Connect with us

EVENIMENT

Şase familii din județul Mureș au fost evacuate şi sute de gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale

Publicat

inundatii

Şase familii din comuna Hodoşa şi-au părăsit casele în urma inundaţiilor produse de ploile torenţiale căzute miercuri seara, dar şi în noaptea de miercuri spre joi, pe raza judeţului Mureş, iar în cele nouă localităţi afectate au fost inundate sute de gospodării, o şcoală şi zeci de beciuri.

Citește și Zeci de case din Bistrița-Năsăud a fost inundate. Cote de inundaţii şi de atenţie depăşite în zeci de localități

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat, joi, că în ultimele 12 ore echipajele aparţinând inspectoratului împreună cu voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţeni au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în urma precipitaţiilor căzute pe raza judeţului.

“După o primă estimare situaţia este următoarea: în localitatea Iara de Mureş a intervenit SVSU Gorneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi un beci; în localitatea Nadăşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri; în localitatea Petelea s-a intervenit în cooperare cu SVSU pentru evacuarea apei din o şcoală şi 4 beciuri; în localitatea Hodoşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, iar 6 familii s-au autoevacuat la rude; în localitatea Sâmbriaş au fost afectate aproximativ 60 curţi; în localitatea Dumbrava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 beciuri; în localitatea Vălenii de Mureş a intervenit SVSU Brâncoveneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte; în municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeţ şi au fost afectate 5 curţi; în localitatea Brâncoveneşti au fost afectate aproximativ din 80 curţi”, a arătat ISU Mureş.

De asemenea, Drumul Naţional 15 A a fost inundat pe o porţiune de circa un kilometru în localitatea Sântu, iar DN 15 a fost inundat pe o porţiune de circa 200 de metri în localitatea Brâncoveneşti.

“Astăzi reprezentanţii autorităţilor locale vor face o evaluare a pagubelor mai amănunţită. Echipajele aparţinând ISU Mureş precum şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătite să intervină dacă vor mai fi solicitări din partea populaţiei”, a precizat ISU Mureş.

În noaptea de miercuri spre joi, ISU Mureş a anunţat că echipele de intervenţii au fost solicitate în şase localităţi.

Astfel, echipajul de la Punctul de Lucru Deda a intervenit pentru monitorizarea situaţiei din localitatea Dumbrava, unde s-a acţionat cu 20 de oameni şi un buldoexcavator pentru deblocarea podeţelor, plus o motopompă pentru evacuarea apei din cele 13 pivniţe inundate.

În comuna Brâncoveneşti au fost inundate aproximativ 80 de gospodării, fără persoane în pericol sau evacuate, iar CLSU Brâncoveneşti acţiona cu două buldoexcavatoare, două motopompe, 3 utilaje private şi cu 50 de persoane.

S-a acţionat, de asemenea, pentru evacuarea apei dintr-o casă din Vălenii de Mureş unde nivelul apei era de aproximativ 10 centimetri.

În comuna Hodoşa au fost afectate 100 de gospodării, dintre care 80 de gospodării în satul Sâmbriaş şi 20 de gospodării în satul Hodoşa, la faţa locului intervenind punctul de lucru Miercurea Nirajului cu o autospecială, SVSU Vărgata cu o autospecială, SVSU Miercurea Nirajului cu o autospecială şi un autoturism de teren, 30 de cetăţeni, un buldoexcavator, un tractor cu şenile şi 4 motopompe.

Pe râul Nirajul Mic a fost depăşită cota de pericol, a fost de 44 cm în zona Miercurea Nirajului, iar după retragerea apei s-a trecut la scoaterea apei din pivniţe de către Detaşamentul Târgu Mureş.

În localitatea Petelea erau afectate trei gospodării unde a acţionat un echipaj din cadrul Detaşamentului Reghin, iar pentru evacuarea apei de la şcoala din localitate (de circa 5 cm) au acţionat portarul şi doi angajaţi ai şcolii. AGERPRES

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Câteva sute de persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei după anunţul exit-poll-urilor. Miting de solidaritate cu Diaspora

Publicat

miting

Câteva sute de persoane s-au strâns, duminică seara, în Piaţa Victoriei, după anunţarea exit-pollurilor pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul pe justiţie.

Oamenii flutură steagul României şi pe cel al Uniunii Europene. De asemenea, aceştia strigă lozinci împotriva coaliţiei aflate la guvernare, dar şi proeuropene. Totodată, ei cer autorităţilor prelungirea programului de votare în diaspora.

Lăsaţi-i să voteze” şi „PSD, ciuma roşie” scandează oamenii aflaţi în Piaţa Victoriei. Jandarmii au început să împrejmuiască zona centrală a pieţei cu garduri. Oamenii au răspuns apelurilor venite pe reţelele de socializare.

sursa foto? G4Media
Citește mai departe

EVENIMENT

Dragnea, declarație după exit-poll: Solicit premierului să nu-şi depună mandatul

Publicat

dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, după anunţarea exit-poll-urilor, că solicită premierului Viorica Dăncilă să nu-şi depună mandatul.

“Solicit doamnei prim-ministru să nu care cumva să-şi depună mandatul. Programul de guvernare trebuie dus la capăt”, a afirmat Dragnea, la sediul PSD. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Locomotiva unui tren de persoane a deraiat, la Arad. Traficul feroviar a fost blocat

Publicat

tren calatori
arhiva foto

Locomotiva unui tren cu pasageri a deraiat, duminică, în zona localităţii arădene Lipova, fără ca vreo persoană să fie rănită, însă traficul feroviar a fost blocat, iar alte patru garnituri de pe traseu au fost afectate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Claudia Iuga, incidentul feroviar a avut loc pe linia Arad – Radna, în zona staţiei Milova.

“Locomotiva trenului Regio 2046, care se deplasa pe relaţia Arad – Simeria, a deraiat, fără a fi înregistrate victime. În zonă există o singură linie, astfel că circulaţia feroviară a fost întreruptă”, a declarat sursa citată.

Cauza deraierii ar fi un boghiu de la roţile din spate ale locomotivei, care s-ar fi rupt.

Până la ora difuzării acestei ştiri, patru garnituri aflate pe traseu au fost afectate de blocarea circulaţiei, cursele fiind fie suspendate, fie redirecţionate pe linia spre Timişoara. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Elicopter SMURD solicitat de la Târgu Mureş pentru un bărbat care s-a răsturnat cu ATV-ul la Cârţişoara – Sibiu

Publicat

cartisoara

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a solicitat elicopterul SMURD de la Târgu Mureş, în localitatea Cârţişoara, pentru un bărbat care s-a răsturnat cu un ATV, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Sibiu, Alina Voina.

cartisoara

“Două echipaje SMURD din cadrul ISU Sibiu şi un echipaj SMURD din cadrul ISU Braşov au intervenit de urgenţă în localitatea Cârţişoara, pentru acordarea asistenţei medicale unui bărbat de aproximativ 68 de ani, peste care a căzut un ATV.

cartisoara

Victima a primit îngrijiri medicale şi în urma evaluării a fost solicitat elicopterul SMURD Mureş”, a precizat Alina Voina.

Reprezentanţii Poliţiei Sibiu au anunţat că bărbatul a căzut cu ATV-ul şi este grav rănit. AGERPRES

Citește mai departe