EVENIMENT
Salvaţi Copiii: Au început lucrările de reparaţii la sistemul permanent de energie al Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Salvaţi Copiii România anunţă că au început lucrările de reparaţii şi reabilitare ale sistemului permanent de energie la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, pentru ca intervenţiile din sălile de operaţii şi secţiile de Terapie Intensivă să nu depindă exclusiv de starea sistemului naţional de energie, potrivit unui comunicat al organizaţiei transmis, joi, AGERPRES.
Costul reparaţiilor finanţate de Salvaţi Copiii dintr-o donaţie este de 57.632 de euro.
Unitatea medicală utilizează mai multe echipamente UPS pentru alimentarea permanentă cu energie electrică a zonelor sensibile din spital – săli de operaţie şi ATI – în cazul unor disfuncţionalităţi ale reţelei naţionale. Aceste echipamente furnizează permanent curent electric on-line, pentru a asigura o continuitate a activităţii medicale în situaţii de urgenţă. În prezent, câteva dintre echipamentele UPS sunt în proces de evaluare, reabilitare şi înlocuire.
În martie, Salvaţi Copiii România a strâns în şapte zile fonduri de peste 160.000 de euro cu care a achiziţionat două ambulanţe pentru Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu care să se efectueze transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente.
Organizaţia menţionează că este nevoie de achiziţia unui aparat de radiologie mobil performant, indispensabil în chirurgia ortopedică, în intervenţii chirurgicale pentru malformaţiile congenitale ale aparatului locomotor, tumori osoase benigne şi maligne, traumatisme, infecţii, distrofii osoase etc.
Peste 4.000 de copii ajung anual la Secţia de ortopedie pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, iar dintre aceştia aproximativ 80% necesită cel puţin o intervenţie chirurgicală. Pentru a se putea ghida intraoperator în cadrul unei intervenţii ortopedice, medicul are nevoie de un aparat de radiologie mobil C-arm.
Costul unui astfel de echipament performant este de 130.000 de euro.
AGERPRES
EVENIMENT
5 iulie: Ziua Națională a Curajului. Momentele în care nu lași frica să decidă în locul tău

În fiecare an, pe 5 iulie, România marchează Ziua Națională a Curajului. Instituită oficial în 2021, această zi a fost gândită ca un omagiu adus celor care au avut curajul să spună „nu” atunci când tăcerea părea mai comodă – fie că vorbim despre medici, jurnaliști, militari, magistrați sau oameni obișnuiți care au ales să rămână verticali în fața fricii, a nedreptății sau a manipulării.
Dincolo de instituții sau mecanisme de reacție, ceea ce face diferența…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Tunel de răcorire cu apă la festivalul Iarmaroc la Sat din Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca. Vezi programul

Festivalul Iarmaroc la Sat care începe vineri în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” Cluj-Napoca s-a pregătit pentru zilele de caniculă, astfel că vizitatorii au mai multe posibilități de răcorire.
Pe lângă concertele care au loc seara si alte activități pregătite, zona va fi una dintre putinele locuri in care va fi răcoare in acest weekend canicular.
Astfel, potrivit organizatorilor, la Iarmaroc la Sat a fost instalat un umbrar natural imens, construit cu ajutorul …
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Organizatorii de concerte protestează față de majorarea TVA la bilete de la 9 la 21%: Cultura devine un lux

Asociația Română a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale (AROC) a transmis, vineri, o scrisoare deschisă guvernanților privind intenția Guvernului de a mări TVA-ul pentru biletele la evenimente la 21%.
”Noi, organizatorii independenți de evenimente culturale și de divertisment din România, ne exprimăm profunda îngrijorare și dezacordul față de intenția Guvernului României de a crește cota TVA pentru biletele la evenimente de la 9% la 21%.
Această…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
UPDATE. Profesor de matematică, arestat la Cluj pentru agresiune sexuală. A pipăit 2 eleve de 14 și 15 ani pe care le medita

Un profesor de matematică a fost arestat preventiv, vineri, de Judecătoria Cluj-Napoca pentru 30 de zile la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie pentru agresiune sexuală şi agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor.
În acest caz s-a reţinut faptul că, bărbatul, în calitate de profesor meditator la matematică, profitând de cunoştinţele sale în domeniul pedagogic, le-a supus pe două eleve minore, de 14 respectiv 15 ani…
Citește mai mult pe Cluj24.ro