EVENIMENT
Salvaţi Copiii: Tabere estivale pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate

Salvaţi Copiii România organizează, în perioada iulie – august, tabere în zonele Păltiniş – Sibiu şi Zărneşti – Braşov pentru 1.000 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în alte state şi care sunt incluşi în programele de suport ale organizaţiei din judeţele Dâmboviţa, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Olt, Dolj, Constanţa, Tulcea, Hunedoara, Vâlcea şi Mureş.
Conform unui comunicat al Salvaţi Copiii România transmis, miercuri, AGERPRES, taberele se înscriu în seria demersurilor recreative şi de socializare din programele de suport ale organizaţiei, care au rolul, pe de o parte, de a ocupa timpul liber al copiilor cu activităţi relevante şi, pe de altă parte, de a preveni izolarea socială şi înstrăinarea acestora.
Totodată, este stimulată dezvoltarea a diferite abilităţi ale celor mici, programul incluzând ateliere de dezvoltare personală, de dezvoltare a abilităţilor artistice, jocuri în aer liber, drumeţii în natură.
Aproape 14% dintre copiii români care au vârste de până la 17 ani împliniţi (536.000) au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în alte state în ultimul an, arată datele unui studiu naţional realizat de Salvaţi Copiii România la finalul anului trecut.
Italia (21%), Spania (17%) şi Austria (12%) sunt primele trei destinaţii de migraţie pentru muncă în cazul femeilor. În cazul bărbaţilor, acestea sunt Germania (24%), Italia (22%) şi Marea Britanie (14%).
Aproape o treime dintre copiii care au fost întrebaţi (31%) au afirmat că nu au fost de acord cu plecarea părintelui/părinţilor la muncă în alte ţări.
În medie, mama pleacă prima dată la vârsta de 6 ani şi 11 luni a copilului; a fost plecată, în medie, 3,2 ani dintre cei 4,5 în care copilul s-a confruntat cu migraţia acesteia.
Dintre mamele plecate să muncească în alte state, 58% se întorc în ţară o dată pe an, relevă studiul. Agerpres
EVENIMENT
Roxana Bizău de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

Eleva Roxana Bizău din clasa a XII-a a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit să se califice la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.
Ea a luat premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română și s-a calificat mai departe.
Astfel, Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia are două calificări la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română obținute de Alexia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Măcelarii de elită ai României, apreciați de juriul Campionatului Mondial de la Paris.Clujul va găzdui o competiție de măiestrie

„Măcelarii de Elită” ai României au marcat un debut remarcabil la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, România a lăsat o impresie puternică.
Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele Bolojan

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Este vorba despre Florina-Ionela Pop, de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.
Decretul a fost semnat miercuri de președintele interimar Ilie Bolojan.
Tot miercuri au mai fost eliberați din funcție și alți magistrați din țară:
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Pop Florina-Ionela la Curtea de Apel Alba Iulia -pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro