Connect with us

EVENIMENT

Salvamont România: Peste 8.000 de persoane, salvate pe parcursul anului trecut

Publicat

salvamont romania
Arhivă foto

În decursul anului trecut, salvamontiștii au intervenit pentru salvarea a peste 8.000 de persoane, aproximativ 25% dintre acestea fiind transportate la spital, în timp ce 100 de cazuri au fost predate serviciilor de medicină legală, conform informațiilor comunicate luni de către Salvamont România.

Pe parcursul anului 2023, structurile Salvamont au fost solicitate să intervină la 6.548 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont.

În sezonul de iarnă au avut loc 4.272 intervenţii, dintre care 3.006 intervenţii s-au derulat pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, iar 1.211 acţiuni au avut loc în restul zonei montane.

Un număr de 284 persoane s-au prezentat la punctele de prim-ajutor medicale ale bazelor Salvamont, iar 63 intervenţii s-au derulat în afara zonei montane şi la care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele şi tehnicile lor specifice pentru soluţionarea cazurilor respective.

În sezonul de vară au avut loc 2.276 intervenţii, dintre care 2.124 intervenţii s-au derulat în zona montană. Un număr de 105 persoane s-au prezentat la cabinetele medicale Salvamont, iar 47 de intervenţii s-au derulat în afara zonei montane.

Din cele 8.026 de persoane salvate, un număr de 2.336 de cazuri au fost predate, pentru transport către unităţile medicale specializate, serviciilor de ambulanţă sau SMURD, 51 cazuri au fost transportate cu ambulanţele Salvamont la unităţile medicale sau până la locul de întâlnire cu ambulanţele SAJ sau SMURD, 179 de cazuri au fost salvate cu ajutorul elicopterelor SMURD-IGAV.

De asemenea, 100 de cazuri au fost predate serviciilor de medicină legală.

În anul 2023, salvamontiştii au desfăşurat 94 de acţiuni de căutare-salvare cu drone

În anul 2023, salvamontiştii au desfăşurat 94 de acţiuni de căutare-salvare cu drone, 56 în zona montană şi 38 ca resursă de sprijin în afara zonei montane, 16 acţiuni de căutare – salvare cu scafandri din cadrul structurilor Salvamont-salvaspeo, patru acţiuni de căutare de persoane înecate cu un detector special bazat pe inteligenţă artificială şi două acţiuni de căutare cu drone subacvatice, echipamente unice în Romania, aflate în dotarea a două servicii Salvamont.

„Trebuie remarcat faptul că structurile Salvamont au avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate, doar cu resursele proprii, acest lucru confirmând că acestea sunt organizate corespunzător, îşi dimensionează corect şi îşi dezvoltă permanent resursele umane şi materiale. De asemenea, au fost realizate peste 77.400 de acţiuni specifice de asigurarea a asistenţei de salvare montană

în bazele, posturile, refugiile salvamont, în zonele cu aflux turistic mare sau pe perioada desfăşurării unor evenimente sportive sau de altă natură în zona montană”, mai menţionează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Ce a găsit în fața casei, la câteva zile după furt

Publicat

cum a rămas o femeie din câmpeni fără un portofel

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Este vorba despre un caz care a primit o soluționare în recent, din partea magistraților din Câmpeni. 

Mai exact în data de 16 aprilie 2024, magistrații au închis dosarul deoarece nu au putut identifica cine a furat portofelul femeii.

Fapta s-a petrecut în data de 29 septembrie 2023.

Atunci femeia a mers cu bicicleta la sora ei și și-a lăsat portmoneul, într-o plasă, pe portbagajul bicicletei. Când a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr de 17 ani, reținut pentru 24 de ore. A furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis

Publicat

moped furat.jpg

Un tânăr de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni. Minorul a furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, abandonat pe strada Cantonului

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, în data de 22 aprilie, în jurul orei 16.00,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proces la Judecătoria Sebeș între un client Orange și o firmă de recuperare. De ce nu va plăti pentru un abonament HBO

Publicat

proces la judecătoria sebeș între un client orange și o

O firmă de recuperare a datoriilor a cerut în instanță, la Judecătoria Sebeș, ca un client să fie obligat la plata a aproximativ 3000 de lei. Este vorba despre un client care nu și-a achitat facturile către Orange. 

Drept urmare, datoriile sale au fost preluate de către o firmă de recuperări creanțe. 

Aceștia au calculat că are de plătit suma restantă la Orange, dar și aproape 75 de lei pe zi penalități, plus daune de reziliere a contractului.

În total, suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre alunecarea de pe Uliului: vor fi amenajate rute alternative

Publicat

surpare strada uliului 1 scaled.jpeg

Primăria Cluj-Napoca lucrează la amenajarea unor rute alternative pentru accesul pe strada Uliului, în urma alunecărilor de teren de noaptea trecută.

Municipalitatea a informat sâmbătă că lucrează la rezolvarea situației de pe strada Uliului numărul 90, în contextul alunecărilor de teren de vineri noapte.

Primăria Cluj-Napoca, despre situația de pe Uliului

„Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carorabilul de pe strada Uliului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe