EVENIMENT
Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor estivale pentru copiii cu părinţi plecaţi să muncească în străinătate
Salvaţi Copiii România anunţă deschiderea taberelor estivale pentru copiii rămaşi singuri acasă, părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate, informează un comunicat al organizaţiei transmis joi AGERPRES.
Prima tabără va avea loc la Sinaia, în perioada 15 – 19 iulie. Activităţile recreative şi celelalte activităţi de suport – educaţional, social şi psihologic – destinate copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate şi reprezentanţilor lor din centrele Salvaţi Copiii din judeţele Argeş, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Vaslui (şase centre de zi) sunt realizate cu sprijinul financiar al Pepco România.
Potrivit sursei citate, 120 de copii din cele cinci judeţe îşi vor petrece împreună aventura vacanţei de vară.
Aproape 30.000 de copii români sunt în grija rudelor, după ce ambii părinţi sau unicul părinte susţinător au fost nevoiţi să plece peste graniţe, pentru a le putea asigura copiilor un trai decent în ţară, indică organizaţia.
„Copiii rămaşi singuri acasă, ai căror părinţi muncesc în străinătate, pentru ca ei să aibă în ţară o viaţă mai bună, reprezintă un fenomen sociologic complex, care trebuie abordat atât social, cât şi psiho-emoţional. Sunt copii puternici, dar vulnerabili, care au nevoie de relaţii sociale şi de timp de calitate cu ceilalţi. În timpului anului şcolar, lucrăm cu aceşti copii în centre specializate, unde pedagogii şi psihologii Salvaţi Copiii le vin în întâmpinare, îi ascultă. În timpul verii, când şcolile intră în vacanţă, sentimentul de singurătate şi uneori de abandon se acutizează, de aceea am pus la cale aceste tabere în care niciun copil să nu fie lăsat singur”, a explicat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România.
De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste 7.500 de copii şi 5.200 de adulţi au beneficiat de suportul echipei Salvaţi Copiii, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice, în 17 centre de zi din Bucureşti şi judeţele Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa (2 centre), Iaşi, Hunedoara (2 centre), Mureş (2 centre), Neamţ, Suceava, Vaslui, Timiş. AGERPRES

Clujenii au un nou loc unde pot preda gratuit deșeuri voluminoase și din construcții. Primăria Cluj-Napoca a deschis un punct de colectare, pe Tăietura Turcului.
Primăria Cluj-Napoca a deschis un nou punct de colectare a deșeurilor prin aport voluntar pe platoul situat pe strada Tăietura Turcului.
„Ai canapele uzate și nu știi unde să le duci? Ai zugrăvit bucătăria și nu știi ce să faci cu molozul? Primăria Municipiului Cluj-Napoca a deschis un nou punct de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
PREMIERĂ. O școală privată, pe primul loc în Cluj la Evaluarea Națională 2025. 75% au obținut medii peste 9

O școală privată din Cluj-Napoca se plasează școala pe locul 1 în topul școlilor clujene în ceea ce privește rezultatele la Evaluarea Națională.
Liceul Teoretic ELF se clasează anul acesta pe prima poziție în topul școlilor clujene, cu o medie generală de 9,19 la Evaluarea Națională și aproape 75% dintre elevi având medii peste 9. De asemenea, unul dintre cei trei absolvenți din județ care au obținut media 10 este elev al școlii private.
75% dintre note sunt…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean modernizează aproape 30 km de drum între Gherla și Cămărașu. Acces mai bun la lacurile din zonă

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe două sectoare ale drumului județean DJ 109C Gherla – Fizeșu Gherlii – Țaga – Geaca – Cămărașu – DN 16, în lungime însumată de 29,197 kilometri.
Sunt vizate, astfel, sectoarele de drum cuprinse între pozițiile kilometrice 2+215 și 17+600, respectiv 25+481 și 39+293. Lucrările au drept scop îmbunătățirea infrastructurii rutiere și creșterea gradului de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Daniela Arion, directoare la școala din comuna Mihai Viteazul. A redus rata abandonului școlar la doar 0,7%

Daniela Arion, profesoară de educație socială și directoare a Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna clujeană Mihai Viteazul, a fost desemnată finalistă în Liga Profesorilor Excepționali, campanie națională derulată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
Este o distincție care confirmă o carieră de peste trei decenii pusă în slujba educației și o viziune clară despre cum poate arăta o școală rurală când este condusă cu suflet și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro