Connect with us

EVENIMENT

Şase familii din județul Mureș au fost evacuate şi sute de gospodării inundate, în urma ploilor torenţiale

Publicat


inundatii

Şase familii din comuna Hodoşa şi-au părăsit casele în urma inundaţiilor produse de ploile torenţiale căzute miercuri seara, dar şi în noaptea de miercuri spre joi, pe raza judeţului Mureş, iar în cele nouă localităţi afectate au fost inundate sute de gospodării, o şcoală şi zeci de beciuri.

Citește și Zeci de case din Bistrița-Năsăud a fost inundate. Cote de inundaţii şi de atenţie depăşite în zeci de localități

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş a anunţat, joi, că în ultimele 12 ore echipajele aparţinând inspectoratului împreună cu voluntari din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi cetăţeni au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în urma precipitaţiilor căzute pe raza judeţului.

“După o primă estimare situaţia este următoarea: în localitatea Iara de Mureş a intervenit SVSU Gorneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi un beci; în localitatea Nadăşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri; în localitatea Petelea s-a intervenit în cooperare cu SVSU pentru evacuarea apei din o şcoală şi 4 beciuri; în localitatea Hodoşa s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, iar 6 familii s-au autoevacuat la rude; în localitatea Sâmbriaş au fost afectate aproximativ 60 curţi; în localitatea Dumbrava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 13 beciuri; în localitatea Vălenii de Mureş a intervenit SVSU Brâncoveneşti pentru evacuarea apei dintr-o casă şi o curte; în municipiul Reghin s-a intervenit pentru decolmatarea unui podeţ şi au fost afectate 5 curţi; în localitatea Brâncoveneşti au fost afectate aproximativ din 80 curţi”, a arătat ISU Mureş.

De asemenea, Drumul Naţional 15 A a fost inundat pe o porţiune de circa un kilometru în localitatea Sântu, iar DN 15 a fost inundat pe o porţiune de circa 200 de metri în localitatea Brâncoveneşti.

“Astăzi reprezentanţii autorităţilor locale vor face o evaluare a pagubelor mai amănunţită. Echipajele aparţinând ISU Mureş precum şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă sunt pregătite să intervină dacă vor mai fi solicitări din partea populaţiei”, a precizat ISU Mureş.

În noaptea de miercuri spre joi, ISU Mureş a anunţat că echipele de intervenţii au fost solicitate în şase localităţi.

Astfel, echipajul de la Punctul de Lucru Deda a intervenit pentru monitorizarea situaţiei din localitatea Dumbrava, unde s-a acţionat cu 20 de oameni şi un buldoexcavator pentru deblocarea podeţelor, plus o motopompă pentru evacuarea apei din cele 13 pivniţe inundate.

În comuna Brâncoveneşti au fost inundate aproximativ 80 de gospodării, fără persoane în pericol sau evacuate, iar CLSU Brâncoveneşti acţiona cu două buldoexcavatoare, două motopompe, 3 utilaje private şi cu 50 de persoane.

S-a acţionat, de asemenea, pentru evacuarea apei dintr-o casă din Vălenii de Mureş unde nivelul apei era de aproximativ 10 centimetri.

În comuna Hodoşa au fost afectate 100 de gospodării, dintre care 80 de gospodării în satul Sâmbriaş şi 20 de gospodării în satul Hodoşa, la faţa locului intervenind punctul de lucru Miercurea Nirajului cu o autospecială, SVSU Vărgata cu o autospecială, SVSU Miercurea Nirajului cu o autospecială şi un autoturism de teren, 30 de cetăţeni, un buldoexcavator, un tractor cu şenile şi 4 motopompe.

Pe râul Nirajul Mic a fost depăşită cota de pericol, a fost de 44 cm în zona Miercurea Nirajului, iar după retragerea apei s-a trecut la scoaterea apei din pivniţe de către Detaşamentul Târgu Mureş.

În localitatea Petelea erau afectate trei gospodării unde a acţionat un echipaj din cadrul Detaşamentului Reghin, iar pentru evacuarea apei de la şcoala din localitate (de circa 5 cm) au acţionat portarul şi doi angajaţi ai şcolii. AGERPRES

EVENIMENT

FOTO: CARAMBOL cu trei mașini pe Autostrada Sebeș-Sibiu. O tânără a fost rănită. Traficul rutier, blocat două ore

Publicat

O tânără a fost rănită într-un accident rutier petrecut luni după-amiaza pe Autostrada Sebeș-Sibiu, pe fondul nepăstrării distanței de siguranță. Trei mașini au fost avariate, informează ziarul  Alba24.ro.

Potrivit IPJ Sibiu, cea care a produs accidentul și care a suferit leziuni este o tânără de 29 de ani din județul Hunedoara.

A fost transportată la spital în stare de conștiență.

Mașinile implicate în accident au fost serios avariate.

Traficul a fost blocat total, timp de două ore, după ora 16.00, circulația fiind deviată la km. 254, ieșirea spre Aeroportul Sibiu.

sursa foto: DRDP Brașov

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Furtuna a făcut ravagii în Sibiu. Peste 2.400 de oameni fără curent, case inundate şi zeci de animale moarte, din cauza inundaţiilor

Publicat

Peste 2.000 de sibieni au rămas luni fără curent, au fost inundate cinci gospodării şi două maşini şi au murit 40 de găini şi patru câini în urma inundaţiilor care au avut loc în Tălmaciu şi Tălmăcel, potrivit bilanţului comunicat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

“Ca urmare a codului portocaliu de precipitaţii şi a ploilor torenţiale din intervalul orar 14,55-16,50, pompierii sibieni au intervenit astfel: în localitatea Tălmăcel pentru evacuarea apei din 5 gospodării şi 2 autoturisme şi un scuter mutate de viitură în albia râului; în localitatea Tălmaciu, str. M.Viteazu, pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie iar SVSU Tălmaciu a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe DN7 şi a unui copac căzut pe carosabil DJ 106 D Cisnădioara. În contextul existent, au fost afectate 33 PT Electrica şi au fost afectaţi 2.434 utilizatori. S-au remediat parţial şi se lucrează în continuare pentru remediere de către SDEE Electrica”, a precizat ISU Sibiu.

Un număr de 16 angajaţi ISU Sibiu au intervenit cu autospeciale şi electropompe pentru evacuarea apei.

“Pagube înregistrate: 2 autoturisme, 1 scuter, circa 40 de găini şi 4 câini. Momentan se lucrează pentru extragerea apei din gospodării şi subsoluri afectate”, a mai anunţat ISU Sibiu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident pe Valea Oltului. După ce a lovit un peretele de stâncă, mașina a luat foc

Publicat

Un autoturism a lovit peretele de stâncă şi a luat foc, luni, pe DN 7 – Valea Oltului, două persoane fiind rănite uşor în urma accidentului.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, accidentul s-a produs la kilometrul 217, în zona localităţii Racoviţa. Din primele cercetări a reieşit că femeia de la volan, în vârstă de 75 de ani, nu a adaptat viteza în curbă, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a lovit peretele din stâncă, apoi a luat foc.

În zona producerii accidentului se circulă alternativ, pe o singură bandă, până la finalizarea cercetărilor şi îndepărtarea autoturismului avariat de pe carosabil. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bătaie cu bâte şi săbii în faţa unei săli de jocuri de noroc din Dolj. Patru bărbaţi au fost reţinuţi

Publicat

sirene politia

Două persoane au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar alte patru au fost reţinute după ce în noaptea de duminică spre luni au fost implicate într-o altercaţie care a avut loc în faţa unei săli de jocuri de noroc din cartierul Craioviţa Nouă şi în care au fost folosite bâte şi săbii.

Potrivit IPJ Dolj, în altercaţia în care au fost folosite “corpuri contondente şi tăietoare” doi bărbaţi, de 50 şi, respectiv, 27 de ani, ambii din Craiova, au fost agresaţi fizic de mai multe persoane, aceştia fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

“Până în acest moment, în arestul IPJ Dolj au fost introduşi patru bărbaţi, pe bază de ordonanţe de reţinere emise de către procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, pentru 24 de ore. În cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de tentativă de omor, iar cercetările au fost preluate în ancheta proprie de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj”, precizează IPJ. AGERPRES

Citește mai departe