Connect with us

EVENIMENT

Rusia avertizează SUA să nu trimită Ucrainei armament cu rază lungă de acţiune

Publicat

skynews joe biden warsaw 5719663

Administraţia de la Moscova a avertizat Washingtonul să nu livreze Ucrainei sisteme de armament cu raze lungi de acţiune, notând că Statele Unite sunt într-o poziţie fragilă care înclină spre implicarea directă în conflict.

Avertismentul a fost lansat de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe. „Noi am avertizat în mod repetat Statele Unite asupra consecinţelor care ar urma dacă Statele Unite continuă să alimenteze Ucraina cu armament. Efectiv, se plasează aproape de o situaţie care ar putea fi descrisă ca fiind parte în conflict”, a declarat Serghei Riabkov, la Televiziunea de stat din Rusia, conform agenţiei The Associated Press.

„O marjă foarte îngustă separă Statele Unite de a deveni parte în conflict, iar acest lucru nu trebuie să creeze iluzia pentru forţele antiruse turbate că totul va rămâne cum este acum dacă este trecută această linie”, a afirmat Serghei Riabkov.

Adjunctul ministrului rus de Externe a subliniat că ofensiva din Ucraina va continua până la atingerea obiectivelor. „Rusia este capabilă să îşi apere total interesele, iar obiectivele operaţiunii militare speciale vor fi atinse în totalitate”, a insistat oficialul rus.

Serghei Riabkov a explicat că doctrina militară rusă prevede posibilitatea utilizării armelor nucleare în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei şi a aliaţilor implicând arme de distrugere în masă sau în cazul unei agresiuni cu arme convenţionale care ameninţă existenţa statului rus.

 

Rusia avertizează SUA să nu trimită Ucrainei armament cu rază lungă de acţiune: Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme mobile de artilerie

 

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme mobile de artilerie (HIMARS), care au contribuit la intensificarea capabilităţilor de atac ale armatei ucrainene, fiind utilizate asupra infrastructurii şi a altor obiective. Muniţia livrată de Washington pentru sisteme HIMARS are rază de acţiune de până la 80 de kilometri. Statele Unite au anunţat că evită să furnizeze muniţie cu raza de acţiune de până la 300 de kilometri, care ar permite Ucrainei să atingă ţinte aflate la distanţe mai mari în Rusia.

„Avertizăm Statele Unite să nu facă paşi provocatori, precum furnizarea de armament cu raze mai lungi de acţiune sau cu efecte mai devastatoare. Este un drum spre nicăieri, care generează consecinţe grave, iar responsabilitatea va aparţine în totalitate Washingtonului”, a concluzionat Riabkov. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

COD ROȘU de căldură în Alba și aproape toată țara: Val de caniculă intens și persistent, disconfort termic deosebit de accentuat

Publicat

cod roȘu de căldură în alba și aproape toată țara:

Meteorologii au emis un COD ROȘU de căldură în Alba și aproape toată țara, valabil în zilele următoare. România este lovită de un val fierbinte, care va dura până spre sfârșitul săptămânii viitoare. 

Zone afectate: Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O nuntă tradițională din Ardeal, reconstituită în detaliu la Cluj, în Parcul Etnografic

Publicat

nunta traditionala.jpg

O nuntă tradițională din Ardeal va fi reconstituită în Parcul Etnografic din Cluj-Napoca. „Mirii” vor avea parte de toate obiceiurile, iar alaiul va fi deschis de interpreții Elena Ștefănuț și Nucu Pandrea.

Sâmbătă, 13 iulie 2024, de la ora 10.30, în Parcul Etnografic Naţional „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca, va avea loc o prezentare inedită a obiceiurile de nuntă din zona Ardealului, în prezența interpretei de muzică populară Elena Ștefănuț și a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Meșteșuguri”, expoziție de bijuterii manufacturate și vitralii în tehnica Tiffany, la Palatul Principilor Transilvaniei

Publicat

„meșteșuguri”, expoziție de bijuterii manufacturate și vitralii în tehnica tiffany,

Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia va găzdui, în perioada 16 iulie – 16 august, expoziția temporară „Meșteșuguri”. 

Vernisajul expoziției „Meșteșuguri” are loc marți, 16 iulie, la ora 14.00,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. UBB lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți. Folosește Inteligența Artificială

Publicat

fsega cursuri online semestrul al doilea e1611240198892.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, lansează cea mai complexă platformă de job-uri pentru studenți – UBB FSEGA Student Job Market.

Este vorba despre un instrument inovator dedicat sprijinirii integrării studenților pe piața muncii.

Platforma oferă acces la o gamă variată de oportunități de angajare, internshipuri, stagii de practică și resurse pentru dezvoltarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe