Connect with us

EVENIMENT

Samsung a prezentat telefonul pliabil Z Flip şi smartphone-urile S20 compatibile 5G pentru a contracara Apple şi Huawei

Publicat

samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a prezentat marţi seara cel de-al doilea telefon pliabil al său, Z Flip, precum şi o nouă generaţie a smartphone-urilor Galaxy, botezate S20, S20 Plus şi S20 Ultra, toate compatibile cu reţelele 5G, transmite Reuters.

Liderul mondial pe piaţa telefoanelor mobile a decis ca după seria de smartphone-uri S10, lansată anul trecut, să treacă direct la denumirea S20 pentru a omagia anul 2020. Analiştii estimează însă că vânzările de telefoane Galaxy S20, care sunt echipate cu până la patru camere foto, vor fi uşor mai mici decât ale predecesorilor, fiind de părere că telefoanele pliabile ar putea canibaliza vânzările de S20.

Galaxy Z Flip este construit din sticlă ultrasubţire utilizată pentru ecrane şi poate fi pliat şi desfăşurat de peste 200.000 de ori, fiind rezistent la zgârieturi, susţine Samsung. Acest model va fi disponibil începând de vineri la un pre de pornire de 1.380 de dolari.

O sursă din interiorul companiei a dezvăluit că în acest an vânzările de Galaxy Z Flip ar urma să se ridice la maximum cinci milioane de unităţi, adică mai puţin de 2% din vânzările totale de smartphone-uri ale Samsung în 2019.

samsung

„Telefoanele pliabile sunt scumpe şi greu de produs. Va fi nevoie de timp pentru a deveni un produs de piaţă”, estimează Neil Mawston, analist la Strategy Analytics, care prognozează că vânzările vor decola abia în 2022 sau 2023. „Pentru moment, telefoanele pliabile sunt un produs super-premium care pot avea un efect de halou pentru marca Samsung”, adaugă Mawston.

În cazul celor trei noi smartphone-uri S20, acestea vor fi mai scumpe decât predecesoarele, la un preţ de pornire de 999 de dolari şi vor avea o opţiune 5G în timp ce Z Flip este un telefon 4G. Pentru noile Galaxy S20, Samsung a decis să mute camerele foto din spatele dispozitivului într-un design similar cu cel al seriei iPhone 11. Două din cele trei noi telefoane S20 vor avea patru camere foto, comparativ cu trei camere în cazul ultimului iPhone.

samsung

„Bătălia camerelor în industria smartphones s-a reluat”, spune Bob O’Donnell de la TECHnalysis Research.

Pe ansamblul anului 2019, Samsung şi-a păstrat poziţia de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri cu o cotă de piaţă de 21,6%, potrivit firmei de consultanţă IDC. Însă în trimestrul octombrie-decembrie 2019, Samsung a pierdut poziţia de lider în faţa rivalului Apple, după ce preţurile mai mici ale noului iPhone 11 au permis grupului american să înregistreze cea mai bună creştere de după 2015.

La nivel global, Samsung se confruntă şi cu o competiţie acerbă din partea grupului chinez Huawei Technologies Co Ltd, care în ultimul trimestru al anului trecut a ocupat poziţia a treia în top, chiar dacă în prezent firma chineză este în mijlocul unei dispute între SUA şi China cu privire la securitate şi tehnologie, în special 5G. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Sărbătoarea Muzicii, la Alba Iulia. Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra, în prima seară de spectacole

Publicat

video: sărbătoarea muzicii, la alba iulia. cătălin răducanu, analia selis

Sărbătoarea Muzicii a început vineri la Alba Iulia. În prima seară, pe scenele amenajate în curtea Palatului Principilor Transilvaniei și în Piața Cetății urcă Cătălin Răducanu, Analia Selis și Târgu Mureș Orchestra. 

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Parcul Feroviarilor, lăudat de Ordinul Arhitecților: Competiţiile nu frânează dezvoltarea, ci generează prosperitate

Publicat

parc feroviar 1.jpg

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca, realizat prin concurs internațional de soluții, este dat de Ordinul Arhitecților din România drept exemplu de bună practică. Proiectul, lansat în 2018 de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, a fost finalizat anul acesta.

Proiectul de revitalizare a Parcului Feroviarilor este un exemplu de bună practică în atribuire și implementare prin competiții de arhitectură, arată Ordinul Arhitecților din România (OAR).

„La începutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la Jandarmeria Alba: 18 posturi, scoase la concurs. Data limită de înscriere și condiții generale pentru candidați

Publicat

angajări la jandarmeria alba: 18 posturi, scoase la concurs. data

Angajări la Jandarmeria Alba. Jandarmeria Alba organizează concurs pentru încadrarea directă/rechemare în activitate a 18 posturi de subofițer.

  • 2 posturi specialitatea Financiar

Condiții și detalii despre concurs găsiți pe hub.mai.gov.ro și pe site-ul Jandarmeriei Alba.

  • 1 post…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări pentru Palatul Copiilor din Alba Iulia, cumpărate de Primărie: simulatoare de pilotaj karting și roata olarului electrică

Publicat

dotări pentru palatul copiilor din alba iulia, cumpărate de primărie:

Dotări pentru Palatul Copiilor din Alba Iulia, cumpărate de Primărie. Primăria Alba Iulia a cumpărat recent materiale didactice pentru dotarea Palatului Copiilor din municipiu.

Citește mai departe