Connect with us

EVENIMENT

Şase suspecţi reţinuţi pentru trafic de minori. Printre victime, o fată de 15 ani din Giurgiu

Publicat

Şase persoane au fost reţinute de procurorii Serviciului Teritorial Giurgiu al DIICOT pentru trafic de minori, una dintre victimele grupării fiind o fată de 15 ani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis joi AGERPRES, cercetările în acest caz au început pe 12 septembrie, în urma unei sesizări formulate de o persoană care susţinea că fiica sa, elevă în clasa a IX-a, ar putea fi exploatată sexual prin practicarea prostituţiei de către membrii unei familii din municipiul Giurgiu.

„Din datele deţinute, coroborate cu rezultatul verificărilor şi investigaţiilor efectuate, a rezultat faptul că un număr de şase inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat, creat pe relaţii de familie, în vederea obţinerii unor sume importante de bani prin identificarea, recrutarea, racolarea şi, ulterior, exploatarea sexuală, prin practicarea prostituţiei, a unor minore, inclusiv a minorei în vârstă de 15 ani, atât pe raza municipiului Giurgiu, cât şi pe raza municipiului Bucureşti şi a altor judeţe. Totodată, în cauză au rezultat indicii cu privire la faptul că inculpaţii ar fi procurat minorei, prin activităţi ilegale, o carte de identitate prin care să ateste că aceasta este majoră, cu scopul de a o transporta ilegal în afara României, pentru practicarea prostituţiei într-una din ţările europene”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, din cercetările efectuate s-a stabilit că, încă de la începutul anului 2019, minora a manifestat un comportament necorespunzător, a lipsit de la cursuri, s-a întors acasă la ore târzii, totul culminând cu plecări voluntare de la domiciliu pentru perioade de timp îndelungate. În această perioadă, fata nu i-a cerut mamei bani de buzunar, în schimb afişa o ţinută elegantă şi un aspect fizic îmbunătăţit.

Mama a sesizat dispariţia fiicei în martie 2019, minora fiind atunci găsită de poliţişti şi încredinţată familiei. După ce fata a plecat din nou pe 10 septembrie, mama a sesizat iar dispariţia la Poliţia Municipiului Giurgiu.

„Activităţile de căutare efectuate de către poliţişti în vederea localizării şi stabilirii situaţiei minorei, inclusiv contactarea telefonică a minorei pe terminalul mobil indicat de mamă ca fiind utilizat de către fiica sa, au condus la crearea unei stări de alarmare în rândul membrilor grupului, astfel că aceştia, pentru a evita descoperirea activităţilor infracţionale desfăşurate, au decis să o transporte pe minoră în municipiul Giurgiu, aceasta aflându-se într-o altă localitate din România, unde existau indicii că practica prostituţia sub coordonarea liderului grupului. În acest sens, în noaptea de 13/14.09.2019 doi dintre membrii grupului s-au deplasat cu un autoturism în municipiul Bucureşti, în zona Gării Obor, de unde au preluat-o şi transportat-o în municipiul Giurgiu pe minoră, care se afla împreună cu liderul grupului”, se arată în comunicat.

În dimineaţa zilei de 14 septembrie, un echipaj din cadrul Biroului Rutier Giurgiu a identificat şi oprit în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 5, din direcţia Bucureşti către Giurgiu. În maşină au fost identificate trei persoane, printre care şi minora dată dispărută, care a fost încredinţată ulterior familiei.

„Ca urmare a controlului efectuat, în autoturism au fost descoperite mai multe cartele SIM, precum şi mai multe prezervative. Mai mult, ca urmare a verificărilor efectuate, a rezultat faptul că, în data de 13.09.2019, doi dintre suspecţi au transportat din municipiul Bucureşti în municipiul Giurgiu cu un autoturism o altă tânără care se întorcea din Craiova. Tânăra a fost identificată ca fiind o persoană de sex feminin, în vârstă de 22 de ani, persoană care în perioada minoratului a fost de asemenea sesizată ca fiind dispărută în mai multe rânduri”, precizează DIICOT.

Pe 18 septembrie a fost identificată o a doua minoră, în vârstă de 16 ani, care a declarat că a fost racolată, cazată şi obligată la practicarea prostituţiei de către membrii grupului, la locuinţa cărora se mai află în prezent trei minore. În aceeaşi zi, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Giurgiu au efectuat patru percheziţii în municipiile Giurgiu şi Bacău, în urma descinderilor fiind găsite patru minore.

Cei şase inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi vineri la Tribunalul Giurgiu cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie

Publicat

foto: cinci elevi de la colegiul național ”lucian blaga” din

Cinci elevi de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș s-au calificat la etapa națională a olimpiadei de Istorie. Aceștia au obținut premiul I la etapa județeană.

Competiția națională se va desfășura anul acesta între 27 aprilie-1 mai la Brașov.

Elevii calificați la olimpiada națională de Istorie

  • Damaris Vasinc (clasa a XI-a)
  • Constantin Olar (clasa a X-a)
  • Ioana Olaru (clasa a XI-a)
  • Cristiana Cioca (clasa a IX-a)
  • David Puțan (clasa a IX-a).

Aceștia au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai multe posturi de conducere la instituții publice. Regulile stabilite de Guvern, explicate de ministrul Finanțelor

Publicat

mai multe posturi de conducere la instituții publice. regulile stabilite

Numărul posturilor de conducere în instituțiile publice va putea crește de la 8% la 10%, potrivit ordonanței aprobate joi de Guvern. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat care sunt condițiile.

Creșterea de posturi de conducere se va putea aplica doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională. A doua condiție, dacă există angajamente faţă de Comisia Europeană pe un anumit domeniu de activitate.

„Sunt două condiţii pentru a avea procentul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie hiperbară

Publicat

spital clinic recuperare cluj napoca 2017.jpg

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca va fi reabilitat, modernizat, extins și dotat cu aparatură și va avea inclusiv o cameră pentru terapie hiperbară.

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici, iar proiectul va fi depus spre finanțate prin Programul de Sănătate, care beneficiază de fondri europene nerambursabile.

Ambulatorul Spitalului de Recuperare din Cluj-Napoca, extins și modernizat. Pacienții vor beneficia de terapie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce a făcut un bărbat din Alba după ce a aflat că fiica sa a fost bătută și amenințată cu moartea de către iubit

Publicat

doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de

Un bărbat din Alba a alertat autoritățile după ce a aflat că fiica sa a fost bătută și amenințată cu moartea, de către iubit. S-a întâmplat în localitatea Șard din Alba, în data de 28 martie 2024. 

Cazul a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 29 martie 2024.

Potrivit IPJ Alba, la data de 28 martie 2024, polițiștii Postului de Poliție Ighiu au fost sesizați de către un bărbat de 51 de ani, din localitatea Șard, județul Alba, cu privire…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe