Connect with us

EVENIMENT

Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor estivale pentru copiii cu părinţi plecaţi să muncească în străinătate

Publicat

Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor estivale pentru copiii rămaşi singuri acasă, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate, informează un comunicat al organizaţiei transmis joi AGERPRES.

Prima tabără va avea loc la Sinaia, în perioada 15 – 19 iulie. Activităţile recreative şi celelalte activităţi de suport – educaţional, social şi psihologic – destinate copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi reprezentanţilor lor din centrele Salvaţi Copiii din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Vaslui (şase centre de zi) sunt realizate cu sprijinul financiar al Pepco România.

Potrivit sursei citate, 120 de copii din cele cinci judeţe îşi vor petrece împreună aventura vacanţei de vară.

Aproape 30.000 de copii români sunt în grija rudelor, după ce ambii părinţi sau unicul părinte susţinător au fost nevoiţi să plece peste graniţe, pentru a le putea asigura copiilor un trai decent în ţară, indică organizaţia.

„Copiii rămaşi singuri acasă, ai căror părinţi muncesc în străinătate, pentru ca ei să aibă în ţară o viaţă mai bună, reprezintă un fenomen sociologic complex, care trebuie abordat atât social, cât şi psiho-emoţional. Sunt copii puternici, dar vulnerabili, care au nevoie de relaţii sociale şi de timp de calitate cu ceilalţi. În timpului anului şcolar, lucrăm cu aceşti copii în centre specializate, unde pedagogii şi psihologii Salvaţi Copiii le vin în întâmpinare, îi ascultă. În timpul verii, când şcolile intră în vacanţă, sentimentul de singurătate şi uneori de abandon se acutizează, de aceea am pus la cale aceste tabere în care niciun copil să nu fie lăsat singur”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.

De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste 7.500 de copii şi 5.200 de adulţi au beneficiat de suportul echipei Salvaţi Copiii, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice, în 17 centre de zi din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa (2 centre), Iaşi, Hunedoara (2 centre), Mureş (2 centre), Neamţ, Suceava, Vaslui, Timiş. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Publicat

calorifer bun e1730300477355.jpg

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Publicat

guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici

Publicat

bonificaţie de 5% din impozit pentru microîntreprinderile bune platnice. florin

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.

Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)

Publicat

whatsapp image 2024 11 21 at 13.51.09.jpeg

Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.

Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe