Connect with us

ACTUALITATE

Şase spitale din Bihor controlate de pompieri, sancţionate cu avertismente pe linia prevenirii incendiilor

Publicat

smurd

Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Crişana” a făcut săptămâna trecută 58 de controale pentru prevenirea incendiilor, din care şase inopinate la spitale din judeţ ale căror conduceri au fost sancţionate însă cu avertismente.

Potrivit comunicatului transmis luni de ISU Crişana, controalele în unităţi sanitare cu paturi s-au desfăşurat la Spitalul Clinic Municipal „Dr Gavril Curteanu” Oradea – Secţia Pneumoftiziologie, Spitalului Clinic Judeţean – Maternitate, Spitalul Municipal „Dr. Pop Mircea” Marghita, Spitalul Municipal Salonta, Spitalul Orăşenesc Ştei şi Spitalul Orăşenesc Marghita.

„În cadrul celor şase acţiuni ce au vizat spitalele menţionate, au fost depistate 33 de nereguli, opt din acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor”, se arată în comunicat.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU, printre neregulile depistate se numără lipsa locurilor de amplasare a autospecialelor în proximitatea spitalelor, deficienţe în ceea ce priveşte funcţionarea instalaţiilor de stins incendii (accesorii defecte, neasigurarea debitului corespunzător etc..) sau căi de acces şi evacuare blocate cu sisteme care se închid şi se deschid doar automatizat.

În urma acestor controale, toate cele şase spitale au fost sancţionate cu 23 de avertismente, iar o unitate a primit şi o amendă, de 1.000 de lei.

Potrivit comunicatului ISU Crişana, bilanţul tuturor celor 58 de controale în trei localităţi, 39 de operatori economici şi 16 instituţii, efectuate săptămâna trecută, arată că au fost depistate 380 de nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, 114 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor.

„Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 265 de sancţiuni contravenţionale, din care 218 avertismente şi 47 de amenzi în cuantum de 109. 000 lei. Pe timpul controalelor, au fost desfăşurate 58 de instruiri şi 62 de exerciţii de evacuare şi intervenţie în caz de incendiu”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Sursă ucraineană: 32 de civili au fost uciși în Herson de la eliberarea orașului

Publicat

ucraina razboi
fotografie cu caracter ilustrativ

Zeci de persoane au fost ucise în Herson începând cu data de 9 noiembrie 2022, de când trupele rusești s-au retras, iar ucrainenii au recucerit orașul, a anunțat sâmbătă șeful Poliției Naționale din Ucraina, Ihor Klymenko.

Polițistul a estimat la 32 numărul total al victimelor, care au fost în mare parte ucise în urma loviturilor cu rachete asupra orașului.

Pe 24 noiembrie, trupele ruse au lansat 17 rachete asupra orașului, ucigând șapte persoane și rănind 21.

Klymenko a mai anunțat că șapte departamente de poliție și-au reluat activitatea în teritoriile eliberate din regiunea Herson, dintre care patru sunt în oraș.

De asemenea, specialiștii au curățat de mine aproximativ 450 de hectare de teren din regiune și au îndepărtat cel puțin 3.500 de explozibili.

„Acțiunea a salvat viețile a sute sau chiar mii de oameni”, a precizat Klymenko.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia, locul 2 la Campionatul Regional Rugby R7’s U14

Publicat

1 2 e1669492107580 1000x540.jpg

Etapa disputată sâmbătă, la Oarda de Jos, în cadrul Campionatului Regional U14 R7’S, aduce pentru echipa de rugby CSM Unirea Alba Iulia locul al doilea.

„Felicităm toate echipele participante, mai ales echipa Rugby Cluj Florești Dechathlon, în fața căreia a trebuit să ne recunoaștem învinși în finala pentru locurile 1-2”, au transmis reprezentanții CSM Unirea Alba Iulia. 

Grupa 1: CSM UNIREA ALBA IULIA (câștigătoarea grupei), RC Arieșul Mihai Viteazul, CSȘ Bega Timișoara.

Grupa 2: Rugby Club Juniorul Florești Dechathlon (câștigătoarea grupei),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Timeea, artistă și mamă din Cluj, pune Universul pe căni, agende, tablouri și accesorii. Arta mandalei: E terapie, nu meserie

Publicat

befunky collage1 scaled e1669402563649.jpg

Timeea este o artistă handmade din Cluj-Napoca, totodată mamă a 3 copii, care pictează Universul pe produse de tot felul, de la căni, ceasuri și agende, la accesorii și chiar pereți. A început să facă mandale folosind tehnica string art și dot art (cu ață și cuie, respectiv cu puncte din acrilice) în urmă cu aproximativ 2 ani, ca o formă de terapie atât pentru ea, cât și pentru băiatul ei cu autism. Pagina sa de Facebook, Art Passion by Timeea de Candia și participarea la Art & Handmade Fair sunt rezultatul încurajărilor prietenilor și familiei, care au susținut-o de la bun început. Drept recunoștință,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO/FOTO. Acţiune a mascaţilor clujeni. Infracţiuni în stil mafiot: camătă, şantaj, răzbunare, violare de domiciliu, furt

Publicat

turda politisti 1 horz.jpg

O acţiune ca-n filme a mascaţilor clujeni în Turda. Infracţiuni în stil mafiot: amătă, şantaj, răzbunare, violare de domiciliu, furt, înșelăciune.

 

„La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și al jandarmilor Detașamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a 2 persoane.

turda politisti 2

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe