Connect with us

EVENIMENT

Salariile de lux ale funcționarilor din subordinea Consiliului Județean Alba, aprobate. Consilierii PSD, împotrivă

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

Noile salarii de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Alba, au fost votate de consilierii județeni, cu excepția celor ai PSD și a unui consilier județean al PMP, care s-a abținut. Sumele pe care le vor încasa lunar directorii acestor instituții sunt imense. Este vorba despre salarii brute de peste 13.000 de lei pentru directori și contabili șefi din unele instituții. Consilierii județeni ai PSD uită totuși că partidul pe care îl reprezintă a generat aceste creșteri salariale și a generat o discrepanță majoră între salariile din mediul privat și cele de la stat.

salarii evidenta persoanelorDirectorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Alba va avea un salariu brut lunar de 13.775 de lei, adjunctul său 12.065 de lei, iar un șef serviciu în cadrul instituției va ajunge la peste 9.000 de lei.

Directorul Centrului pentru Cultură ”Augustin Bena” va avea salariul de bază de 10.735 de lei, în timp ce postul de contabil șef este răsplătit cu 9.918 de lei, din care acesta știe cu siguranță să își calculeze netul. Un șef de serviciu are 8.265 de lei iar un șef de birou, 7.429 lei.

În cadrul aceleiași instituții, un inspector debutant are salariul de bază de 2.793 de lei și în funcție de grad poate ajunge la 3.990 de lei. Cel mai mic slariu, 2.050 de lei, este cel al unui muncitor necalificat, fără sporuri.

Mult mai mari sunt salariile șefilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Directorul va avea un salariu de bază de 13.775 de lei, iar adjunctul său de 12.065 de lei. Directorul executiv va câștiga 11.970, iar directorul executiv adjunct 11.571 de lei. Nici postul de șef serviciu în cadrul instituției, nu este de lepădat: 9.082 de lei. Aceste sume sunt aceleași și în cazul personalului contractual, adică pentru aceleași posturi, aceleași sume. Funcțiile de execuție sunt plătite cu sume brute cuprinse între 2.394 și 4.902.

La Salvamont Alba, directorul va avea un slariu brut de 10.735 de lei, iar contabilul șef 9.918. Un șef serviciu are și el un salariu de bază de 8.265 de lei.

La Teatrul de Păpuși ”Prichindel”, funcția de director valorează 10.735 de lei pe lună, contabilul șef va avea 9.918 lei, iar un șef serviciu 8.265 de lei. Restul salariilor din cadrul acestei instituții sunt ceva mai mici și se învârt în jurul a 2-3.000 de lei pe lună.

”Nivelul salariilor de bază s-a stabilit, în condiţiile prevăzute la alin. 1 și alin. 2 ale art. 11, cu respectarea întocmai a alin. 4 al acestui articol din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul că salariul de bază cel mai mare nu depăşeşte nivelul indemnizaţiei lunare a funcţiei de vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, care se determină prin înmulţirea coeficienţilor din anexa nr. IX cu salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată în vigoare”, sună o parte din expunerea de motive complicată, anexată la dosarul de ședință înaintat consilierilor județeni.

În cazul bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, directorul instituției spune că salariul său este cu mult mai mic față de cel votat de consilieri pentru că angajații bibliotecii se încadrează într-o altă anexă a legii provind salarizarea fucționarilor publici.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea câinilor. Fără programe de sterilizare, județul se va umple de patrupede

Publicat

bubic 1.jpg

Primăriile din județul Cluj cheltuie, anual, sute de mii de lei pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sumele cresc de la an la an, deși omorârea câinilor nu este o soluție pentru a reduce numărul acestora. 

Banii ar trebui băgați în sterilizare pentru că, altfel, județul Cluj riscă să de umple de câini comunitari, potrivit reprezentanților Federației pentru drepturile animalelor Transilvania.

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români, obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare

Publicat

al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români,

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români vor fi obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare.

Noul contor trebuie instalat la poarta fiecărui prosumator și ar urma să crească facturile tuturor românilor.

Aproximativ 200.000 de asemenea contoare vor fi montate, iar cheltuielile vor ajunge la 20 de milioane de EURO.

Acești bani vor fi recuperați din facturile tuturor abonaților.

Asta pentru că toate costurile cu montarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer tras pe dreapta, pe Autostrada A1 pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. Ce s-a întâmplat după

Publicat

Șofer tras pe dreapta, pe autostrada a1 pe raza județului

Un șofer a fost tras pe dreapta, pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. S-a întâmplat în 22 aprilie 2023, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. 

În data de 16 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tânărul va fi judecat pentru conducere sub influența drogurilor.

Deși a fost tras pe dreapta la o zi de la consum, substanța activă din jointul de canabis THC, se afla în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la ACCIDENTE

Publicat

bmw.jpg

Un studiu efectuat arată că mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele. Cu toate acestea, vehiculele puternice au sisteme de frânare mai avansate și o manevrabilitate mai bună, ceea ce le face mai ușor de condus.

„carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări pe baza…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe