EVENIMENT
Șanse mici de a-i găsi în viață pe alpiniștii dispăruți după prăbușirea unui ghețar în Italia
Șansele de a-i găsi în viață pe alpiniștii dispăruți după avalanșa provocată de prăbușirea ghețarului de pe muntele Marmolada din Alpii italieni sunt tot mai mici. Salvatorii folosesc drone și elicoptere pentru a căuta victimele.
Echipele de salvare au reluat marți căutările celor 13 alpiniști dați dispăruți după ce o parte a unui ghețar a cedat duminică în Alpii italieni, provocând moartea a cel puțin 7 persoane, scrie Reuters.
Speranțele de a găsi supraviețuitori se reduc la mai bine de 36 de ore de la un dezastru care a alimentat îngrijorările legate de impactul schimbărilor climatice asupra munților.
Trei persoane din Cehia se aflau printre cei dispăruți.
Șanse mici de a-i găsi în viață pe alpiniștii dispăruți după prăbușirea unui ghețar în Italia: Avalanșa a avut loc pe muntele Marmolada
Avalanșa de duminică a avut loc pe muntele Marmolada, care, la peste 3.300 de metri, este cel mai înalt vârf din Dolomiți, un lanț din estul Alpilor italieni care se întinde între regiunile Trento și Veneto.
În condițiile în care vârful este încă instabil, salvatorii folosesc drone și elicoptere pentru a căuta victimele sau pentru a încerca să le localizeze prin intermediul semnalelor telefoanelor lor mobile.
Presa italiană a precizat că printre persoanele a căror moarte a fost confirmată se numără Davide Miotti, un ghid alpin local în vârstă de 51 de ani, care conducea un magazin sportiv în zonă.
Șanse mici de a-i găsi în viață pe alpiniștii dispăruți după prăbușirea unui ghețar în Italia: O mare parte din Italia, afectată de un val de căldură
O mare parte a Italiei este afectată de un val de căldură, iar oamenii de știință au declarat că schimbările climatice au făcut ca ghețarii, anterior stabili, să devină mai greu de estimat.
Premierul italian Mario Draghi a declarat că dezastrul a fost legat de factori de mediu.
Italia a declarat luni stare de urgență pentru câteva zone, inclusiv Veneto, din jurul râului Po, care reprezintă aproximativ o treime din producția agricolă a țării și care suferă cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Aron Bogdan: Partidul S.O.S. România, o platformă în care poți să te exprimi liber, să-ți asumi adevărata identitate (PE)
Candidatul Partidului S.O.S. România, filiala Cluj, pe locul 2 la Camera Deputaților, Aron Bogdan, a fost prezent la podcastul Test de sinceritate de pe Cluj24, realizat de Vasile Măgrădean, unde a vorbit despre campania electorală, propunerile partidului din programul de guvernare, dar și despre reacțiile alegătorilor după ce CCR a decis interzicerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.
Aron Bogdan a spus că de 10 ani de zile lucrează în domeniul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro