Connect with us

EVENIMENT

Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore de echipaje de terapie intensivă

Publicat

misiuni nou nascati dsu fb
sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

În ultimele 24 de ore, echipe mixte de intervenție, alcătuite din medici, asistenți medicali, piloți și șoferi de ambulanțe, au reușit să asigure salvarea a șapte nou-născuți.

„Aceste misiuni au constat în transportul nou-născuţilor la diferite unităţi medicale pentru efectuarea unor consultaţii sau tratamente de specialitate. Acest tip de acţiuni sunt vitale pentru a ne asigura că micuţii primesc îngrijirea medicală necesară în timp util”, a informat, marţi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF) au fost solicitate, luni, pentru a efectua două transferuri medicale.

„Ambii pacienţi, de sex masculin, în vârstă de numai o zi, au necesitat a fi transportaţi de urgenţă, de la o clinică privată şi de la Maternitatea CF2 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Marie Sklodowska Curie’ Bucureşti, pentru efectuarea unor investigaţii medicale de specialitate”, a precizat DSU.

Şapte misiuni de salvare a unor nou-născuţi, efectuate în ultimele 24 de ore de echipaje de terapie intensivă. Unde au avut loc intervenții

Echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi ale ISU Cluj au efectuat un transfer de la Spitalul Ginecologie 1 Cluj-Napoca la Institutul Inimii, în vederea unui consult medical de specialitate, pentru un băieţel de 5 zile, cu diagnostic malformaţie cardiacă.

Echipajul TIM NEONAT Braşov a fost alocat pentru efectuarea unui transfer, de la Spitalul Municipal Făgăraş la Maternitatea Braşov, a unui nou-născut, în vârstă de 3 zile.

Echipajul TIM de TIP C1 NEONAT Timiş a transferat un băieţel, în vârstă de doar o zi, de la Maternitatea Arad la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara.

O altă misiune de salvare a presupus transportul unui alt băieţel, în vârstă de câteva zile, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” Timişoara, pentru efectuarea unor investigaţii suplimentare de specialitate.

„Tot în cursul zilei de ieri, elicopterul SMURD a intervenit pentru salvarea vieţii unui nou-născut în vârstă de doar o zi. Micuţul a fost preluat de la Petroşanişi transportat aerian la Timişoara, unde a fost predat medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Louis Ţurcanu'”, a menţionat DSU. Agerpres

sursa foto: Facebook / Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un deținut de la Penitenciarul Gherla și-a CUSUT buzele cu sârmă. Ce s-a întâmplat cu el

Publicat

penitenciar gherlap.jpg

Vineri, la Penitenciarul Gherla, un deținut clasificat în regim de maximă siguranță și-a cusut buzele cu sârmă în semn de protest pentru că era cazat cu un alt deținut și invocând motive medicale.

Ulterior, i s-a acordat primul ajutor la cabinetul medical al penitenciarului și a fost consiliat de un psiholog. După un timp, precizează surse din cadrul penitenciarului, deținutul a renunțat la forma de protest și cu acordul directorului, acesta a fost mutat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost politician, închis la Penitenciarul Aiud după ce și-a ucis amanta, a vrut un avocat AI și să fie judecat de ChatGTP. Motivul

Publicat

fost politician, închis la penitenciarul aiud după ce și a ucis

Un fost politician PDL și șef al APIA Hunedoara, aflat în penitenciar după ce și-a ucis amanta, a avut o cerință surprinzătoare în fața magistraților. Le-a cerut magistraților Judecătoriei Aiud să fie judecat de un judecător ChatGPT ultima versiune, dar și să primească un avocat robot, tot AI, tot ChatGPT, ultima versiune. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Jandarmii din Alba, prezenți la Târgul de Fete de pe muntele Găina. Care sunt cele mai importante recomandări pentru participanți

Publicat

jandarmii din alba, prezenți la târgul de fete de pe

Târgul de Fete de pe Muntele Găina are loc în acest weekend, la Alba. Este cea mai cunoscută sărbătoare populară din România. Pe lângă 70 de polițiști, la fața locului sunt prezente multiple echipaje de jandarmi. 

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. ACCIDENT pe Fagului, în Cluj-Napoca. Un TIR și un autoturism implicate

Publicat

accident 1 e1721488249633.jpg

Un accident rutier a avut loc, sâmbătă, pe str. Fagului din Cluj-Napoca. Au fost implicate un TIR și un autoturism.

VIDEO FOTO. ACCIDENT pe Fagului, în Cluj-Napoca. Un TIR și un autoturism implicate

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe