Connect with us

ACTUALITATE

SAP a dezvoltat un sistem ce poate detecta defrişările ilegale

Publicat

defrisari

Experţi locali şi regionali ai SAP au creat în interiorul unui camion un mediu high-tech alternativ, unde sunt prezentate, în perioada 19-20 iunie, în parcarea unui centru comercial din Capitală, tendinţe tehnologice, una dintre inovaţii fiind dezvoltarea unui sistem ce poate detecta defrişările ilegale cu trei minute înainte ca drujba să pornească.

La evenimentul ”The Intelligent Enterprise – Innovation on the move” participă reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, iar SAP îşi propune să aducă la viaţă tendinţele tehnologice, să le facă palpabile pentru oameni. Astfel, participanţii vor putea descoperi cum soluţiile SAP pot rezolva probleme precum detectarea rapidă a încercărilor de defrişare ilegală, cultivarea şi optimizarea circuitului legumelor în mediul urban sau gestionarea eficientă a utilităţilor unui oraş.

„Experienţele sunt, astăzi, esenţiale pentru succesul companiilor: cât de mulţumiţi sunt clienţii sau angajaţii noştri de produsul livrat sau serviciul prestat de firma noastră? Şi, mai ales, ştim de ce simt ceea ce simt în legătură cu noi? Cum se pot ridica astăzi companiile la nivelul aşteptărilor tot mai înalte atât ale clienţilor, cât şi ale angajaţilor? Cât de bine cunoaştem aceste aşteptări pentru a le îndeplini şi chiar depăşi, de fiecare dată? Acestea sunt provocările în Economia Experienţelor (Experience Economy). În general, companiile gestionează facil datele operaţionale: se măsoară mai uşor (costuri, vânzări, termene de livrare, cantitate, calitate), sunt deja parte din raportări şi indicatori standard de performanţă şi sunt obiective, neutre. Datele legate de experienţe trebuie, însă, măsurate şi anticipate pe bază individuală şi, ca să adauge şi mai multă complexitate, sunt subiective: fiecare persoană, client sau angajat, simte diferit. Tehnologia SAP facilitează adresarea acestor provocări prin integrarea datelor legate de experienţe (X) cu datele operationale (O)”, susţine Cristian Popescu, managing director SAP România.

Organizatorii evenimentului din parcarea Băneasa Shopping City vor prezenta în Camionul Inovaţiei, pe durata a două zile, o serie de inovaţii şi tehnologii revoluţionare, printre care Compania Inteligentă şi X şi O în Economia Experienţială, dar şi scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things şi Blockchain.

„Una dintre cele mai presante probleme din zilele noastre este sănătatea planetei şi a omenirii. Defrişările ilegale la scară largă au un efect devastator. SAP contribuie la stoparea defrişărilor prin dezvoltarea unui sistem ce implică refolosirea telefoanelor mobile de generaţie veche pe post de senzori. Acestea sunt adaptate pentru a fi alimentate cu ajutorul panourilor solare, apoi sunt montate în păduri pentru a înregistra sunetele ambientale. Astfel, echipele de intervenţie sunt alertate când senzorii detectează sunete diferite, chiar şi cu 3 minute înainte ca drujba să pornească”, notează organizatorii.

SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienţi în 180 de ţări, iar 77% dintre toate tranzacţiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.

Subsidiara locală, SAP România, şi-a început activitatea în anul 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În prezent, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum: utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.

În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile SAP din Europa, care deserveşte clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajaţi. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Farmaciile Sensiblu și Belladonna dispar și sunt înlocuite treptat de alte două branduri. Care este motivul

Publicat

medicamente farmacie e1531893818487.jpg

Brandul de farmacii Sensiblu dispare, unităţile fiind înlocuite rând pe rând de Dr. Max. La fel se întâmplă cu Belladonna, care vor fi înlocuite cu farmacii Beneva.

Este urmarea achizițiilor de către grupul Penta Investments și Pharma 1 Health Concept, în 2019, a celor două branduri.

Ambele lanțuri au farmacii și în județul Alba. Numele unora dintre ele a fost deja schimbat (operațiune care a început din 2020).

Dr. Max este deținut de grupul Penta Investments, unul controversat în Cehia, unde numele său a fost legat de un mega-scandal de corupție cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste patru mii de botoșăneni și-au găsit de lucru, anul trecut, prin AJOFM

Publicat

1674822079 locuri de munca 1.jpg

În anul  2022, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 4.176 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 1.878 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 1.944 au peste 45 de ani 630 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 170 au între 30 și 35 de ani, iar 1.432 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.951 provin din mediul urban, iar 2.225 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale 1.551 persoane (37,14%), urmate de cele cu învățământ gimnazial 1.153…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 400 de câini fără stăpân au fost CAPTURAȚI la Cluj-Napoca anul trecut. Viceprimar: Noi nu OMORÂM câinii

Publicat

caini cluj1.jpg

447 de câini fără stăpân au fost capturați de pe străzi la Cluj-Napoca în anul care a trecut. Toți au fost duși la Centrul de Ecarisaj al RADP și puși spre adopție. Un câine din centru îi costă pe clujeni 500 de lei pe lună.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a vorbit despre situția câinilor fără stăpân după tragedia de la București. O femeie din Capitală a fost atacată și omorâtă de o haită de câini lăsați nesupravegheați.

Citește și: O femeie a fost omorâtă de câini în timp ce făcea mişcare

Centrul de Ecarisaj de la Cluj-Napoca, aflat în subordinea RADP, are 15 angajați,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tinerii admiși la școlile de poliție, pompieri și jandarmi trebuie să se prezinte la cursuri tunși scurt și fără barbă

Publicat

admitere politie 2021 1000x600 1 e1667285617693.jpg

Școlile postliceale din subordinea Ministerului de Interne au afișat rezultatele finale după admiterea care a avut loc în ultima parte a anului trecut, în perioada octombrie-decembrie.

În plus, trebuie să se prezinte tunși scurt și fără barbă.

„Pentru încadrarea în prevederile regulamentelor militare, elevii se vor prezenta cu frizura îngrijită (tunși scurt) și fara barbă” se arată pe siteurile acestor insituții.

Rezultatele la admitere au fost afișate pe site-urile proprii, dar pot fi consultate și AICI.

Tot acum, cele șase instituții de învățământ au transmis viitorilor elevi și indicațiile despre cum să se prezinte la școală de luni, 30 ianuarie 2023, pentru începerea cursurilor, scrie Edupedu.ro.

Cursurile pentru toți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe