ACTUALITATE
SAP a dezvoltat un sistem ce poate detecta defrişările ilegale
Experţi locali şi regionali ai SAP au creat în interiorul unui camion un mediu high-tech alternativ, unde sunt prezentate, în perioada 19-20 iunie, în parcarea unui centru comercial din Capitală, tendinţe tehnologice, una dintre inovaţii fiind dezvoltarea unui sistem ce poate detecta defrişările ilegale cu trei minute înainte ca drujba să pornească.
La evenimentul ”The Intelligent Enterprise – Innovation on the move” participă reprezentanţi ai unora dintre cele mai importante companii din România, iar SAP îşi propune să aducă la viaţă tendinţele tehnologice, să le facă palpabile pentru oameni. Astfel, participanţii vor putea descoperi cum soluţiile SAP pot rezolva probleme precum detectarea rapidă a încercărilor de defrişare ilegală, cultivarea şi optimizarea circuitului legumelor în mediul urban sau gestionarea eficientă a utilităţilor unui oraş.
„Experienţele sunt, astăzi, esenţiale pentru succesul companiilor: cât de mulţumiţi sunt clienţii sau angajaţii noştri de produsul livrat sau serviciul prestat de firma noastră? Şi, mai ales, ştim de ce simt ceea ce simt în legătură cu noi? Cum se pot ridica astăzi companiile la nivelul aşteptărilor tot mai înalte atât ale clienţilor, cât şi ale angajaţilor? Cât de bine cunoaştem aceste aşteptări pentru a le îndeplini şi chiar depăşi, de fiecare dată? Acestea sunt provocările în Economia Experienţelor (Experience Economy). În general, companiile gestionează facil datele operaţionale: se măsoară mai uşor (costuri, vânzări, termene de livrare, cantitate, calitate), sunt deja parte din raportări şi indicatori standard de performanţă şi sunt obiective, neutre. Datele legate de experienţe trebuie, însă, măsurate şi anticipate pe bază individuală şi, ca să adauge şi mai multă complexitate, sunt subiective: fiecare persoană, client sau angajat, simte diferit. Tehnologia SAP facilitează adresarea acestor provocări prin integrarea datelor legate de experienţe (X) cu datele operationale (O)”, susţine Cristian Popescu, managing director SAP România.
Organizatorii evenimentului din parcarea Băneasa Shopping City vor prezenta în Camionul Inovaţiei, pe durata a două zile, o serie de inovaţii şi tehnologii revoluţionare, printre care Compania Inteligentă şi X şi O în Economia Experienţială, dar şi scenarii reale de transformare digitală dintr-o varietate de industrii, care includ integrarea tehnologiilor Machine Learning, Internet of Things şi Blockchain.
„Una dintre cele mai presante probleme din zilele noastre este sănătatea planetei şi a omenirii. Defrişările ilegale la scară largă au un efect devastator. SAP contribuie la stoparea defrişărilor prin dezvoltarea unui sistem ce implică refolosirea telefoanelor mobile de generaţie veche pe post de senzori. Acestea sunt adaptate pentru a fi alimentate cu ajutorul panourilor solare, apoi sunt montate în păduri pentru a înregistra sunetele ambientale. Astfel, echipele de intervenţie sunt alertate când senzorii detectează sunete diferite, chiar şi cu 3 minute înainte ca drujba să pornească”, notează organizatorii.
SAP este lider de piaţă pe segmentul soluţiilor software pentru afaceri. În prezent, compania are peste 425.000 de clienţi în 180 de ţări, iar 77% dintre toate tranzacţiile la nivel global trec printr-un sistem SAP.
Subsidiara locală, SAP România, şi-a început activitatea în anul 2002, numărându-se printre primii furnizorii IT locali de top. În prezent, circa 600 de companii din România utilizează soluţiile SAP, din industrii precum: utilităţi, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producţie. De asemenea, 95% dintre cele mai mari 300 de companii pe plan local sunt clienţi SAP.
În 2011, SAP a demarat un proiect de investiţii în România, prin deschiderea celui mai important centru de consultanţă pentru tehnologiile SAP din Europa, care deserveşte clienţii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, cu ajutorul a peste 714 de angajaţi. AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro