primele cazuri de infectare umană cu varianta AH5N8 a gripei aviare

Publicat

Rusia a înregistrat primele cazuri de îmbolnăvire cu o tulpină a gripei aviare denumită AH5N8, ce a trecut la oameni de la păsări şi a raportat acest lucru Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform unui anunţ făcut sâmbătă de Anna Popova, şefa agenţiei sanitare ruse Rospotrebnadzor, transmit Reuters şi AFP.

„Rusia a raportat acest lucru către OMS încă de acum câteva zile, imediat după ce am devenit absolut siguri de rezultatele noastre”, a declarat Popova la televiziunea Russia 24.

Deocamdată nu s-a înregistrat niciun caz de transmitere de la om la om, a mai precizat ea.

Anterior, o altă tulpină a gripei aviare – H5N1 – se putea răspândi de la om la om.

Şapte angajaţi ai unei fabrici de prelucrare a cărnii de pui din sudul Rusiei au fost infectaţi cu tulpina AH5N8 în urma unui focar apărut în respectiva fabrică în luna decembrie. Toţi cei şapte s-au refăcut şi se simt bine în prezent.

„Situaţia nu s-a agravat”, a mai precizat Popova.

OMS nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta aceste informaţii. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Benzină pe alese: Bihorenii stabiliți în Ungaria au fost lăsați fără carburant la preț plafonat, deși au și cetățenie maghiară (FOTO)

Publicat

01 benzinarie ungaria iun2022.jpg

Bihorenii stabiliți în satele maghiare de peste graniță acuză discriminarea lor de către autoritățile din țara vecină la achiziția de carburanți auto. Obligați să naveteze între domiciliile din Ungaria și locurile de muncă din România, transfrontalierii se plâng că nu au dreptul să cumpere benzină la preț plafonat doar pentru că au mașini înmatriculate în Bihor, deși au cetățenie ungară și plătesc taxe la fel ca orice maghiar.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Transportul în comun din Cluj se extinde spre Sf. Ion și Făget la sfârșit de săptămână

Publicat

bus cluj e1609232150934.jpg

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca anunță, începând cu data de 2 iulie, extinderea transportului public spre zonele de agrement ale municipiului Cluj-Napoca – Sfântul Ioan si Faget, in zilele de sambata si duminica.

Extinderea are loc pe urmatoarele linii:

– Linia 29S (Pod Traian – Drumul Sfantul Ioan);

– Linia 46L (P-ta Stefan cel Mare – Colonia Faget);

De asemenea, pentru mai buna deservire a cartierelor Iris, Bulgaria, zona P-ta 1 Mai si B-dul Muncii, programul liniei de troleibuze 14 (Str. Bucium – B-dul. Muncii) va fi extins in zile de repaus, incepand cu data de 2 iulie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Măsuri anticriză în Bulgaria: TVA ZERO la pâine

Publicat

Guvernul bulgar a redus la zero TVA-ul la pâine, în cadrul măsurilor anticriză, destinate să protejeze companiile şi populația cu venituri mici de creşterea preţurilor la energie şi alimente, ca urmare a războiului din Ucraina.

În cadrul unei reuniuni extraordinare a comitetului parlamentar pe budget şi finanţe, deputaţii bulgari au votat pentru reducerea TVA la zero pentru pâine, relatează Novinite.

Totuşi, propunerea de reducere a taxei pe fructe şi legume nu a fost aprobată. Deputaţii bulgari urmează să voteze de asemenea cu privire la noi măsuri anticriză.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Luca Petru Fățan, de la CS Unirea Alba Iulia, medalie de argint la turneul internațional de box ”Gheorgheni Open”

Publicat

fatan medalie argint cs unirea 800x600.jpg

Luca Petru Fățan, pugilist legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a câștigat o nouă medalie de argint, la turneul internațional ”Gheorgheni Open”. Aici a concurat cu sportivi talentați din Grecia și Croația. Competiția, cu participare internațională a fost organizată de Federația Română de Box, la Gheorgheni, județul Harghita, în perioada 20-27 iunie.

Sportivul, în vârstă de 14 ani,  pregătit de către antrenorul Andrei Dărămuș, s-a impus la categoria de greutate 66 de kilograme.

Aceasta este a doua medalie de argint câștigată de către Fățan Luca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe