Connect with us

EVENIMENT

Samsung a prezentat telefonul pliabil Z Flip şi smartphone-urile S20 compatibile 5G pentru a contracara Apple şi Huawei

Publicat

samsung

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a prezentat marţi seara cel de-al doilea telefon pliabil al său, Z Flip, precum şi o nouă generaţie a smartphone-urilor Galaxy, botezate S20, S20 Plus şi S20 Ultra, toate compatibile cu reţelele 5G, transmite Reuters.

Liderul mondial pe piaţa telefoanelor mobile a decis ca după seria de smartphone-uri S10, lansată anul trecut, să treacă direct la denumirea S20 pentru a omagia anul 2020. Analiştii estimează însă că vânzările de telefoane Galaxy S20, care sunt echipate cu până la patru camere foto, vor fi uşor mai mici decât ale predecesorilor, fiind de părere că telefoanele pliabile ar putea canibaliza vânzările de S20.

Galaxy Z Flip este construit din sticlă ultrasubţire utilizată pentru ecrane şi poate fi pliat şi desfăşurat de peste 200.000 de ori, fiind rezistent la zgârieturi, susţine Samsung. Acest model va fi disponibil începând de vineri la un pre de pornire de 1.380 de dolari.

O sursă din interiorul companiei a dezvăluit că în acest an vânzările de Galaxy Z Flip ar urma să se ridice la maximum cinci milioane de unităţi, adică mai puţin de 2% din vânzările totale de smartphone-uri ale Samsung în 2019.

samsung

„Telefoanele pliabile sunt scumpe şi greu de produs. Va fi nevoie de timp pentru a deveni un produs de piaţă”, estimează Neil Mawston, analist la Strategy Analytics, care prognozează că vânzările vor decola abia în 2022 sau 2023. „Pentru moment, telefoanele pliabile sunt un produs super-premium care pot avea un efect de halou pentru marca Samsung”, adaugă Mawston.

În cazul celor trei noi smartphone-uri S20, acestea vor fi mai scumpe decât predecesoarele, la un preţ de pornire de 999 de dolari şi vor avea o opţiune 5G în timp ce Z Flip este un telefon 4G. Pentru noile Galaxy S20, Samsung a decis să mute camerele foto din spatele dispozitivului într-un design similar cu cel al seriei iPhone 11. Două din cele trei noi telefoane S20 vor avea patru camere foto, comparativ cu trei camere în cazul ultimului iPhone.

samsung

„Bătălia camerelor în industria smartphones s-a reluat”, spune Bob O’Donnell de la TECHnalysis Research.

Pe ansamblul anului 2019, Samsung şi-a păstrat poziţia de cel mai mare producător mondial de smartphone-uri cu o cotă de piaţă de 21,6%, potrivit firmei de consultanţă IDC. Însă în trimestrul octombrie-decembrie 2019, Samsung a pierdut poziţia de lider în faţa rivalului Apple, după ce preţurile mai mici ale noului iPhone 11 au permis grupului american să înregistreze cea mai bună creştere de după 2015.

La nivel global, Samsung se confruntă şi cu o competiţie acerbă din partea grupului chinez Huawei Technologies Co Ltd, care în ultimul trimestru al anului trecut a ocupat poziţia a treia în top, chiar dacă în prezent firma chineză este în mijlocul unei dispute între SUA şi China cu privire la securitate şi tehnologie, în special 5G. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Horia Constantinescu renunță la funcția de președinte al ANPC după scandalul puiului galben și nominalizarea la Primăria Constanța

Publicat

horia constantinescu renunță la funcția de președinte al anpc după

Horia Constantinescu renunță la funcția de șef al Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului.

El a anunțat joi pe o rețea socială că pleacă din instituție după scandalul „puiului galben” și după ce a fost desemnat candidat PSD la Primăria Constanța.

„Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța.

Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare de vânt puternic în Alba. Localitățile vizate

Publicat

cod galben de vânt în mare parte a județului alba.

Meteorologii au emis joi dimineață o nouă avertizare de vânt pentru județul Alba. Este valabilă până la ora 13:00. 

Potrivit ANM, este vizată zona joasă a județului Alba.

Vântul va sufla cu putere în zona localităților: Alba Iulia, Aiud, Cugir, Sebeș, Blaj, Ocna Mureș, Teiuș, Ighiu, Săsciori, Unirea, Jidvei, Vințu de Jos, Galda de Jos, Șona, Mihalț, Pianu, Valea Lungă, Lopadea Nouă, Cetatea de Baltă, Daia Română, Stremț, Sâncel, Șpring, Sântimbru, Lunca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. „Parfum” de primăvară la Cluj-Napoca. Ce spun organele abilitate despre POLUAREA olfactivă din oraș

Publicat

ogor 3 e1711611771347.jpg

Primăvara a sosit la Cluj-Napoca cu tot cu parfumul florilor. Ca bonus, Clujul a mai primit o doză de „parfum” original „Eau de Găinaț”. C-așa e în agricultură…

Mai mulți clujeni au reclamat zilele trecute mirosul pestilețial care se simțea în mai multe cartiere ale orașului. Cum Supercom și CMID și-au declinat vinovăția, s-a tras concluzia că mirosul provine de la fertilizatorul cu care s-a intervenit pe ogoarele din Tureni și Mărtinești.

Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba primește finanțare de 15 milioane lei de la AFM. Va cumpăra microbuze electrice pentru elevi

Publicat

consiliul județean alba primește finanțare de 15 milioane lei de

Județul Alba se află pe lista solicitărilor de finanțare aprobate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în 27 martie, pentru achiziția de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Suma alocată este de 15 milioane de lei.

AFM a publicat miercuri lista cu finanțările aprobate

Este vorba despre proiectul „Microbuze prietenoase cu mediul pentru elevii din județul Alba”. Acesta a fost depus de CJ Alba, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe