Connect with us

EVENIMENT

Toate jucătoarele de la echipa de handbal Corona Braşov au fost SUSPENDATE provizoriu, suspectate de încălcarea regulamentului antidoping

Publicat

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu mai multe jucătoare ale echipei Corona Braşov, suspectate de încălcarea regulamentului antidoping, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul FRH.

Citește și Scandal Antidoping: Trei handbaliste de la echipa Corona Brașov, suspectate că au folosit o terapie interzisă

Astfel, Comisia Centrală de Disciplină, autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar, constată că în data de 25 noiembrie, Comisia de audiere a sportivilor şi personalului asistent din codul ANAD a dispus suspendarea provizorie a sportivelor Bianca Bazaliu, Daciana Hosu şi Cristina Laslo, începând cu data de 25 noiembrie, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006.

După ce în data de 26 noiembrie, Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD, a dispus notificarea sportivelor Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasa Nolevska, în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă, în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006, Comisia Centrală de Disciplină a constatat că dreptul de joc în competiţiile organizate de FRH, AJH, AMHB este suspendat, începând cu data de 26 noiembrie până la data stabilită conform Hotărârii ANAD.

Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD a dispus, în data de 29 noiembrie, notificarea altor zece jucătoare, Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Elisa Chiricuţă, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Maria Gogîrlă, în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă, ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006, iar Comisia Centrală de Disciplină a constatat şi în aceste cazuri suspendarea dreptului de joc până la data stabilită conform Hotărârii ANAD.

Comisia Centrală de Disciplină, autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar, a suspendat dreptul de joc şi al sportivelor Claudia Eugenia Lăcătuş şi Oana Maria Căprar, notificate în data de 03 decembrie de Comisia şi audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metoda interzisă.

Comisia de Disciplină a amânat luarea unei decizii împotriva clubului CSM Corona Braşov până la data de 5 decembrie, dată până la care clubul are posibilitatea să formuleze apărare ”în sensul art.12 ?i 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată”.

Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Bianca Bazaliu, care au folosit terapia cu laser intravenos, o metodă care este interzisă de regulamentul AMA/WADA, au fost excluse din echipa naţională a României care participă în aceste zile la Campionatul Mondial din Japonia. Directorul clubului CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema de a apela la proceduri care să crească performanţele sportive ale jucătoarelor echipei de handbal, după ce Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona (Bazaliu, Hosu, Laslo) sunt suspectate de utilizarea unei metode de terapie interzise.

Clubul a prezentat şi punctul de vedere al clinicii la care a apelat, IOMED Clinique, în legătură cu acest caz.

”Terapia cu laser de joasă frecvenţă este o procedură minim-invazivă şi non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul ţesuturilor disfuncţionale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzaţia dureroasă, reduce inflamaţia şi accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecţiuni acute şi cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii şi a condiţiilor degenerative este acela de a îmbunătăţi funcţia şi mobilitatea structurilor afectate”, a precizat scrisoarea medicală.

IOMED Clinique a menţionat că terapia a fost ”utilizata strict în scop terapeutic în afecţiuni de oboseală cronică şi leziuni musculare”, iar numărul şedinţelor care au fost efectuate au fost de una, maximum două, cu o pauză între şedinţe de şapte zile.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

100 de locuințe sociale noi, la Alba Iulia. Cinci blocuri vor fi construite într-un cartier din municipiu. Licitație, în SEAP

Publicat

100 de locuințe sociale noi, la alba iulia. cinci blocuri

100 de locuințe sociale noi, la Alba Iulia. urmează să fie construite în curând în cartierul Gheorghe Șincai din Alba Iulia. Este vorba despre 5 tronsoane de blocuri, cu un regim de înălțime P+2 etaje.

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 14 martie, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și construirea unui ansamblu de locuințe sociale – 5 tronsoane (tip B2, B3 și B4) în cartierul Gheorghe Șincai.

Valoarea totală a investiției este estimată la 27.692.046,22 de lei, fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou model pentru cărțile de identitate ale autovehiculelor. Care sunt schimbările și ce informații vor conține

Publicat

un nou model pentru cărțile de identitate ale autovehiculelor. care

Un nou model pentru cărțile de identitate ale autovehiculelor. În noile cărți de identitate ale autovehiculelor nu va mai fi menționat numele proprietarilor anteriori și nici al celui curent. Conținutul acestora a fost stabilit într-un ordin al ministrului Transporturilor, publicat recent în Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, vechile cărți de identitate își vor păstra valabilitatea.

Ordinul ministrului Transporturilor nr. 211/28/391/2024, pentru modificarea Instrucțiunilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Mihnea Măruță: Milioane de oameni își vor dori să fie conectați tot timpul la rețea

Publicat

maru 1.jpeg

Autorul volumului ”Identitatea virtuală”, Mihnea Măruță, a declarat la podcastul ”Contraste” de la Cluj24, realizat de Florin Danciu, că tendința în ceea ce privește realitatea virtuală este introducerea unui dispozitiv în corpul uman, prin care oamenii să fie conectați tot timpul la rețeaua de internet.

”Dacă te-ai uitat e stimulată de apariția undor device-uri și mai interesante, cum sunt ochelarii Apple care au fost lansați luna trecută și, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Echipamente IT pentru dotarea Primăriei Lupșa, cu bani din PNRR: laptopuri, tablete, sisteme All-in-one și tablă interactivă

Publicat

echipamente it pentru dotarea primăriei lupșa, cu bani din pnrr:

Echipamente IT pentru dotarea Primăriei Lupșa. Primăria comunei Lupșa va beneficia de echipamente TIC de ultimă generație pentru desfășurarea activităților. Astfel, printr-o investiție de aproape 680.000 de lei vor fi achiziționate laptopuri, tablete, sisteme All-in-one, o tablă interactivă și multifuncționale. 

Primăria Lupșa a lansat, pe 12 martie, în SEAP, o licitație pentru achiziția de echipamente TIC, respectiv calculatoare, laptopuri, tablete și periferice.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe