Connect with us

EVENIMENT

Șapte persoane au fost confirmate cu coronavirus la Curtea de Apel Oradea

PublicatCurtea de Apel Oradea a informat, miercuri, 4 noiembrie, că şapte persoane au fost confirmate pozitiv în urma testării pentru COVID-19 în ultimele săptămâni.

Potrivit comunicatului Biroului de informare al instituţiei, pentru fiecare dintre cele şapte persoane s-a efectuat ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică Bihor, însă doar în cazul unei singure persoane testată pozitiv s-a stabilit calitatea de contacţi direcţi pentru încă două persoane din rândul personalului instanţei.

Persoanele depistate pozitiv în urma testării, precum şi contacţii direcţi ai acestora, se află în carantină/izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, urmând să-şi reia activitatea la expirarea acestui termen.

Având în vedere că persoanele carantinate/izolate la domiciliu fac parte din secţii diferite, activitatea instanţei nu este la acest moment afectată, şedinţele de judecată şi activitatea cu publicul a compartimentelor auxiliare desfăşurându-se în mod normal, conform procedurii derogatorii aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii.

În toate spaţiile se asigură cu regularitate aerisirea şi dezinfecţia suprafeţelor, pentru reducerea riscului de răspândire a virusului. De asemenea, în spaţiile destinate accesului publicului se realizează nebulizarea prin intermediul unei firme specializate, mai informează Curtea de Apel Oradea. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Accident violent în județul Iași

Publicat

Vineri dimineață a avut loc un accident rutier între două autoturisme, în Pașcani, Iași.

ISU Iași anunță că asigură măsuri specifice la accidentul în care două mașini s-au izbit violent în suburbia Blăgești, municipiul Pașcani.

A rezultat o victimă neîncarcerată. Este vorba despre un tânăr de 20 de ani cu umăr dislocat și atac de panică.

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer încarcerat după impactul dintre o autocisternă și un TIR, în Prahova

Publicat

Accident vineri dimineață la Cheia, județul Prahova. 

Sunt implicate o autocisternă cu motorină și benzină cu șoferul încarcerat și un autotren.

Se acționează pentru descarcerare.

ISU Prahova precizează că încărcătura cisternei nu este afectată, nu sunt scurgeri se combustibil.

La fața locului au fost mobilizate 2 mașini de stingere, 1 descarcerare și 1 ambulanță.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cal rănit, legat de o căruță, în Mureș. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat

Polițiștii din Sighișoara au fost sesizați joi că, pe o stradă din municipiu, se află un cal legat de un vehicul cu tracțiune animală, posibil rănit.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției municipiului Sighișoara, împreună cu cei ai Biroului pentru Protecția Animalelor, constatând că acesta prezintă răni, la nivelul membrelor inferioare.

Deținătorul legal al animalului a fost identificat ca fiind un bărbat, de 30 de ani, din Sighișoara.

Calul a fost plasat în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile.

În cauză, polițiștii au deschis dosar penal, iar cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiurea animalelor.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Imagini foarte rare cu o pisică sălbatică. Animalul a fost văzut într-o pădure din Vaslui

Publicat

Sursă foto: Facebook Romsilva

O pisică sălbatică a fost fotografiată într-o pădure din județul Vaslui. Animalul este văzut foarte rar de oameni, fiind un vânător nocturn.

Pădurea în care a fost văzută pisica sălbatică este administrată de compania națională Romsilva. Reprezentanții regiei spun că astfel de întâlniri sunt foarte rare.

„O întâlnire rarisimă cu un exemplar superb de Felis silvestris – pisica sălbatică, femelă probabil proaspăt devenită mămică, după aspect și comportament, consideră colegii noștri care au observat-o. Imaginile provin dintr-o pădure administrată de Ocolul Silvic Epureni, Romsilva Direcția Silvică Vaslui”, au anunțat reprezentanții Romsilva, pe Facebook.

Specialiștii mai spun că există numeroase diferențe între pisica sălbatică și cea domestică.

„Seamănă ca aspect cu pisica de casă. Are însă, întotdeauna, fondul cenușiu tigrat cu dungi negre, deosebindu-se de pisica de casă prin mărime, prin părul mai lung, prin forma cozii și prin forma petelor de pe coatele picioarelor. Coada este cilindrică si groasă pana la vârf, prezentând 4-8 inele, din ce în ce mai estompate, care devin incomplete spre baza cozii”, au explicat specialiștii.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi care este este văzut foarte rar de oameni în mediul său natural. Se hrănește cu mamifere mici şi păsări. MEDIAFAX

Citește mai departe