Connect with us

ACTUALITATE

SAP a dezvoltat un sistem ce poate detecta defrişările ilegale

Publicat

defrisari

Experţi locali şi regionali ai SAP au creat în interiorul unui camion un mediu high-tech alternativ, unde sunt prezentate, în perioada 19-20 iunie, în parcarea unui centru comercial din Capitală, tendinţe tehnologice, una dintre inovaţii fiind dezvoltarea unui sistem ce poate detecta defrişările ilegale cu trei minute înainte ca drujba să pornească.

La evenimentul ”The Intelligent Enterprise – Innovation on the move” participă reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, iar SAP îşi propune să aducă la viaţă tendinţele tehnologice, să le facă palpabile pentru oameni. Astfel, participanţii vor putea descoperi cum soluţiile SAP pot rezolva probleme precum detectarea rapidă a încercărilor de defrişare ilegală, cultivarea şi optimizarea circuitului legumelor în mediul urban sau gestionarea eficientă a utilităţilor unui oraş.

„Experienţele sunt, astăzi, esenţiale pentru succesul companiilor: cât de mulţumiţi sunt clienţii sau angajaţii noştri de produsul livrat sau serviciul prestat de firma noastră? Şi, mai ales, ştim de ce simt ceea ce simt în legătură cu noi? Cum se pot ridica astăzi companiile la nivelul aşteptărilor tot mai înalte atât ale clienţilor, cât şi ale angajaţilor? Cât de bine cunoaştem aceste aşteptări pentru a le îndeplini şi chiar depăşi, de fiecare dată? Acestea sunt provocările în Economia Experienţelor (Experience Economy). În general, companiile gestionează facil datele operaţionale: se măsoară mai uşor (costuri, vânzări, termene de livrare, cantitate, calitate), sunt deja parte din raportări şi indicatori standard de performanţă şi sunt obiective, neutre. Datele legate de experienţe trebuie, însă, măsurate şi anticipate pe bază individuală şi, ca să adauge şi mai multă complexitate, sunt subiective: fiecare persoană, client sau angajat, simte diferit. Tehnologia SAP facilitează adresarea acestor provocări prin integrarea datelor legate de experienţe (X) cu datele operationale (O)”, susţine Cristian Popescu, managing director SAP România.

Organizatorii evenimentului din parcarea Băneasa Shopping City vor prezenta în Camionul Inovaţiei, pe durata a două zile, o serie de inovaţii şi tehnologii revoluţionare, printre care Compania Inteligentă şi X şi O în Economia Experienţială, dar şi scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things şi Blockchain.

„Una dintre cele mai presante probleme din zilele noastre este sănătatea planetei şi a omenirii. Defrişările ilegale la scară largă au un efect devastator. SAP contribuie la stoparea defrişărilor prin dezvoltarea unui sistem ce implică refolosirea telefoanelor mobile de generaţie veche pe post de senzori. Acestea sunt adaptate pentru a fi alimentate cu ajutorul panourilor solare, apoi sunt montate în păduri pentru a înregistra sunetele ambientale. Astfel, echipele de intervenţie sunt alertate când senzorii detectează sunete diferite, chiar şi cu 3 minute înainte ca drujba să pornească”, notează organizatorii.

SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienţi în 180 de ţări, iar 77% dintre toate tranzacţiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

Subsidiara locală, SAP România, şi-a început activitatea în anul 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În prezent, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum: utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile SAP din Europa, care deserveşte clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr din municipiul Botoșani, arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă a unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi sustras un atoturism, aparținând unui bărbat pe care îl cunoștea și l-ar fi condus pe drumul public, din comuna Lunca, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului, aparatul etilotest, indicând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta a provocat un…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un șofer de TIR din Alba, deputat de Botoșani. Cine este Gheorghe Petru Pîclișan, care a devenit deputat pe lista POT

Publicat

gheorghe petru piclisan.jpg

Publicitate

Un tânăr din Alba a câștigat un post de deputat în județul Botoșani, la alegerile parlamentare de la începutul lunii. Este vorba despre Gheorghe Petru Pîclișan, din Vințu de Jos, care a candidat pe lista POT. El lucrează ca șofer de TIR pe rute externe, relatează alba24.ro

La alegerile parlamentare din acest an, Gheorghe Petru Pîclișan a candidat singur pe lista POT Botoșani pentru Camera Deputaților. Și a câștigat pe valul ridicat de o formațiune despre care se spune că este ”partidul lui Călin Georgescu”.

POT a obținut în județul Botoșani la alegerile pentru Camera Deputaților un număr de 9.437 de voturi, adică 6,37 % din voturi.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegeri parlamentare 2024: STOP vot! Câți botoșăneni au ajuns la urne. Peste jumătate dintre români au votat

Publicat

vot4.jpg

Publicitate

Nu mai puțin de 153.419 de locuitorii cu drept de vot din județul Botoșani au mers astăzi, duminică, 1 decembrie 2024, la vot, pentru alegerea senatorilor și deputaților din Parlamentul României, ceea ce a plasat județul pe ultimele trei locuri din România în privința prezenței la vot.

Procentul participării la urne a fost de aproximativ 40,83 %, din cei 375.722 de locuitori cu drept de vot din județ, în fața urnelor ajungând aproape 153.419. Din ei, 141.458 au fost pe listele permanente, 9.665 pe liste suplimentare în timp ce 2.296 botoșăneni au votat la urnele mobile.

La Botoșani cea mai mare parte a votanților s-au prezentat în mediul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prezența la vot parlamentare 2024, ora 18.00 în Botoșani: Peste 142.000 de cetățeni au fost la vot

Publicat

vot.jpg

Publicitate

Prezența la vot – alegeri parlamentare 2024, ora 18.00: Peste 142.000 de locuitori din Botoșani au mers la vot – 37,82 %. În țară, prezența la vot este de 46,14 %.

Majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani și sunt din mediul urban. La ora 18.00, numărul femeilor care au fost la vot îl depășea pe cel al bărbaților.

Total persoane cu drept de vot: 375.722

Total votanți, ora 18.00, 142.102  (prezență la vot 37,82 %) din care:

  • 131.256 pe liste permanente
  • 8.614 pe liste suplimentare
  • 2.232 cu urna mobilă.

Prezența la vot – alegeri parlamentare 2024 – ora 18.00 – în țară

Prezența la vot la nivel național: 46,14 %. Au votat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe