EVENIMENT
Șase agenţi de poliţie de frontieră din Giurgiu, trimişi în judecată pentru luare de mită

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui număr de 6 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită.
Dosarul penal a fost constituit ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute în urma investigaţiilor, dar şi a formulării unui denunţ de către un transportator, care au relevat existenţa unei situaţii infracţionale în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu operaţiunile de control la frontieră, în care sunt implicaţi poliţiştii de frontieră ce execută serviciul pe sensul de intrare în România.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenţii de poliţie de frontieră au săvârşit infracţiuni de luare de mită, pretinzând şi primind diverse sume de bani, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.
Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, situaţii faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale.
Probatoriul a fost administrat cu sprijinul Serviciului Operaţii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.
Este de menţionat faptul că în perioada 2017-2019, Direcţia Generală Anticorupţie a desfăşurat mai multe activităţi de informare şi instruire anticorupţie, activităţi la care a participat personalul din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inclusiv cei 6 inculpaţi.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
EVENIMENT
FOTO: Festivalul Alba Chess 2025. Premiile obținute de elevi din Aiud și Teiuș. Etapa județeană, în luna mai

Festivalul Alba Chess 2025. Organizatorii au anunțat rezultatele competițiilor pe școală desfășurate la Teiuș și Aiud. Etapa județeană va fi organizată în luna mai, la Alba Iulia.
A doua ediție a festivalului Alba Chess și-a aflat câștigătorii la Liceul Teoretic Teiuș, sub coordonarea profesorului Hazi Ștefan.
Premianții din clasele primare sunt:
- locul 1: Damaris Lupu Cimpoieșiu
- locul 2: Flavius Boancă
- locul 3: Robert Achim.
Primii clasați la gimnaziu…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Radu Constantea (președinte „U” Cluj): Cred că avem cel mai PUTERNIC brand din Transilvania la nivel sportiv

După victoria echipei sale în derby-ul Clujului, Radu Constantea, președintele Universității Cluj, a transmis că „U” „e cel mai puternic brand din Transilvania la nivel sportiv”, scrie GSP.
„Este o victorie extrem de importantă. Am început acest drum din Liga 4, în 2016 . Am parcurs un drum lung prin ligile inferioare. E o mare realizare că am câștigat 3 meciuri cu ei în acest sezon.
Radu Constantea (președinte „U” Cluj): Cred că avem cel mai PUTERNIC…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ziua Internațională a Păsărilor. Eveniment organizat la Alba Iulia de Societatea Ornitologică Română

Ziua Internațională a Păsărilor. Pe data de 1 aprilie este sărbătorită Ziua Păsărilor, prilej cu care oamenii sunt îndemnaţi să iasă în natură şi să se bucure de spectacolul oferit de înaripate.
Este cea mai veche sărbătoare din calendarul mediului, sărbătorită în 1 aprile încă din anul 1906. Aceasta are la bază Convenţia pentru apărarea păsărilor care promovează principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei, potrivit tvrinfo.ro.
Eveniment la…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Rețeaua ”Regina Maria” a fost vândută: Cine este cumpărătorul și care e suma vehiculată. Tranzacția așteaptă aprobarea anti-trust

Rețeaua ”Regina Maria” a fost vândută către Mehiläinen Group, cel mai mare furnizor privat de sănătate din Finlanda. Proprietarul actual, fondul de investiții Mid Europa Partners, a vândut și MediGroup, compania lider de servicii medicale private din Serbia.
Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața medicală din Europa Centrală și de Est, scrie Economedia.
Publicația mai scrie că, deși valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită, informațiile din piață…
Citește mai mult pe Alba24.ro