Connect with us

EVENIMENT

Şase familii din județul Mureș au fost evacuate şi sute de gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale

Publicatinundatii

Şase familii din comuna Hodoşa şi-au părăsit casele în urma inundaţiilor produse de ploile torenţiale căzute miercuri seara, dar şi în noaptea de miercuri spre joi, pe raza judeţului Mureş, iar în cele nouă localităţi afectate au fost inundate sute de gospodării, o şcoală şi zeci de beciuri.

Citește și Zeci de case din Bistrița-Năsăud a fost inundate. Cote de inundaţii şi de atenţie depăşite în zeci de localități

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat, joi, că în ultimele 12 ore echipajele aparţinând inspectoratului împreună cu voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţeni au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în urma precipitaţiilor căzute pe raza judeţului.

“După o primă estimare situaţia este următoarea: în localitatea Iara de Mureş a intervenit SVSU Gorneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi un beci; în localitatea Nadăşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri; în localitatea Petelea s-a intervenit în cooperare cu SVSU pentru evacuarea apei din o şcoală şi 4 beciuri; în localitatea Hodoşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, iar 6 familii s-au autoevacuat la rude; în localitatea Sâmbriaş au fost afectate aproximativ 60 curţi; în localitatea Dumbrava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 beciuri; în localitatea Vălenii de Mureş a intervenit SVSU Brâncoveneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte; în municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeţ şi au fost afectate 5 curţi; în localitatea Brâncoveneşti au fost afectate aproximativ din 80 curţi”, a arătat ISU Mureş.

De asemenea, Drumul Naţional 15 A a fost inundat pe o porţiune de circa un kilometru în localitatea Sântu, iar DN 15 a fost inundat pe o porţiune de circa 200 de metri în localitatea Brâncoveneşti.

“Astăzi reprezentanţii autorităţilor locale vor face o evaluare a pagubelor mai amănunţită. Echipajele aparţinând ISU Mureş precum şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătite să intervină dacă vor mai fi solicitări din partea populaţiei”, a precizat ISU Mureş.

În noaptea de miercuri spre joi, ISU Mureş a anunţat că echipele de intervenţii au fost solicitate în şase localităţi.

Astfel, echipajul de la Punctul de Lucru Deda a intervenit pentru monitorizarea situaţiei din localitatea Dumbrava, unde s-a acţionat cu 20 de oameni şi un buldoexcavator pentru deblocarea podeţelor, plus o motopompă pentru evacuarea apei din cele 13 pivniţe inundate.

În comuna Brâncoveneşti au fost inundate aproximativ 80 de gospodării, fără persoane în pericol sau evacuate, iar CLSU Brâncoveneşti acţiona cu două buldoexcavatoare, două motopompe, 3 utilaje private şi cu 50 de persoane.

S-a acţionat, de asemenea, pentru evacuarea apei dintr-o casă din Vălenii de Mureş unde nivelul apei era de aproximativ 10 centimetri.

În comuna Hodoşa au fost afectate 100 de gospodării, dintre care 80 de gospodării în satul Sâmbriaş şi 20 de gospodării în satul Hodoşa, la faţa locului intervenind punctul de lucru Miercurea Nirajului cu o autospecială, SVSU Vărgata cu o autospecială, SVSU Miercurea Nirajului cu o autospecială şi un autoturism de teren, 30 de cetăţeni, un buldoexcavator, un tractor cu şenile şi 4 motopompe.

Pe râul Nirajul Mic a fost depăşită cota de pericol, a fost de 44 cm în zona Miercurea Nirajului, iar după retragerea apei s-a trecut la scoaterea apei din pivniţe de către Detaşamentul Târgu Mureş.

În localitatea Petelea erau afectate trei gospodării unde a acţionat un echipaj din cadrul Detaşamentului Reghin, iar pentru evacuarea apei de la şcoala din localitate (de circa 5 cm) au acţionat portarul şi doi angajaţi ai şcolii. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Experiență inedită pentru pompierii sibieni, care au asistat o femeie la naștere, chiar în ambulanța SMURD

Publicat

pompierii smurd

Experiență inedită pentru pompierii sibieni de pe echipajul de prim ajutor, care au asistat o femeie la naștere chiar în ambulanța SMURD.

Potrivit ISU Sibiu, joi, 4 iunie, în jurul orei 17:00, echipajul SMURD format din paramedicii Adriana Sas, Ioan Oros și Sorin Simon, din cadrul Stației de Pompieri Agnita, a fost chemat în ajutor de o femeie însărcinată care intrase în travaliu.

Pompierii salvatori s-au deplasat în cel mai scurt timp în localitatea Benești pentru a prelua și transporta femeia la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, unde urma să nască.

La puțin timp după preluarea acesteia, întrucât nașterea era iminentă, femeia a adus pe lume nou-născutul în autospeciala SMURD, sub atenta supraveghere a colegilor noștri.

După acordarea măsurilor de primă necesitate, mama și copilul au fost transportați în siguranță la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bulgaria, prima țară care elimină toate restricțiile. Nici măcar masca nu o sa fie obligatorie începând cu 15 iunie

Publicat

bulgaria

Bulgaria va elimina toate restrictiile impuse in urma pandemiei de COVID-19 incepand din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a mastilor de protectie in spatiile publice inchise, a informat joi guvernul de la Sofia.

Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus, înființat în urma cu 100 de zile, își va continua activitatea, însă nu va mai ține o conferință de presa zilnică, potrivit DPA.

“Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creeaza un sentiment de neliniste”, a declarat joi premierul bulgar Boyko Borisov in cadrul ultimei conferinte de presa a grupului de lucru. “Trebuie sa invatam sa traim cu virusul”, a adaugat el.

Spălarea mâinilor și distanțarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorități.

Bulgaria a declarat stare de urgență pe 13 martie și a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o “situatie epidemica excepțională”, care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricțiile. Această țară cu o populație de circa 7 milioane de locuitori  a înregistrat pana joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

Numarul de cazuri noi a scazut, iar numarul de recuperări este în creștere, a declarat șeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski. Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricțiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Turiștii din mai multe state UE au voie sa intre în Bulgaria fără să fie plasați în carantină începand din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness și centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor masuri stricte de igiena si distanțare socială.

Citește mai departe

EVENIMENT

11 poliţişti de la furturi auto, în izolare după ce alte 9 persoane din serviciu au fost confirmate cu COVID-19

Publicat

11 poliţişti din cadrul structurii specializate în cercetarea furturilor auto se află în izolare, după ce 9 persoane din serviciu au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, informează Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

“A fost efectuată o primă dezinfectare a spaţiilor din clădirea în care îşi desfăşoară activitatea serviciul, la acest moment fiind în desfăşurare o nouă activitate de dezinfectare”, arată sursa citată. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziții domiciliare în Arad: Au fost găsite patru arme artizanale de vânătoare

Publicat

Patru arme artizanale ce ar fi fost folosite la braconaj au fost găsite de poliţiştii arădeni, în urma unor percheziţii domiciliare, iar doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat remis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Percheziţiile au fost făcute de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ, la trei adrese din comuna Chisindia, fiind vizate persoane bănuite de braconaj.

“Au fost descoperite şi indisponibilizate patru arme confecţionate artizanal, de diferite calibre – o armă de tir cu aer comprimat, o arbaletă cu 40 de cartuşe, 70 de cartuşe cu glonţ, 50 de tuburi cartuş, mai multe elemente de muniţie constând în proiectile interzise, folosite la fabricarea de cartuşe de vânătoare artizanale, de diferite dimensiuni, precum şi un trofeu de căprior”, se arată în comunicatul IPJ Arad.

Doi bărbaţi, de 22 şi 53 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept şi braconaj cinegetic. Ei vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate