Connect with us

EVENIMENT

Salarii NESIMȚITE la stat. Peste 13.000 de lei pe lună pentru șefii instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba

Publicat

Noile salarii de bază, propuse pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba, vor fi votate de consilierii județeni în câteva zile. Sumele pe care le vor încasa lunar directorii acestor instituții sunt imense pentru standardele locale, incomparabil mai mari decât cele pe care le încasează managerii din sectorul privat, la nivelul firmelor de succes ale județului. Salarii brute de peste 13.000 de lei pentru directori și contabili șefi care ”valorează” echivalentul a 2.000 de euro pe lună… este tabloul administrativ al zilei. salarii evidenta persoanelorDirectorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba va avea un salariu brut lunar de 13.775 de lei, adjunctul său 12.065 de lei, iar un șef serviciu în cadrul instituției va ajunge la peste 9.000 de lei.

Directorul Centrului pentru Cultură ”Augustin Bena” va avea salariul de bază de 10.735 de lei, în timp ce postul de contabil șef este răsplătit cu 9.918 de lei, din care acesta știe cu siguranță să își calculeze netul. Un șef de serviciu are 8.265 de lei iar un șef de birou, 7.429 lei.

În cadrul aceleiași instituții, un inspector debutant are salariul de bază de 2.793 de lei și în funcție de grad poate ajunge la 3.990 de lei. Cel mai mic slariu, 2.050 de lei, este cel al unui muncitor necalificat, fără sporuri.

”În oglindă” cu salariile de la ”Augustin Bena”, sunt și salariile angajaților Muzeului Național al Unirii. Aceleași sume, pentru aceleași funcții. Directorul muzeului va avea salariul de bază de 10.735 de lei, contabilul șef și directorul adjunct 9.918 de lei, iar un șef de serviciu, 8.265.

Mult mai mari sunt salariile șefilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Directorul va avea un salariu de bază de 13.775 de lei, iar adjunctul său de 12.065 de lei. Directorul executiv va câștiga 11.970, iar directorul executiv adjunct 11.571 de lei. Nici postul de șef serviciu în cadrul instituției, nu este de lepădat: 9.082 de lei. Aceste sume sunt aceleași și în cazul personalului contractual, adică pentru aceleași posturi, aceleași sume. Funcțiile de execuție sunt plătite cu sume brute cuprinse între 2.394 și 4.902.

La Salvamont Alba, directorul va avea un slariu brut de 10.735 de lei, iar contabilul șef 9.918. Un șef serviciu are și el un salariu de bază de 8.265 de lei.

La Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, funcția de director valorează 10.735 de lei pe lună, contabilul șef va avea 9.918 lei, iar un șef serviciu 8.265 de lei. Restul salariilor din cadrul acestei instituții sunt ceva mai mici și se învârt în jurul a 2-3.000 de lei pe lună. Situația se prezintă exact la fel și în cazul bibliotecii  ”Lucian Blaga” din Alba Iulia. Direcotorul are un salariu brut de 10.735 de lei pe lună, restul funcțiilor de conducere fiind plătite exact la fel ca și în cazul teatrului de păpuși.

Salariile vor fi votate în viitoarea ședință a Consiliului Județean Alba. În documentele instituției, motivația nivelului ridicat al salariilor ține deaplicarea unei legi la nivel național care a făcut să explodeze salariile din sistemul de stat în raport cu cele din mediul privat.

”Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare”, sună o parte din expunerea de motive complicată, anexată la dosarul de ședință înaintat consilierilor județeni.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Publicat

copil disparut1.jpg

O fetiță de 13 ani din Cluj=Napoca a fost dată dispărută după ce nu s-a mai întors acasă de la școală.

Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că minora Mirabela Coloji a ieșit de la școala luni, 22 aprilie, dar până în prezent nu s-a întors la domiciliu.

Fetiță de 13 ani din Cluj dispărută de acasă. Familia și poliția o caută. Sunați la 112 dacă o vedeți

Copila are o înălțime aproximativă de 1.30 metri, păr brunet…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a ÎNJUMĂTĂȚIT recompensa primită de „minerii” de bitcoin

Publicat

bitcoin e1617773905426.jpg

Vineri, a avut loc un eveniment așteptat de piața criptomonedelor: operațiunea prin care a fost înjumătățită (halving) recompensa primită de „minerii” care contribuie la crearea de bitcoin.

Cantitate totală de bitcoin a fost definită la 21 de milioane de unități de creatorul (creatorii) cunoscuți sub pseudonimul Satoshi Nakamoto, iar obiectivul „înjumătățirii” este acela de a controla rata de emitere a bitcoinilor.

Următoarea operațiune de halving va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

MESAJE de Sfântul Gheorghe: Urări de sănătate şi „La mulţi ani” pentru cei dragi, de ziua numelui

Publicat

mesaje de sfântul gheorghe: urări de sănătate şi „la mulţi

MESAJE, FELICITĂRI, SMS de Sf Gheorghe 2024. Pe data de 23 aprilie, credincioşii îl sărbătoresc pe Sfântul Gheorghe. Cu această ocazie, fiecare dintre noi transmitem cele mai frumoase gânduri celor care poată acest nume.

În acest an Biserica Ortodoxă a stabilit că pomenirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe să se facă pe 23 aprilie înainte de Florii și de Sfintele Paști.

Desigur, cele mai originale urări vin din sufletul fiecăruia și sunt compuse chiar de cei care doresc…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe