Connect with us

ACTUALITATE

Şase localităţi din judeţul Brăila au depăşit incidenţa de 4 cazuri COVID-19 la mia de locuitori

Publicat

Şase localităţi din judeţul Brăila, inclusiv municipiul reşedinţă, au depăşit incidenţa de 4 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, iar alte două sunt la peste 7,5 cazuri la mia de locuitori, motiv pentru care se aplică noi restricţii, conform reglementărilor în vigoare.

Cu peste 4 cazuri COVID-19 la mia de locuitori se află municipiul Brăila (4,04) şi localităţile Găvani (4,57), Surdila Greci (5,35), Bordei Verde (5,54), Pietroiu (5,64) şi Berleşti (6,58).

Potrivit prefectului Nicuşor Ciocan, „printre restricţiile aplicabile specifice incidenţei de peste 4, dar mai mic de 7,5 la mia de locuitori se numără interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu excepţiile prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 293/10.03.2021; suspendarea activităţii desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness; obligativitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ/ prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00-18,00; în intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”.

„Foarte important, aceste restricţii nu se aplică 14 zile, ci doar până la scăderea incidenţei la 3,5 la mia de locuitori”, a precizat prefectul judeţului Brăila.

În acelaşi timp, satul Vărsătura din Brăila, pe raza căruia se află mall-ul, înregistrează 8,1 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar satul Căldăruşa are 11,36 cazuri la mia de locuitori, ambele intrând intră sub incidenţa noilor restricţii specifice acestei situaţii. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Șeful IPJ Cluj aleargă bine. Locul II la Crosul companiilor 2022! 1.100 de alergători. Câţi kilometri au alergat

Publicat

sef ipj cluj.jpeg

Şeful IPJ Cluj, comisar-șef Mircea Rus, împreună cu ceilalţi doi membri ai echipei IPJ Cluj -agent-șef Cristina Seghedi şi gent-șef Viorel Timiș- au obţinut locul al II-lea la Crosul Companiilor 2022, care a avut loc duminică. Cristina Seghedi este agent-şef la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar „mascatul” Viorel Timiș este agent-șef la Serviciul pentru acțiuni speciale.

sef ipj cluj 3

„Spiritul de echipă înseamnă dorința de a deveni mai buni și de a reuși împreună. Echipa noastră, reprezentată de agent-șef Cristina Seghedi, comisar-șef Mircea Rus și agent-șef Viorel Timiș, a trecut de linia de sosire în timp record, la #crosulcompaniilor.

sef ipj cluj 2

Peste 1.100 de alergători au luat startul azi din Piața Unirii, kilometrul 0 al alergării, și s-au întrecut individual și-n echipe. Din cele 50 de echipe, colegii noștri au obținut locul II, după 6 kilometri de alergat cot la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cetatea Dacică de la Căpâlna, preluată în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru restaurare. Proiectul intră la vot

Publicat

cetatea dacica capalna inp 2 1000x600.jpg

Consiliul Județean Alba va prelua în administrare Cetatea dacică de la Căpâlna. Autoritatea intenționează să restaureze locația aflată pe lista monumentelor UNESCO. Proiectul intră la vot în ședința din 24 mai.

Cetatea urmează să fie trecută din proprietatea comunei Săsciori în proprietatea consiliului, având în vedere prevederile Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO şi unele măsuri pentru protejarea acestora.

Mai multe licitații pentru proiectarea lucrărilor de restaurare și punere în valoare a acesteia, organizate în ultimii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbatul dat dispărut la Sebeș a fost găsit într-o grădină, cu ajutorul unui câine de căutare. A fost transportat la spital

Publicat

s1 1000x600.jpeg

Bărbatul dat dispărut la Sebeș duminică a fost găsit, după-amiaza, într-o grădină din municipiu. Era conștient, însă a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare de la Jandarmerie.

Este vorba despre bărbatul de 84 de ani, care plecase de la domiciliu și nu a mai revenit.

Vezi L-ați văzut? Un bărbat din Sebeș a plecat de acasă și nu a mai revenit. Familia și Poliția îl caută

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Echipa de volei fete a Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, vicecampioană națională la Olimpiada națională sportivă pe licee

Publicat

c12 1 1000x600.jpg

Echipa de volei liceu fete a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonator profesor Raluca Rotar, a obținut medaliile de argint la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), volei fete, secțiunea licee, desfășurată, în perioada 20-22 mai, la Bistrița.

În finală, reprezentanta județului Alba a fost învinsă, scor 0-2, de reprezentanta municipiului Bucureșți, Liceul „Mircea Eliade” București, echipă de care voleibalistele din Blaj au trecut în faza grupelor (scor 2-0).

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat toate meciurile din grupă, după ce a învins Liceul „Mircea Eliade”…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe