Connect with us

EVENIMENT

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 %. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă

Publicat

tren

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au semnat, la sediul CFR Călători, noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate, printre beneficii fiind prevăzute majorarea cu 10% a salariilor de bază brute, precum şi acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie – 30 noiembrie, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Cei 11.260 de angajaţi CFR Călători vor avea următoarele beneficii în urma semnării noului CCM: majorarea cu 10% a salariilor de bază brute de la data înregistrării CCM la ITM, precum şi acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie 2022 – 30 noiembrie 2022, iar începând cu data de 1 decembrie 2022 tichetele de masă se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislaţia în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei/tichet.

Totodată, angajaţii CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă.

Printre beneficii se mai numără: modificări aduse Anexei nr. 2 din CCM cu privire la salarizarea corespunzătoare funcţiilor prevăzute în CCM, precum şi modificarea limitelor de salarizare pentru fiecare funcţie prevăzută în Anexa Nr. 2 din CCM cu acordarea unei clase de salarizare în plus.

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 procente. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă: Ce promovează acest contract

„Contractul Colectiv de Muncă promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai organizaţiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, prin intermediul acestuia se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor avute până în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale, etc.

Reprezentanţii companiei susţin că „majorările salariale sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe utilizarea judicioasă a resurselor şi optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale”.

Salariile angajaților CFR Călători vor fi majorate cu 10 procente. A fost semnat Contractul Colectiv de Muncă: Negocieri

„În corelaţie cu solicitările şi atentă la nevoile tuturor angajaţilor săi, Administraţia CFR Călători a iniţiat negocieri concentrate începând cu data de 11 aprilie a.c. pentru încheierea noului Contract Colectiv de Muncă, pentru ca acesta să intre în vigoare cât mai repede posibil, o dată cu înregistrarea la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Administraţia CFR Călători mulţumeşte acelor parteneri sociali care au înţeles că punerea în aplicare cu celeritate a noului CCM, ce aduce condiţii mai bune întregului personal al CFR Călători, este mai importantă decât ‘ascunderea’ în spatele unor solicitări imposibil de atins ce aduceau beneficii doar anumitor categorii profesionale”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, partenerii sociali au înţeles că „diminuarea numărului şi restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale, este o dovadă de maturitate în negocieri”.

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au convenit ca numărul experţilor sociali să fie diminuat de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut, iar logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

1714086891 call center pixabay e1641391878287.jpg

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din localitatea Băișoara, fără a se cunoaște direcția de deplasare, iar până în prezent nu a mai revenit.

„SEMNALMENTE – înălțime aproximativă – 1,65 m, 67 de kilograme, păr alb, ochi căprui, ten deschis.

La momentul plecării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Boc, despre depunerea candidaturii: Aici sunt și aici m-am DEDICAT. Trebuie să CONTINUĂM lucrurile bune care sunt la Cluj

Publicat

emil boc1.jpg

Prezent, joi, prin telefon la Napoca Live, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat de ce a ales candidatura la primăria Clujului în detrimentul altor variante vehiculate în presă, cum ar fi la Europarlamentare sau chiar și la președinție.

„Acesta este farmecul democrației, dreptul fiecăruia de a emite opinii, păreri… Președintele partidului mi-a făcut onoarea de a deschide lista PNL la Europarlamentare, în 2022 am avut și opțiunea de a candida la funcția de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe