Connect with us

EVENIMENT

Să vină vacanța! Sejururi în Antalya cu zboruri charter din Oradea, Cluj și București (FOTO)

Publicat

Panoramă de la resortul NG Phaselis

Sezonul vacanțelor a început, iar hotelurile și resorturile din Turcia, una dintre destinațiile preferate de români, îi așteaptă cu cele mai avantajoase prețuri din ultimii ani.

Agenția Hello Holidays a pregătit curse charter din București, Cluj și Oradea și pachete de nerefuzat în Antalya, dar și circuite în Istanbul și Capadoccia.

Citește și Concediul de vară 2021: Condiții de călătorie în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania, Italia și alte destinații preferate de români

Vacanțe pentru toți

Anul acesta Hello Holidays (agenție înființată în urmă cu 14 ani în România, cunoscută pentru cel mai mare număr de curse charter cu autocarul organizate anual, în zonele Bodrum, Marmaris, Kusadasi din Turcia) a pregătit cel mai mare număr de curse spre statul turcesc de până acum, după ce în sezoanele trecute cererea românilor a fost tot mai mare în această destinație.

„Pachetele pentru Antalya din acest an sunt majoritatea la hoteluri mai sofisticate, cu concepte complexe, unde accentul se pune pe răsfăţul turiştilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Contrar așteptărilor, hotelurile au pregătit oferte avantajoase, chiar și cu reduceri de până la 50%.

„Nu este o creștere a prețurilor, din contră. La hotelul Susesi de 5 stele, de exemplu, un pachet Ultra All Inclusive (UAI) a fost și 799 de euro. Multe dintre ele au inclus și o grămadă de facilități pentru copii”, a exemplificat managerul destinației Turcia de la Hello Hollidays, Veronica Iordache, într-un infotrip care a avut loc săptămâna trecută în Antalya.

Vezi lista hotelurilor pe care le poți alege în Antalya

Ofertele sunt variante și pentru toate buzunarele. Cei care își doresc un sejur în Turcia trebuie să știe că pachetele se vând în număr mare la Hello Holidays, iar acestea pornesc și de la 95 de euro pe persoană în cazul alegerii variantei cu autocar.

Zboruri charter din trei orașe

În ce privește zborurile charter, acestea au început deja din București, în fiecare vineri și luni, până pe 8 octombrie, iar în Cluj (marțea și vinerea) și Oradea (marțea) vor începe din 8 iunie până pe 28 septembrie, respectiv 14 septembrie.

În Antalya, nu mai puțin de 500 dintre cele peste 3.300 de hoteluri sunt luxury, de 5 stele.

„Belek ar fi cea mai luxury zonă, iar cea mai apropiată de aeroport este zona Lara. Din punctul meu de vedere, zona Kemer (foto) este mult mai frumoasă, care are şi mare şi munte”, a adăugat Veronica Iordache.

Cele mai cerute

Cele mai multe hoteluri oferă facilități pentru familii cu copii. Din acest motiv unul dintre cele mai „vânate” este hotelul The Land of Legends din Belek, un resort de 5 stele cu un concept All Inclusive (AI) și 401 de camere care face parte din cunoscutul lanț hotelier Rixos.

Aici se află amenajat cel mai mare parc de distracții din Turcia, iar designul a fost gândit de cel care a proiectat Disneyland.

Din București pachetele cu avionul pornesc de la 3.000 de euro pentru o săptămână (doi adulți), respectiv 4.300 de euro (doi adulți și doi copii). Din Cluj și Oradea un sejur de 7 nopți pornește de la 3.100 de euro pentru două persoane și 4.500 euro pentru o familie cu doi copii.

Pe lângă parcul de distracții destinat tuturor vârstelor, The Land of Legends are diferite localuri, un castel asemănător cu cel de la Disneyland (foto), dar și alei pline cu magazine cu suverniruri și buticuri cu haine semnate de mai multe branduri.

Un alt hotel cerut de români în această perioadă este NG Phaselis din regiunea Kemer, cel mai nou din zonă. Resortul de 5 stele Ultra All Inclusive a fost construit în timpul pandemiei, mai concret în ultimul an și jumătate, și pe lângă piscinele decorate cu palmieri și flori, dispune și de ieșire la mare, care se află la poalele munților.

Un sejur de 7 nopți în luna mai la resortul de 5 stele costă, din București, 2.400 de euro pentru doi adulți, respectiv 3.700 de euro pentru doi adulți și doi copii. Din Oradea și Cluj prețurile încep de la 2.500 de euro pentru doi adulți și 3.900 pentru o familie cu doi copii.

Impresionant prin decorațiile orientale și foarte cerut de români este Spice, din regiunea Belek. Amenajat într-un stil oriental, acesta dispune de o terasă ce oferă o panoramă asupra întregului complex, piscine, ieșire la mare dar și tobogane cu apă pentru copii.

La resortul de 5 stele UAI, prețurile pornesc de la 1.100 euro, iar pentru familiile cu 2 copii de la 2.050 de euro în cazul charterului de la București, iar din Cluj și Oradea prețurile ponresc de la 1.200 pentru doi aulți și 2.200 pentru o familie.

Lenevitul în resorturile exclusiviste poate fi plictisitor pentru unii care doresc să descopere frumusețea orașelor din Turcia.

Agenția Hello Hollidays oferă și programe de tip circuit, care se desfăşoară tot timpul anului şi cuprind Istanbul, Cappadocia și Coasta Lycia, dar și alte zone din frumoasa destinație turistică.

În curând, fără PCR

Trebuie menționat că în această perioadă în Turcia are loc o relaxare a lockdown-ului (care a început în urmă cu mai bine de două săptămâni), de luni fiind permisă circulația în timpul zilei a cetățenilor, după cum a anunțat duminică, președintele Recep Erdogan.

În aceste zile turiștii pot intra în țară doar după prezentarea unui test PCR negativ, însă acest lucru s-ar putea schimba de la 1 iunie sau chiar mai repede, a precizat, săptămâna trecută, în același infotrip, Ferit Turgut, preşedintele Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism din Turcia (TURSAB).

Ce se întâmplă dacă faci Covid în Turcia?

În cazul în care un turist este diagnosticat cu Covid în Turcia, Tugut a explicat că statul le plăteşte tratamentele şi chiar spitalizarea, în cazul în care este nevoie, și spitalizarea însă este important ca aceștia să aibă asigurarea medicală care acoperă inclusiv cazurile de coronavirus.

Dacă o persoană se îmbolnăvește în timpul vacanței, unele hoteluri asigură carantina în mod gratuit în baza asigurării. „O persoană care are un test pozitiv rămâne cazată, iar eventuala medicaţie este plătită de către statul turc. Anumite hoteluri au camere de carantină, servicii separate, speciale. Cei care ajung la spital, intră pe plata statului turc”, a zis președintele.

Reprezentantul TURSAB s-a arătat optimist în ceea ce privește numărul turiștilor care vor vizita anul acesta Turcia. „În 2021, în primele 4 luni în Antalya s-au aflat 1,4 milioane de turişti. Anul acesta aşteptăm în jur de 7,4 milioane de turişti”, a spus el, adăugând că anul acesta sunt așteptați cel puţin 500.000 – 600.000 de români.

Noutatea sezonului: Albania

Pe de altă parte, pe lângă vacanțele din Turcia, Hello Holidays a pregătit sezonul acesta și o destinație nouă. Este vorba despre frumoasa Albania, unde reprezentanții companiei au pregătit sejururi în orașele Saranda și Vlore (foto), iar pachetele de vacanță încep de la 314 euro pe persoană, cu cazare la un hotel de trei stele și mic dejun. Acestea includ transport charter cu autocarul din București și Brașov.


(Sursa foto: Hello Holidays)

Până anii trecuți Albania era o destinație pentru circuit în oferta Hello Holidays, varianta fiind disponibilă și sezonul acesta prin circuitul Bosnia – Albania de șapte zile și Muntenegru – Albania de 10 zile, excursiiile fiind organizate lunar din mai până în septembrie.

„În Albania, turiștii pot vizita castelul Lekuresi, din Saranda, pentru apusuri de soare uimitoare, și pot face excursii la Parcul Național Butrint, un oraș grec vechi de 2.500 de ani, aflat în Patrimoniul Mondial UNESCO, peninsula Karaburun, singurul parc maritim din Albania, insulele Ksamil numit și “Caraibele Europei”, dar și băile termale Benja Thermal Bath”, au transmis reprezentanții companiei prin același comunicat.

Sejur în Grecia, Elveția, Franța și Italia

Hello Holidays oferă și pachete de călătorie și în România. Turiștii pot cere oferte și pentru litoralul românesc, Transfăgărăşanul, Transalpina, Delta Dunării, dar și din Bulgaria, în cadrul programului „O zi cât o vacanţă”.

Pentru 2021, agenția a pregătit și un program special valabil și pentru alte destinații turistice, Clever Holidays, care cuprinde circuite cu un număr mai mic de participanți. „Anul acesta vor fi organizate în Toscana, Puglia – Napoli, Franţa – Elveţia – Italia, Banat – Oltenia, Moldova – Bucovina, Transilvania, cu avionul sau autocarul. În funcţie de destinaţie, durata circuitelor este de 5 – 10 zile, iar preţurile încep de la 839 lei/persoană pentru România, de la 450 euro/persoană pentru Italia, de la 731 euro/persoană pentru Franţa – Elveţia – Italia”, se arată în comunicatul agenției.

În plus, nordul Greciei a rămas zona în care Hello Holidays are cea mai variantă ofertă de vacanțe și cazări, de la sejururi cu transport charter autocar, sejururi cu transport individual la circuite, de la studiouri self catering la vile cochete poziționate pe plajă ori în centrul stațiunii. Să înceapă vacanța, așadar!

Mădălina Sim 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sfântul Gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23 aprilie 2024. Cui îi poți spune ”La mulți ani”

Publicat

sfântul gheorghe: câți români își sărbătoresc ziua numelui în 23

Sfântul Gheorghe, 23 aprilie 2024. Sfântul Mucenic Gheorghe este cunoscut pentru modul în care a susținut creștinismul și este considerat ocrotitorul forțelor terestre ale armatei române.

Sfântul Gheorghe: Numele de Gheorghe provine din limba greacă. Acesta se traduce prin: ţăran, agricultor sau lucrător al pământului.

Peste un milion de români poartă numele Sfântului Mucenic Gheorghe, care este sărbătorit marți.

MESAJE de Sfântul Gheorghe 2024: SMS de „La mulți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe