Connect with us

EVENIMENT

Şase poliţişti din Galați, condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie

Publicat

politia

Şase poliţişti din judeţul Galaţi au fost condamnaţi definitiv de Curtea de Apel Galaţi, după ce au fost acuzaţi că au luat mită şi au menţionat în procesele verbale de sancţionare ale unor şoferi opriţi în trafic abateri mai uşoare decât cele comise de către aceştia, se arată într-un comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie.

Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Galaţi a dispus condamnarea inculpaţilor Valeriu Glod, la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, Sorin Bejan la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (2 acte materiale), Maricel Pascal, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Manole Marin, la o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) şi fals intelectual în formă continuată (2 acte materiale), Corovancă Gheorghe la o pedeapsă de 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi Luca Rafael Ionuţ la o pedeapsă de 1 an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, în cursul anului 2015, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpatul Manole Marin, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Postul de Poliţie Cosmeşti, a primit cu titlu de mită sume de câte 200 sau 300 lei pentru a nu sancţiona contravenţional conducătorii auto care au depăşit autovehicule pe o porţiune de drum unde depăşirea este interzisă. În acest sens, a întocmit procese-verbale de contravenţie în care a menţionat în fals că aceştia au săvârşit abateri mai uşoare, respectiv nefolosirea luminilor de întâlnire sau nefolosirea centurii de siguranţă.

În aceeaşi perioadă, inculpatul Pascal Maricel, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Serviciul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu agentul de poliţie Corovancă Gheorghe, a primit cu titlu de mită suma de 300 lei, pentru a nu sancţiona contravenţional o persoană care a fost surprinsă conducând pe drumurile publice un autovehicul cu o viteză mai mare de 50 km/h decât cea maxim admisă pe acea secţiune de drum. Cei doi agenţi de poliţie nu au întocmit niciun document cu privire la cele constatate.

Agentul de poliţie Sorin Bejan din cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit cu titlu de mită mai multe sume de bani pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau faţă de participanţii la trafic surprinşi în timp ce săvârşeau diverse abateri la regimul rutier. Printre persoanele identificate că au oferit sume de bani cu titlu de mită agentului de poliţie, este şi inculpatul Luca Rafael Ionuţ.

Cu privire la inculpatul Glod Valeriu, agent de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, s-a reţinut faptul că în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în anul 2015, a primit cu titlu de mită suma de 60 lei pentru a nu sancţiona contravenţional un conducător auto ce a fost surprins săvârşind o abatere la regimul rutier care ar fi atras suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile. Astfel, în urma sumei primite, a întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie în care a consemnat că persoana în cauză a condus un autovehicul fără a purta centura de siguranţă.

De asemenea, la data de 21 august 2015, inculpatul Glod Valeriu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială din dotarea Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci, a descoperit în interiorul acesteia şi ulterior a demontat şi sustras, împreună cu agentul de poliţie Nedelcu Tudorel, un dispozitiv de înregistrare imagini şi sunete, pe care ulterior l-au distrus, în vederea împiedicării aflării adevărului în cadrul procedurii judiciare pentru documentarea căreia se montase respectivul dispozitiv.

Inculpatul Nedelcu Tudorel a fost condamnat în primă instanţă la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de probe ori de înscrisuri, hotărârea rămânând definitivă prin neatacare în termenul legal.

Dosarul a fost iniţiat în baza sesizării din oficiu a ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi, iar în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aceştia au efectuat acte procedurale în cauză, în vederea probării infracţiunilor reţinute în sarcina inculpaţilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu: nu este oportun. Nu mai suntem în pandemie

Publicat

magazinele nu vor fi închise în weekend. premierul marcel ciolacu:

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu consideră oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Spune că nu mai suntem în pandemie, să fie necesare astfel de măsuri.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Ce spune premierul Ciolacu

Din toate semnalele primite din rândul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță OFICIAL prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie

Publicat

plafonare tarife rca: marcel ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei

Plafonare tarife RCA: Marcel Ciolacu anunță oficial prelungirea cu trei luni a termenului, până în 30 iunie.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA.

„Prelungim cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Alin Tișe: Am investit peste 12 milioane de euro

Publicat

poza infectioase scaled e1643878276396.jpg

Peste 12 milioane de euro au fost investiți în Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, în ultimii 8 ani.

Investițiile, care au dus la creșterea actului medical, dar și la modernizarea fluxurilor în clădirea care a fost dată în folosință în anul 1970, au fost realizate de Consiliul Județean Cluj.

YouTube videoYouTube video


Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, printre cele mai performante din țară. Tișe: Am…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Start-Up Nation 2024: buget de aproximativ 400 de milioane de euro

Publicat

bani euro valuta sursa alba24 scaled e1646304172461 1000x600.jpg

Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Cel puțin asta a declarat joi Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT).

„Ediţia din acest an a programului Start-Up Nation va aduce, astfel, o serie de noutăţi.

În primul rând, acesta va beneficia de finanţare europeană, în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro. (…) antreprenorii vor putea accesa granturi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe