EVENIMENT
Şase poliţişti din Galați, condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie

Şase poliţişti din judeţul Galaţi au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Galaţi, după ce au fost acuzaţi că au luat mită şi au menţionat în procesele verbale de sancţionare ale unor şoferi opriţi în trafic abateri mai uşoare decât cele comise de către aceştia, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie.
Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Galaţi a dispus condamnarea inculpaţilor Valeriu Glod, la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, Sorin Bejan la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), Maricel Pascal, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Manole Marin, la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), Corovancă Gheorghe la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi Luca Rafael Ionuţ la o pedeapsă de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
În fapt, în cursul anului 2015, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Manole Marin, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Postul de Poliţie Cosmeşti, a primit cu titlu de mită sume de câte 200 sau 300 lei pentru a nu sancţiona contravenţional conducătorii auto care au depăşit autovehicule pe o porţiune de drum unde depăşirea este interzisă. În acest sens, a întocmit procese-verbale de contravenţie în care a menţionat în fals că aceştia au săvârşit abateri mai uşoare, respectiv nefolosirea luminilor de întâlnire sau nefolosirea centurii de siguranţă.
În aceeaşi perioadă, inculpatul Pascal Maricel, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Serviciul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu agentul de poliţie Corovancă Gheorghe, a primit cu titlu de mită suma de 300 lei, pentru a nu sancţiona contravenţional o persoană care a fost surprinsă conducând pe drumurile publice un autovehicul cu o viteză mai mare de 50 km/h decât cea maxim admisă pe acea secţiune de drum. Cei doi agenţi de poliţie nu au întocmit niciun document cu privire la cele constatate.
Agentul de poliţie Sorin Bejan din cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit cu titlu de mită mai multe sume de bani pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau faţă de participanţii la trafic surprinşi în timp ce săvârşeau diverse abateri la regimul rutier. Printre persoanele identificate că au oferit sume de bani cu titlu de mită agentului de poliţie, este şi inculpatul Luca Rafael Ionuţ.
Cu privire la inculpatul Glod Valeriu, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, s-a reţinut faptul că în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în anul 2015, a primit cu titlu de mită suma de 60 lei pentru a nu sancţiona contravenţional un conducător auto ce a fost surprins săvârşind o abatere la regimul rutier care ar fi atras suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Astfel, în urma sumei primite, a întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie în care a consemnat că persoana în cauză a condus un autovehicul fără a purta centura de siguranţă.
De asemenea, la data de 21 august 2015, inculpatul Glod Valeriu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială din dotarea Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci, a descoperit în interiorul acesteia şi ulterior a demontat şi sustras, împreună cu agentul de poliţie Nedelcu Tudorel, un dispozitiv de înregistrare imagini şi sunete, pe care ulterior l-au distrus, în vederea împiedicării aflării adevărului în cadrul procedurii judiciare pentru documentarea căreia se montase respectivul dispozitiv.
Inculpatul Nedelcu Tudorel a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, hotărârea rămânând definitivă prin neatacare în termenul legal.
Dosarul a fost iniţiat în baza sesizării din oficiu a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, iar în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia au efectuat acte procedurale în cauză, în vederea probării infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor. AGERPRES
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Bărbat din Aiud, trimis în judecată pentru ca și-ar fi abuzat fiica timp de patru ani. Ororile descrise de magistrați

Un bărbat din Aiud care și-ar fi agresat sexual timp de patru ani fiica a fost trimis în judecată de magistrații din oraș. În data de 2 aprilie 2025 dosarul a trecut de camera preliminară. Mai exact un judecător a admis rechizitoriul întocmit de procurorul de caz.
Este vorba despre Bogdan O., din Aiud care potrivit magistraților ar fi comis fapte greu de descris în cuvinte. Acesta ar fi profitat de relația pe care o avea cu fiica sa și mai mult de atât că mama biologică i-a…
Citește mai mult pe Alba24.ro