Connect with us

EVENIMENT

Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore de echipaje de terapie intensivă

Publicat

misiuni nou nascati dsu fb
sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În ultimele 24 de ore, echipe mixte de intervenție, alcătuite din medici, asistenți medicali, piloți și șoferi de ambulanțe, au reușit să asigure salvarea a șapte nou-născuți.

„Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate. Acest tip de acţiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, a informat, marţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) au fost solicitate, luni, pentru a efectua două transferuri medicale.

„Ambii pacienţi, de sex masculin, în vârstă de numai o zi, au necesitat a fi transportaţi de urgenţă, de la o clinică privată şi de la Maternitatea CF2 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Marie Sklodowska Curie’ Bucureşti, pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate”, a precizat DSU.

Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore de echipaje de terapie intensivă. Unde au avut loc intervenții

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Cluj au efectuat un transfer de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Inimii, în vederea unui consult medical de specialitate, pentru un băieţel de 5 zile, cu diagnostic malformaţie cardiacă.

Echipajul TIM NEONAT Braşov a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Spitalul Municipal Făgăraş la Maternitatea Braşov, a unui nou-născut, în vârstă de 3 zile.

Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT Timiş a transferat un băieţel, în vârstă de doar o zi, de la Maternitatea Arad la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui alt băieţel, în vârstă de câteva zile, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare de specialitate.

„Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD a intervenit pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de doar o zi. Micuţul a fost preluat de la Petroşanişi transportat aerian la Timişoara, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu'”, a menţionat DSU. Agerpres

sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Corneliu Mureșan: Mercedes și Bosch au transformat Alba într-un pol economic datorită investițiilor acordate de Guvernele PSD

Publicat

corneliu mureșan: mercedes și bosch au transformat alba într un pol

Investițiile realizate de Mercedes și Bosch, care și-au început activitatea în Alba datorită suportului guvernamental acordat de PSD, dar și construcția autostrăzilor, sprijinită de guvernele social-democrate, au transformat județul Alba într-un pol economic puternic și competitiv, cu impact pozitiv asupra PIB-ului pe cap de locuitor și asupra calității vieții locuitorilor, a declarat Corneliu Mureșan, președintele PSD Alba, într-un comunicat de presă. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte miei frumoși, furați noaptea dintr-o gospodărie din Șibot. Suspectul i-a luat cu mașina, dar nu avea permis de conducere

Publicat

Șapte miei frumoși, furați noaptea dintr o gospodărie din Șibot. suspectul

Șapte miei frumoși, furați noaptea dintr-o gospodărie din Șibot. Suspectul i-a luat cu mașina, dar nu avea permis de conducere, spun polițiștii. El a fost reținut pentru furt calificat și conducere fără permis.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalagiul din cartierul Plopilor, condamnat la 9 luni închisoare cu executare pentru lovire și distrugere. A bătut un vecin

Publicat

scanda 1.jpg

Scandalagiul din cartierul clujean Plopilor, care are dosare penale, a fost amendat de nenumărate ori de polițiști și internat la Psihiatrie, și despre Cluj24 a mai relatat, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca la 9 luni și 20 de zile de închisoare cu executare pentru lovire sau alte violențe și distrugere.

Potrivit dispozitivului sentinței de la jumătate lunii iulie, instanța l-a condamnat pe Federiga Jan Andrei la 6 luni închisoare, pentru săvârșirea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de viteză și tonaj pe un pod de pe DJ 107 lângă Alba Iulia. Care este motivul. Rutele ocolitoare

Publicat

restricții de viteză și tonaj pe un pod de pe

Consilierii județeni din Alba au aprobat, în iulie, aplicarea unor restricții de circulație pe podul de pe DJ 107 în localitatea Teleac, în apropiere de Alba Iulia.

Citește mai departe