Connect with us

ACTUALITATE

Şase milioane de hectare de pădure, distruse de incendii în Canada, după luna ianuarie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Guvernul a raportat că în Canada, începând din luna ianuarie, aproximativ șase milioane de hectare de pădure au fost distruse de incendii, ceea ce reprezintă o suprafață de 18 ori mai mare decât media ultimilor zece ani. În fața deteriorării calității aerului în întreaga țară, autoritățile au făcut un apel la prudență, conform AFP.

„Canadienii se confruntă cu repercursiuni fără precedent din cauza incendiilor de pădure şi cel mai îngrijorător lucru este că, probabil, vârful sezonului nu va fi atins decât peste câteva săptămâni”, a declarat Jean-Yves Duclos, ministrul canadian al Sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Aceasta are un impact real asupra sănătăţii noastre fizice şi mentale”, a adăugat el.

În total, 423 de incendii sunt active în ţară, dintre care jumătate sunt scăpate de sub control atât în estul, cât şi în vestul ţării, a precizat el. Peste 100.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele anul acesta din cauza incendiilor.

Şase milioane de hectare de pădure, distruse de incendii în Canada, după luna ianuarie. Un nou val de căldură va afecta,  o parte din estul Canadei

„Indiferent unde locuieşti în Canada, poţi fi deranjat de fum”, a adăugat Theresa Tam, ofiţerul şef pentru sănătate publică din Canada.

Ea a avertizat în legătură cu numeroşii poluanţi şi, în special, cu particulele fine prezente în fum, care reprezintă cea mai mare ameninţare pentru sănătate.

În zonele foarte afectate de fumul de la incendii, autorităţile au deschis centre în care aerul este filtrat şi recomandă limitarea ieşirilor şi purtarea măştii în exterior.

Un nou val de căldură va afecta, începând de marţi, o parte din estul Canadei şi în mai ales Quebec-ul.

Sunt aşteptate temperaturi cu mult peste limita normală, în special în zonele afectate de incendiile forestiere.

Canada, care din cauza locaţiei sale geografice se încălzeşte mai repede decât restul planetei, s-a confruntat în ultimii ani cu fenomene meteorologice extreme, mai intense şi mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe