Connect with us

ACTUALITATE

Şase tentative şi trei cazuri de furturi din bancomate au avut loc în ultimele şapte luni

Publicat

Nu mai puțin de șase tentative și trei cazuri de furturi din bancomate au avut loc în ultimele șapte luni ale anului, conform Inspectoratului General al Poliției Române.
Primul caz de distrugere prin explozie a unui bancomat s-a înregistrat, în România, în octombrie 2018, iar de atunci şi până în prezent, la nivel naţional, au fost şase cazuri de distrugere şi tentativă de furt calificat şi trei cazuri de distrugere şi furt calificat din ATM-uri.

Citește și Bancomat distrus. Zgomot puternic la o filială bancară de pe bulevardul Theodor Pallady din București

„Acest mod de operare este unul importat din alte state ale Uniunii Europene, unde au fost comise fapte de acest gen în ultimii ani. Din datele existente a reieşit faptul că, în comiterea unor astfel de infracţiuni, în statele europene sunt implicaţi şi cetăţeni români, întrucât autorităţile din aceste state au probat activitatea infracţională a unor grupuri de români (de exemplu Austria şi Spania)”, informează miercuri Inspectoratul General al Poliţiei Române.

În cazurile înregistrate în România poliţiştii desfăşoară cercetări, în cadrul unor dosare penale, sub supravegherea procurorilor de caz şi cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

De asemenea, în instrumentarea cazurilor, se cooperează, la nivel european, cu Europol şi au avut loc mai multe întâlniri de lucru cu autorităţile din Spania, Italia, Franţa, Germania şi Austria, în cadrul cărora s-a realizat un schimb de bune practici.

Citește și Bancomat din Arad, aruncat în aer de hoți. Aparatul nu era alimentat cu bani

„Precizăm faptul că, în cadrul activităţilor desfăşurate pentru documentarea cazurilor din Timiş (distrugere şi tentativă de furt) şi Arad (distrugere şi furt), a fost probată activitatea infracţională a unei grupări infracţionale, iar membrii acestei grupări au fost deja reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, iar la acest moment sunt trimişi în judecată”, precizează sursa citată.

Din cercetări s-a stabilit că sunt mai multe grupuri infracţionale care au comis aceste fapte, iar în prezent se desfăşoară acţiuni pentru documentarea activităţii infracţionale a acestora.

„În urma verificărilor efectuate, nu a rezultat folosirea substanţei cunoscute cu denumirea de TATP (Triacetonă – Triperoxid), cunoscută şi sub denumirea ‘Mama lui Satan’, în cazurile înregistrate în România”, menţionează IGPR. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Bani pentru profesori și elevi la Alba Iulia, din bugetul local. Cum se acordă granturile pentru stimularea performanței școlare

Publicat

taxe tva bani impozite sursa alba24 1000x600.jpg

Consiliul Local Alba Iulia are de aprobat, în ședința din iunie, metodologia prin care profesori din municipiu și elevi cu rezultate deosebite vor primi bani, ca stimulent pentru performanță școlară și în procesul educațional.

Inițiatorii proiectului precizează că în municipiu ”există un număr relativ important de unități de învățământ preuniversitar care au nevoie de o finanțare corespunzătoare pentru a garanta un serviciu public de învățământ de calitate”.

Prin urmare, sunt stabilite criterii de acordare a unor granturi pentru unitățile de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

TIFF vine din nou la Oradea. Când va avea loc festivalul

Publicat

tiff cluj 28062022.jpg

După încheierea unei noi ediții, cea de-a 21-a, a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care a avut loc în Cluj-Napoca, organizatorii au anunțat că s-a înregistrat un record în istoria evenimentului, mai precis au fost 102.000 de plătitori de bilete. De asemenea, aceștia au precizat că filmele TIFF vor ajunge și-n alte orașe din țară, printre care și Oradea.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sfaturile experților pentru a te proteja pe timp de caniculă: Ce să faci ca să nu ajungi victimă a temperaturilor ridicate

Publicat

caldura canicula e1566549203305.jpg

Următoarele trei zile vor fi arzătoare. Meteorologii au anunțat trei zile cu temperaturi cuprinse între 33 și 37 de grade. Județul Alba, alături de marte parte a județelor din țară se află sub un cod galben de caniculă. 

În acest context, experții în temperaturi ridicate și pompierii de la ISU Alba transmit populației o serie de sfaturi pentru ca cetățenii să treacă cu bine de perioada cu temperaturi ridicate.

Pe platforma fiipregătit.ro au fost exemplificate mai multe măsuri pe care populația le poate pune în practică.

CITEȘTE ȘI: Urmează trei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lecție de economie: Tineri manageri ai companiei orădene Valtryp, „curs” cu președintele Societății Academice de Management din România (FOTO)

Publicat

masa rotunda valtryp 28062022 08.jpg

La invitația lui Valeriu Trip, directorul general al companiei orădene Valtryp, specializate în producția de volane în piele și în lemn pentru mărci auto de prestigiu din întreaga lume, economistul Ovidiu Nicolescu a ținut marți o „lecție deschisă” pentru tinerii manageri ai firmei gazdă. Alături de colegi universitari din Oradea, Nicolescu le-a vorbit despre trecerea de la economia bazată pe capital la economia bazată pe cunoștințe, cea în care cunoașterea este la fel de importantă ca resursele.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe