Connect with us

ACTUALITATE

Salariul mediu net pentru un job cu jumătate de normă, la nivel naţional, este de 3.000 de lei/lună

Publicat

laptop calculator.jpeg

Conform datelor furnizate de Salario, comparatorul salarial al eJobs.ro, salariul mediu net pentru joburile cu jumătate de normă este de 3.000 de lei pe lună, la nivel național. Această medie cuprinde toate domeniile și nivelurile de experiență.

Conform unui comunicat remis miercuri AGERPRES, împărţite pe domeniile care angajează cel mai mult part-time, mediile salariale arată astfel: 2.200 de lei net pentru retail, 2.000 pentru call-center, 2.100 de lei pentru servicii, 3.000 de lei pentru arte/entertainment, 2.100 pentru advertising/marketing/PR şi 2.500 de lei pentru transport/logistică.

Reprezentanţii platformei de recrutare susţin că din cele 370.000 de joburi postate anul trecut pe eJobs.ro 72.000 au fost part-time.

Pentru anul acesta, însă, angajatorii au în plan preponderent angajări full-time, în condiţiile în care doar 8,2% dintre respondenţii celui mai recent sondaj eJobs.ro spun că vor creşte numărul de joburi cu jumătate de normă scoase în piaţă.

Ce susțin aproape 70% dintre angajatori

Mai mult decât atât, aproape 70% dintre aceştia declară că numărul de posturi part-time pe care le au în companie este destul de mic şi că nu estimează nicio fluctuaţie în acest sens.

„Anul acesta, spre exemplu, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la 1 ianuarie şi până acum, 6.500 au fost part-time, ceea ce înseamnă că, procentual, până acum, suntem destul de aproape de 2023.

Tot la aproximativ 15% se află şi nivelul aplicărilor pentru aceste joburi, candidaţii, mai ales cei foarte tineri, fiind interesaţi de oportunităţile care le permit să acumuleze experienţă în timpul studiilor.

Dacă vorbim despre categorii de vârstă mai mari de 24-25 de ani, atunci vedem în special candidaţi care au deja un job şi sunt în căutarea unei surse suplimentare de venit, respectiv un loc de muncă part-time”, a afirmat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs.ro.

Sondajul realizat în luna ianuarie, pe un eşantion de 170 de companii respondente, mai arată că 3,1% dintre angajatori vor avea mai puţine joburi part-time noi pentru 2024, iar 22,4% încă nu ştiu cum vor evolua lucrurile din acest punct de vedere.

Un aspect interesant este faptul că, dacă la nivel general, aproximativ 5% din numărul total de joburi este reprezentat de cele remote, când vine vorba despre poziţiile part-time, procentul se dublează.

Astfel, 10% din totalul joburilor part-time sunt remote.

„Asta se întâmplă tocmai pentru că angajatorii înţeleg că majoritatea angajaţilor care vor să lucreze cu jumătate de normă au deja un job full-time sau au alte activităţi care le ocupă o bună parte din timp, cum ar fi studiile, şi le-ar fi imposibil, prin urmare, să vină la birou”, a explicat Roxana Drăghici.

Domeniile cu cel mai mare număr de poziţii part-time scoase în piaţă de la începutul anului sunt retail, servicii, arte/entertainment, call-center/ BPO, advertising/marketing/PR şi transport/logistică.

Sondajul a fost derulat în luna ianuarie a acestui an

Sondajul a fost derulat în luna ianuarie a acestui an, pe un eşantion de 170 de companii respondente.

În acest moment, peste 25.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe eJobs.ro. Dintre acestea, 3.800 sunt part-time.

eJobs o platformă de locuri de muncă ce oferă acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual.

Pe eJobs, toate companiile sunt verificate, sunt anunţuri cu salarii afişate, joburi din toate domeniile şi industriile, locuri de muncă remote şi în străinătate.

Pentru recrutori şi angajatori, eJobs oferă acces la o bază de peste 5 milioane de CV-uri, precum şi o mulţime de soluţii de recrutare eficiente. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe