Connect with us

EVENIMENT

Scădere cu 44% a accidentelor de circulație în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, conform MAI

Publicat

1672230251 politia 2 alba24 e1669892753918 1000x600.jpg
Arhivă foto

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, în timpul minivacanței de 1 iunie și Rusalii, numărul accidentelor de circulație a scăzut cu 44% în comparație cu aceeași perioadă din anul 2022.

De asemenea, în perioada menţionată s-au înregistrat cu 30% mai puţine decese şi cu 47% mai puţine cazuri de persoane rănite grav în urma accidentelor rutiere, decât în urmă cu un an.

Ea a adăugat că echipajele rutiere au acţionat cu 300 de aparate radar şi dispozitive care semnalează consumul de alcool sau de droguri.

„Având experienţa minivacanţelor precedente, la nivel naţional, zilnic, au fost mobilizaţi aproximativ 25.000 de angajaţi MAI, cei mai mulţi făcând parte din dispozitivele de siguranţă publică, poliţie rutieră şi de intervenţie în situaţii de urgenţă”, a declarat Dajbog, marţi, într-o conferinţă la sediul MAI.

Ea a adăugat că peste 1.500 de poliţişti au fost zilnic prezenţi în trafic începând cu 31 mai, când foarte multe persoane au plecat la drum, şi până luni.

„Cea mai solicitată arteră a fost Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, traficul desfăşurându-se cu dificultate şi din cauza lucrărilor de la Feteşti.

Pentru a veni în sprijinul celor care se îndreptau spre Capitală şi care erau în număr foarte mare, ieri au fost impuse restricţii pentru cei care mergeau spre Constanţa.

Scădere cu 44% a accidentelor de circulație în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, conform MAI. Aproximativ 4.200 de şoferi au rămas fără permis

Această măsură a permis creşterea fluenţei traficului spre Bucureşti şi reducerea timpului petrecut în coloană”, arată sursa citată.

Aproximativ 4.200 de şoferi au rămas fără permis, dintre care 34 ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise.

Totodată, au fost retrase 1.561 de certificate de înmatriculare.

Potrivit oficialului MAI, echipajele de ordine publică au desfăşurat peste 17.000 de intervenţii, în timp ce structurile pentru situaţii de urgenţă au efectuat aproximativ 8.800 de misiuni, dintre care aproximativ 7.200 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 320 pentru stingerea de incendii.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 905 autori de infracţiuni şi au aplicat aproximativ 59.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 22,5 milioane de lei.

Scădere cu 44% a accidentelor de circulație în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, conform MAI. Numărul infracţiunilor comise cu violenţă a scăzut faţă de anul trecut cu 13,8%

„Numărul infracţiunilor comise cu violenţă a scăzut faţă de anul trecut cu 13,8%”, a precizat Monica Dajbog.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice severe, inclusiv Cod roşu şi portocaliu de ploaie abundentă, vijelie, viituri rapide şi inundaţii locale, structurile MAI s-au mobilizat pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor.

„S-au înregistrat efecte în 78 de localităţi din 16 judeţe, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din case, curţi şi de pe străzi.

De asemenea, a fost îndepărtat acoperişul unui bloc smuls de vânt, dar şi 32 de copaci, iar nouă autovehicule au fost avariate”, a mai spus purtătorul de cuvânt al MAI.

În urma intervenţiilor efectivelor MAI, au fost salvate 165 de persoane. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș: Activități de grădinărit și învățare practică

Publicat

„săptămâna verde” la liceul cu program sportiv „florin fleșeriu” sebeș:

„Săptămâna Verde” la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș. Copiii s-au implicat în activități de grădinărit și au învățat practic din ce este compus solul. 

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleseriu” Sebeș au realizat un proiect inedit numit „Grădina Comunitară”, în care fiecare s-a implicat în aranjament și design ambiental.

Prima activitate a constat în reconstituirea într-un borcan a solului pădurii, „Forest in a Jar”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

Publicat

1713969037 pompieri incendiu bun bun.jpg

O mașină a luat foc, miercuri, pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Incendiul a pornit de la motor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu izbucnit la compartimentul motor al unui autoturism ce se deplasa pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Cluj-Napoca.

O mașină a luat FOC pe Bdul 1 Decembrie 1918 din Cluj-Napoca. Nimeni nu a fost rănit

La fața…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe