Connect with us

EVENIMENT

S-au pus în vânzare biletele pentru TIFF. Proiecţiile din Piaţa Mare Sibiu sunt gratuite

Publicat

Organizatorii Transilvania International Film Festival (TIFF) au pus în vânzare, luni, biletele pentru cele 20 de filme din program, doar proiecţiile care vor fi ţinute în Piaţa Mare urmând fi gratuite, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

„Regizori şi actori români se vor întâlni anul acesta cu publicul TIFF Sibiu, la proiecţiile speciale ale filmelor lor, în aer liber, între 27-30 august. Cele 20 de filme din program vor avea proiecţii unice în cinci locaţii, de la ora 21.00: Piaţa Mare, Habermann Markt, Muzeul în aer liber Astra, Parcarea supraterană Promenada Sibiu (ultimul etaj) şi Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Programul şi biletele pentru TIFF Sibiu sunt online, începând din 24 august, pe tiff.eventbook.ro şi pe TIFF Official App (disponibilă în App Store şi Google Play). Biletele pentru toate locaţiile se vor vinde fizic la o singură casierie, în Piaţa Mare, începând de miercuri, 26 august. Intrarea este liberă la proiecţiile din Piaţa Mare, în baza unui bilet cu valoare zero achiziţionat în avans, ce va fi scanat la acces. Programul complet poate fi consultat aici: https://tiff.eventbook.ro/„, se arată în comunicatul de presă.

Un bilet pentru o persoană la film la TIFF costă 20 de lei, iar pentru două persoane, 35 de lei, potrivit https://tiff.eventbook.ro/.

În prima zi de festival, joi, la Habermann Markt, actorul Mihai Călin va sta de vorbă cu publicul despre „5 minute”, noul film al lui Dan Chişu, proiectat în premieră la Varşovia şi inspirat din fapte reale -destinul bărbatului care a condus echipa de intervenţie a Jandarmeriei după ce un grup extremist a întrerupt proiecţia unui film cu tematică LGBT. Pe afiş, alături de Mihai Călin, actriţele Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ana Radu.

Din evenimente reale – deportarea a 40.000 de oameni în Câmpia Bărăganului, în anii ’50 – se inspiră şi pelicula care a câştigat Premiul Publicului în Zilelele Filmului Românesc la TIFF 2020. Şi atunci… ce e libertatea?, în regia lui Andrei Zincă, va fi proiectat pe ecranul din Piaţa Mare vineri, 28 august, în prezenţa actorilor Nicodim Ungureanu şi Magda Catone. În filmul bazat pe nuvela „Proiecte de trecut” a Anei Blandiana joacă şi Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte.

Tot pe 28 august, „Profu'” (r. Alex Brendea), povestea ataşantă a unui profesor de matematică din Bistriţa care iese din sistemul de învăţământ şi îşi deschide o clasă de meditaţii în propriul apartament va rula la Terasa cu flori a Centrului Cultural „Ion Besoiu”. Despre „Colectiv”, documentarul cutremurător, multi-premiat, despre fraudele imense din sistemul medical, vor vorbi regizorul Alexander Nanau, jurnalistul Cătălin Tolontan şi Mihai Grecea, victimă a incendiului din clubul bucureştean, sâmbătă, 29 august, după proiecţia de la Habermann Markt.

În ultima zi de festival, duminică, pe 30 august, tot la Habermann Markt, regizorul Dorian Boguţă şi actorul Marin Grigore vor răspunde întrebărilor publicului despre „Urma”, un film cu accente de thriller despre dispariţia neaşteptată a unui pianist şi relaţiile sale bizare, distins cu Premiul pentru debut în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020. Teodor Corban, Irina Rădulescu – fiica regretatului Dem Rădulescu, Dragoş Bucur şi Mădălina Ghenea completează distribuţia.

Accesul la proiecţii se va face cu o oră înainte de începerea lor, pentru a putea aplica măsurile de siguranţă şi a respecta distanţarea socială. Măsurile de siguranţă şi distanţare socială vor fi afişate vizibil în toate locaţiile şi vor fi obligatorii pe toată durata desfăşurării evenimentelor. Numărul locurilor la proiecţii este limitat, respectând astfel condiţiile impuse de autorităţi pentru evenimentele în aer liber. AGERPRES

Sursa foto: TIFF Sibiu / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

flaviu udrea e1714146413253.jpg

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani. Alianța Uniți pentru Florești USR+ARI este alternativa la actuala administrație locală, care în ultimii ani și-a văzut doar interesele proprii și mai puțin pe cele ale cetățenilor. Pe 9 iunie trebuie să facem o schimbare dacă vrem…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții la mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud. Cum au încercat să evite plata impozitului către stat

Publicat

perchezitii mascati droguri.webp.webp

Mai multe firme din Alba și Bistrița Năsăud au fost percheziționate de polițiștii de la Criminalitate Economică ai IPJ Alba. 

Perchezițiile au avut loc joi, 25 aprilie 2024 și au fost comunicate o zi mai târziu, pe 26 aprilie, de către reprezentanții IPJ Alba. Descinderile au legătură cu un dosar mai vechi al polițiștilor, deschis în 2023. 

Au fost efectuate 15 percheziții, pe raza județelor Alba și Bistrița Năsăud, în cadrul unui dosar penal care vizează fapte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Investiție de aproape 3,8 milioane de lei

Publicat

parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice

Parc fotovoltaic și surse de energie regenerabilă pentru clădiri publice din Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia face un pas către dezvoltarea durabilă, printr-un proiect ambițios al Primăriei în valoare de aproape 3,8 milioane de lei, finanțat prin granturi norvegiene.

În urma investițiilor făcute, consumul de energie primară se va reduce cu aproape 35 % în instituțiile implicate și sistemul de iluminat public din oraș.

Panouri fotovoltaice pe clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mircea Miclea: Cultura pupatului inelului, a supunerii, nu va produce un viitor mai bun pentru universitățile tehnice

Publicat

miclea 1 e1714138386402.jpeg

O conferință despre viitorul universităților tehnice, organizată de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea, a avut loc, vineri, la Cluj-Napoca,  la eveniment fiind prezenți doi profesori, unul de la UTCN – Dan Micu și unul de la Universitatea Politehnica Timișoara – Attila Simó.

Miclea a vorbit despre cum vede el viitorul acestor instituții de învățământ superior, dar s-a referit și la presiunile făcute ca un profesor de la București să nu participe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe