Connect with us

EVENIMENT

Şase din zece locuitori ai planetei au un telefon mobil. Experţii atrag atenţia asupra posibilelor riscuri pentru sănătate

Publicat

Aproape 4,8 miliarde de persoane deţin, în prezent, la nivel global, un telefon mobil, cu peste un miliard mai multe decât în anul 2016, reiese din datele publicate de Statista.com, platforma lider în date despre afaceri.

În acest context, experţii atrag atenţia asupra posibilelor riscuri pentru sănătate pe care le pot avea radiaţiile emise de aceste dispozitive, utilizate în mod excesiv.

Astfel, psihologul Alexandru Pleşea afirmă că radiaţiile electromagnetice pe care telefonul le primeşte de la aceste antene sub formă de radio-frecvenţe neionizate afectează în timp ţesutul pe lângă care stă.

„Este ca şi cum am scurtcircuita la frecvenţa mică un grup de celule umane (…) De departe copiii sunt mai afectaţi decât adulţii în folosirea excesivă. Sistemul lor nervos în creştere continuă este faultat de aceste radiaţii şi ţesutul lor celular sau osos nu se dezvoltă în parametrii normali de creştere. Acest lucru se observă, din păcate, cu ochiul liber: vedem tot mai mulţi copii care nu reuşesc să adoarmă nici după miezul nopţii, mereu obosiţi, care nu reuşesc să se concentreze şi care preferă să îşi petreacă foarte mult timp cu telefonul în mână. Pe lângă ‘posibilele’ efecte adverse ale acestuia, partea bună a telefonului este că stă unde îl punem noi, nu vine după noi, nu ne strigă. Noi alegem frecvenţa şi durata folosirii acestora, iar efectele au puterea să schimbe la nivel celular, psihologic şi evolutiv mai multe aspecte de care nu suntem cunoscători încă. Măcar o dată pe an, timp de câteva zile, să ne deconectăm total de tehnologie, să petrecem timp de calitate în natură, alături de cei dragi, cu care să comunicăm verbal şi emoţional, iar mai apoi putem să cântărim starea noastră psihică şi mentală ‘post-cură'”, explică, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES, Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii.

Potrivit Statista.com, peste 61% dintre locuitorii planetei, adică 4,78 miliarde de persoane, deţin un telefon mobil, iar 45,12% (3,5 miliarde) au un smartphone, cu peste un miliard mai multe persoane decât în anul 2016, potrivit Statista.com.

În anul 2011, Agenţia Internaţională de depistare şi rezolvare a Cancerului a făcut public un studiu făcut pe un eşantion important, din care a rezultat faptul că radiaţiile emise de telefon sunt un „posibil risc cancerigen”, fără să dea timp de folosire a telefonului şi ce înseamnă „posibil”.

Alexandru Pleşea este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. Acesta a studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – SUA, Marea Britanie şi România – şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Femeie de 63 de ani, lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni din Abrud. A fost rănită și transportată la spital

Publicat

69542889 696068144241826 669627118463746048 n wm.jpg

O femeie de 63 de ani a fost lovită pe o trecere de pietoni din Abrud. S-a întâmplat pe strada Republicii din oraș, miercuri, 17 aprilie. Cazul a fost comunicat de polițiștii din Alba, o zi mai târziu. 

La volanul mașinii care a lovit-o pe femeie se afla un bărbat de 53 de ani din Bistra. 

Potrivit IPJ Alba, în jurul orei 15.45, un bărbat de 53 de ani, din comuna Bistra, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din Abrud, a surprins și accidentat o femeie de 63 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Curtea de Apel Cluj respinge contestația în anulare a lui Cătălin Cherecheș, condamnat la închisoare pentru luare de mită

Publicat

chereches ca.jpg

Curtea de Apel Cluj a respins, joi, ca neîntemeiată, contestația în anulare a fostului primar de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, decizia fiind definitivă. 

Instanța a rămas în pronunțare după ce la termenul anterior din 5 aprilie a decis să admită, în principiu, contestația.

”În temeiul art. 475 Cod procedură penală, respinge cererea contestatorului C.C. de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aventura unui tânăr de 18 ani din Zlatna s-a terminat prost: beat, a furat o mașină și s-a răsturnat cu ea pe malul Ampoiului

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Un tânăr de 18 ani din Zlatna va avea de dat explicații în fața polițiștilor, pentru o aventură care s-a terminat prost. S-a întâmplat în 18 aprilie, dimineața. 

Cazul a fost detaliat de polițiștii din Alba, în buletinul de presă din 18 aprilie. Din câte se pare, tânărul s-a îmbătat și a furat o autoutilitară chiar din curtea firmei la care lucrează. 

Beat și fără carnet, a condus autoutilitara până s-a răsturnat cu ea.

Cum s-a răstrunat pe malul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vacanța de Paște 2024. Când începe perioada cu zile libere pentru elevi și profesori și când se întorc la școală

Publicat

vacanța de paște 2024. când începe perioada cu zile libere

Vacanța de Paște 2024. Elevii intră, la finalul lunii aprilie, în vacanța de primăvară. Vor avea 11 zile libere, inclusiv perioada de 1 Mai și cea a sărbătorilor de Paște. Apoi revin la școală, pentru ultimul modul de cursuri.

Vacanța de Paște 2024 va fi pentru elevi în perioada 27 aprilie – 7 mai. Cursurile reîncep din 8 mai, iar elevii vor mai avea șase săptămâni de școală.

Până în 26 aprilie, mai pot fi organizate activități ”Școala altfel” sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe