EVENIMENT
Salvamont România: 52 de apeluri la Dispeceratul Naţional, în ultimele 24 de ore

Salvamont România îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în activităţile montane, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 52 de apeluri la Dispeceratul Naţional, prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.
„Încă o zi cu multe apeluri de urgenţă pentru salvamontişti înaintea unui weekend în care muntele se va umple de oameni, motiv pentru care Salvamont România vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să fiţi alături de salvamontişti în campania permanentă de reducere a numărului de accidente pe munte”, este apelul postat de Salvamont, sâmbătă dimineaţa, pe pagina de Facebook.
Conform sursei citate, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, astfel:
* 8 apeluri pentru Salvamont Sinaia,
* 5 apeluri pentru Salvamont Predeal,
* 4 apeluri pentru Salvamont Prahova-Buşteni,
* 3 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov,
* 3 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin-Muntele Mic,
* 3 apeluri pentru Salvamont Voineasa,
* 3 apeluri pentru Salvamont Borşa,
* 3 apeluri pentru Salvamont Prahova,
* 3 apeluri pentru Salvamont Suceava,
* 3 apeluri pentru Salvamont Sibiu,
* 3 apeluri pentru Salvamont Vatra Dornei,
* 2 apeluri pentru Salvamont Lupeni,
* câte un apel pentru Salvamont Gorj, Salvamont Alba, Salvamont Harghita, Salvamont Cluj, Salvamont Dâmboviţa, Salvamont Argeş, Salvamont Maramureş
* un apel pentru Judeţul Buzău şi un apel pentru Judeţul Braşov.
„În cazul acestor intervenţii au fost salvate 58 de persoane, dintre acestea 25 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, precizează sursa citată.
S-au mai primit 62 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.
Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Ciprian Paraschiv (AUR): Legea Sportului deturnată în interes politic. Miroase a trafic de influență!

Deputatul AUR Ciprian Paraschiv, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, acuză coaliția că a deturnat în interes politic Legea Sportului, un act normativ esențial pentru sportul românesc, dar care, prin amendamentele propuse de PSD, devine o lege favorabilă traficului de interese și clanurilor politice.
Raportul comisiei a fost adoptat fără vot, în absența președintelui comisiei și a staff-ului acesteia, care nu au primit și nici nu au putut analiza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FOTO. Consiliul Județean Cluj modernizează drumul spre Stațiunea Muntele Băișorii și pârtia Buscat

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere pe drumul județean DJ 107R (DJ 107M) Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii – pârtia de schi Buscat. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.
Lucrările vizează sectorul de drum în lungime de peste 22 de kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 28+650 și 50+850. De asemenea, tronsonul în lungime…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună. Măsură analizată de Guvern (surse)

O săptămână de concediu fără plată pentru bugetari, în fiecare lună: Guvernul ar pregăti o măsură dramatică pentru reducerea cheltuielilor statului.
Astfel, angajații din sectorul bugetar ar putea fi trimiși în concediu fără plată timp de 5 zile în fiecare lună. Adică o săptămână de lucru, completă.
Informația a fost publicată în exclusivitate de Profit.ro, care citează surse sindicale credibile.
Nu este clar la acest moment câte luni s-ar aplica o astfel de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, programată pentru 1 iulie, se anulează. PROIECT, la Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor vrea să anuleze reorganizarea ANAF – Antifraudă pe structuri județene, prevăzute să funcționeze în paralel cu structurile regionale de la 1 iulie 2025. Se propune astfel păstrarea organizării actuale a Direcției generale antifraudă fiscală, cu structuri teritoriale doar la nivel regional.
În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor a fost publicat luni, 30 iunie, un proiect de OUG privind abrogarea articolului 3 alineatul (2) din Ordonanța de…
Citește mai mult pe Alba24.ro