Connect with us

EVENIMENT

A scăzut de peste zece ori profitul companiilor de pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor din România

Publicat

Profiturile înregistrate de companiile care activează pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor din România au scăzut de zece ori, până la valoarea de 187 milioane de lei, în anul 2020, de la peste un miliard de lei, cu un an înainte, reiese dintr-o analiză întocmită de specialişti unei platforme de specialitate.

În acelaşi timp, piaţa locală a jocurilor de noroc şi a pariurilor a înregistrat un declin de aproximativ 50%, superior ca pondere chiar şi industriei HoReCa, a cărei diminuare a fost de 30%.

Potrivit Termene.ro, din punct de vedere valoric, anul 2020 a însemnat o scădere a încasărilor, de la 10 miliarde de lei (valoarea înregistrată la nivelul anului 2019) la 5,13 miliarde lei (valoarea înregistrată la nivelul anului 2020). În anul 2018, veniturile companiilor care activează în acest domeniu au fost de 9,16 miliarde de lei.

Nivelul populaţiei competenţele digitale sunt slabe

„Scăderea veniturilor la aproape 50% din cele aferente anului 2019 este cauzată şi de faptul că la nivelul populaţiei competenţele digitale sunt slabe. Opţiunile de pariere on-line, deşi puse la dispoziţie de majoritatea actorilor din acest domeniu, sunt încă insuficient accesate de clienţi. Dacă în alte domenii restrângerea activităţii a venit la pachet şi cu eficientizarea acesteia, lucru vizibil în indicatori precum rata profitabilităţii, în cazul de faţă, anul 2020 a generat o scădere masivă a profiturilor pe care industria jocurilor de noroc şi a pariurilor le-a obţinut.

Anul trecut, la nivelul întregului domeniu, s-au obţinut aproximativ 187 milioane lei profit

Din punctul de vedere al profitului, anul trecut, la nivelul întregului domeniu, s-au obţinut aproximativ 187 milioane lei profit, în scădere de la peste un miliard de lei, valoarea înregistrată în anul 2019, respectiv 840 milioane lei, în 2018.

„Efect al ratei de scădere mai accentuate în cadrul profiturilor (scădere de 10 ori raportat la anul anterior) comparativ cu cea a veniturilor (reducere de doua ori raportat la anul anterior) la nivelul domeniului s-a înregistrat şi o scădere accentuată a profitabilităţii. Astfel, dacă în anul 2019 profitabilitatea era de 10,85%, anul 2020 a adus o scădere a acestui indicator la 3,66%. În anul 2018 valoarea indicatorului era de 9,17%, aproximativ similară cu cea înregistrată în anul 2019”, se menţionează în analiza de specialitate.

Scăderea drastică a încasărilor a avut ca efect diminuarea numărului de angajaţi

În ceea ce priveşte resursa umană, scăderea drastică a încasărilor a avut ca efect diminuarea numărului de angajaţi, de la peste 27.600 în anul 2019 la mai puţin de 18.400, în anul 2020.

Din punctul de vedere al numărului de companii care au raportat situaţii financiare aferente fiecărui an analizat, trendul este, de asemenea, descrescător. Astfel, pentru anul 2018 au fost 924 de companii care au depus situaţii financiare, în anul 2019 numărul acestora s-a redus la 828, iar în anul 2020 doar 645 de entităţi au mai depus datele financiare anuale.

Scăderea veniturilor

„Scăderea veniturilor înregistrate a avut ca efect o creştere a timpului în care o societate îşi plăteşte datoriile cu peste 70 de zile. Astfel, dacă la nivelul anului 2019, timpul mediu de plată a datoriilor era de 100 de zile, în creştere uşoară de la 82 de zile (cât era în anul 2018), în anul 2020 aceasta a crescut la 172 de zile. Şi în cazul sumelor pe care societăţile din domeniu trebuie să le încaseze s-au înregistrat creşteri, dar mai scăzute, de doar 16 zile, de la 58 de zile, timp mediu pentru anul 2019, la 74 de zile, timp mediu pentru anul 2020.

În anul 2018, timpul mediu de încasare a creanţelor era de 41 de zile

În anul 2018, timpul mediu de încasare a creanţelor era de 41 de zile. În ciuda faptului că domeniul a înregistrat scăderi pe toate planurile, în anul 2020 există mai puţine firme care au risc ridicat de intrare în insolvenţă comparativ cu anul 2019. În anul 2019, din 100 de companii 53 aveau risc scăzut de intrare în insolvenţă pe când în anul 2020, numărul acestora a crescut la 56. Concomitent, firmele cu risc crescut de a intra în insolvenţă a scăzut, de la 44 din 100 în anul 2019 la 40 în anul 2020. În termeni non – economici, riscul de a intra în insolvenţă poate fi asociat cu riscul ca firma să nu-şi mai poată plăti colaboratorii”, se arată în studiul citat.

Termene.ro este o companie înfiinţată în anul 2014 din dorinţa de a permite companiilor identificarea oportunităţilor de afaceri şi evaluarea corectă a riscurilor pentru afaceri mai prospere, oferind o platformă intuitivă şi foarte uşor de utilizat.

Până în prezent, peste 70.000 de companii au acces la platforma completă care oferă informaţii actualizate în timp real despre datele financiare şi juridice ale firmelor din România. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Camere de supraveghere și sistem de sesizări online pentru cetățeni. Licitație, în SEAP

Publicat

investiții în digitalizare, la teiuș. camere de supraveghere și sistem

Investiții în digitalizare, la Teiuș. Printr-un proiect de peste 1,3 milioane de lei vor fi achiziționate, printre altele, 80 camere video cu dispecerat și mentenanță și sisteme de sesizări online pentru cetățeni.

Primăria orașului Teiuș a lansat vineri, 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea de bunuri în cadrul proiectului intitulat „Reformare și digitalizare la nivelul orașului Teiuș”.

Valoarea totală este estimată la 1.304.515,5 lei, fără TVA….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Caravana „Fără Bariere” a ajuns în Cluj-Napoca. O campanie despre impactul DROGURILOR asupra tinerilor și societății

Publicat

whatsapp image 2024 04 18 at 21.49.07 0f83b9e6 e1713510995813.jpg

Joi, 18 aprilie, caravana „Fără Bariere”, o campanie despre impactul drogurilor asupra tinerilor și societății, a ajuns și la Cluj-Napoca. Evenimentul a avut loc la Casa de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș”.

În cadrul acestei caravane, elevii și studenții au luat contact cu foști consumatori de droguri care le-au explicat, din proprie experiență, ce înseamnă adicția de astfel de substanțe și impactul pe care acestea le pot avea asupra vieții…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vești pentru clienții Hidroelectrica. Perioada în care vor fi emise noi facturi pentru consumul de energie

Publicat

vești pentru clienții hidroelectrica. perioada în care vor fi emise

Clienții Hidroelectrica ar urma să primească facturile pe luna martie 2024, în următoarea perioadă. Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România, cu peste 500.000 de clienți.

Facturile Hidroelectrica vor fi emise începând cu data de 19 aprilie, potrivit reprezentanţilor companiei, scrie antena3.ro.

Este vorba despre facturile pe luna martie 2024. Vor fi emise mai întâi pentru patru zone din ţară, şi acestea vor ajunge pe rând la clienţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Programul este disponibil

Publicat

vineri începe vânzarea de bilete la festivalul internaţional de teatru

Vineri începe vânzarea de bilete la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS). Spectacolele vor avea loc în perioada 21-30 iunie. 

Biletele au preţurile neschimbate şi în acest an, a anunţat preşedintele festivalului şi directorul Naţionalului sibian, actorul Constantin Chiriac, într-o conferinţă de presă.

„Aş vrea să menţionez de la început un cadou pe care îl facem de un număr de ani şi pe care am ţinut şi anul acesta în pofida costurilor care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe