ACTUALITATE
S-a găsit terenul pentru construirea spitalului regional de copii din Cluj. Preşedintele CJ promite că va fi gata în doi ani

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că în cursul acestui an va demara toate procedurile pentru construirea, din fonduri proprii, a unui spital pediatric cu 700 de locuri.
„Am căutat o locaţie potrivită pentru a putea să demarăm un spital nou, monobloc, care va fi un spital regional. Am concluzionat că cea mai bună locaţie este un teren pe care Primăria Cluj-Napoca îl deţine în zona Borhanci. (…) CJ va demara construirea acestui spital monobloc de copii de 700 de paturi. Acest teren va fi oferit cu titlu gratuit din domeniul public al municipiului în domeniul public al judeţului, discutăm de 7 ha teren”, a spus Alin Tişe.
Terenul este situat între străzile Borhanci și Sopor, cu acces la cele două centuri ocolitoare din zonă.
Preşedintele CJ Cluj a mai spus că în prezent se lucrează deja la hotărârile de consiliu judeţean şi consiliu local de transfer de proprietate.
„Intenţia noastră e de a construi acest spital în maximum doi ani. (…) În momentul de faţă, Spitalul de copii din Cluj este, de fapt, un spital regional, deservind întreaga regiune a Transilvaniei. Pe o statistică a anului trecut aproape 60% dintre pacienţii Spitalului de copii sunt din alte judeţe decât Cluj. În momentul de faţă, acest spital îşi desfăşoară activitatea în 14 clădiri diferite şi vorbim de 11 secţii, două compartimente şi unitatea de primire urgenţe”, a mai spus Alin Tişe.
Pe 13 aprilie 2018, CJ Cluj anunţa că demarează procedurile de analizare, identificare şi achiziţionare a unui imobil care să găzduiască Spitalul Pediatric Monobloc.
„Necesitatea dării în folosinţă cât mai urgente a unui Spital Pediatric Monobloc este justificată, în principal, de faptul că în momentul de faţă Spitalul de Copii îşi desfăşoară activitatea în nu mai puţin de 14 clădiri aflate în 9 locaţii diferite, clădirile în cauză sunt vechi, într-o stare precară şi, o bună parte dintre ele, revendicate, ceea ce face imposibilă repararea capitală şi modernizarea lor de către Consiliul Judeţean. Nu în ultimul rând, din cauza acestor inconveniente, există riscul ca în viitor instituţiile abilitate, respectiv Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică, dar nu numai, să nu mai poată prelungi avizele de funcţionare acordate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii”, se arăta într-un comunicat de la acea dată al CJ Cluj.
AGERPRES
ACTUALITATE
Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro