Connect with us

EVENIMENT

Toate jucătoarele de la echipa de handbal Corona Braşov au fost SUSPENDATE provizoriu, suspectate de încălcarea regulamentului antidoping

Publicat

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal a suspendat provizoriu mai multe jucătoare ale echipei Corona Braşov, suspectate de încălcarea regulamentului antidoping, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul FRH.

Citește și Scandal Antidoping: Trei handbaliste de la echipa Corona Brașov, suspectate că au folosit o terapie interzisă

Astfel, Comisia Centrală de Disciplină, autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar, constată că în data de 25 noiembrie, Comisia de audiere a sportivilor şi personalului asistent din codul ANAD a dispus suspendarea provizorie a sportivelor Bianca Bazaliu, Daciana Hosu şi Cristina Laslo, începând cu data de 25 noiembrie, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006.

După ce în data de 26 noiembrie, Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD, a dispus notificarea sportivelor Eliza Iulia Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasa Nolevska, în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă, în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006, Comisia Centrală de Disciplină a constatat că dreptul de joc în competiţiile organizate de FRH, AJH, AMHB este suspendat, începând cu data de 26 noiembrie până la data stabilită conform Hotărârii ANAD.

Comisia de audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD a dispus, în data de 29 noiembrie, notificarea altor zece jucătoare, Sorina Maria Tîrcă, Marilena Alexandrina Neagu, Mihaela Diana Popescu, Elena Andreea Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Elisa Chiricuţă, Andreea Georgiana Ciuciulete, Elaine Gomes Barbosa, Alicia Maria Gogîrlă, în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metodă interzisă, ce constituie o abatere a regulamentelor antidoping şi suspendarea provizorie din activitatea sportivă în conformitate cu prevederile art. 50 din Legea 227/2006, iar Comisia Centrală de Disciplină a constatat şi în aceste cazuri suspendarea dreptului de joc până la data stabilită conform Hotărârii ANAD.

Comisia Centrală de Disciplină, autosesizată conform art. 9.1 din Regulamentul Disciplinar, a suspendat dreptul de joc şi al sportivelor Claudia Eugenia Lăcătuş şi Oana Maria Căprar, notificate în data de 03 decembrie de Comisia şi audiere a sportivilor şi a personalului asistent din codul ANAD în vederea audierii şi cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza o substanţă sau metoda interzisă.

Comisia de Disciplină a amânat luarea unei decizii împotriva clubului CSM Corona Braşov până la data de 5 decembrie, dată până la care clubul are posibilitatea să formuleze apărare ”în sensul art.12 ?i 72 lit. e) din Statutul F.R.H. raportat la art. 47 din Legea 227/2006 republicată”.

Cristina Laslo, Daria Bucur, Eliza Buceschi şi Bianca Bazaliu, care au folosit terapia cu laser intravenos, o metodă care este interzisă de regulamentul AMA/WADA, au fost excluse din echipa naţională a României care participă în aceste zile la Campionatul Mondial din Japonia. Directorul clubului CSM Corona Braşov, Liviu Dragomir, a declarat că nu s-a pus niciun moment problema de a apela la proceduri care să crească performanţele sportive ale jucătoarelor echipei de handbal, după ce Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a anunţat că trei handbaliste ale echipei Corona (Bazaliu, Hosu, Laslo) sunt suspectate de utilizarea unei metode de terapie interzise.

Clubul a prezentat şi punctul de vedere al clinicii la care a apelat, IOMED Clinique, în legătură cu acest caz.

”Terapia cu laser de joasă frecvenţă este o procedură minim-invazivă şi non-farmaceutică de generare a unui răspuns fotochimic la nivelul ţesuturilor disfuncţionale sau afectate. Terapia cu laser poate scădea senzaţia dureroasă, reduce inflamaţia şi accelera procesele de vindecare în cazul a numeroase afecţiuni acute şi cronice. Principalul scop al tratamentului în cazul durerii şi a condiţiilor degenerative este acela de a îmbunătăţi funcţia şi mobilitatea structurilor afectate”, a precizat scrisoarea medicală.

IOMED Clinique a menţionat că terapia a fost ”utilizata strict în scop terapeutic în afecţiuni de oboseală cronică şi leziuni musculare”, iar numărul şedinţelor care au fost efectuate au fost de una, maximum două, cu o pauză între şedinţe de şapte zile.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

„Ziua Eliberării”. Dolarul a pierdut 9,5 bani într-o singură ședință

Publicat

dolari bun e1658154786633.jpg

Anunțul făcut de administrația de la Casa Albă în ceea ce privește majorarea tarifelor vamale la importuri a avut un efect imediat asupra dolarului.

Donald Trump a anunţat taxe de 20% pentru produsele importate din UE, 34% pentru cele din China sau 10% pentru importurile din Marea Britanie, arată analistul econoloc Radu Georgescu.

„Ziua Eliberării”. Dolarul a pierdut 9,5 bani într-o singură ședință

Decizia luată de Donald Trump se poate transforma într-un…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CFR Cluj învinge Universitatea Craiova după lovituri de departajare și se califică în semifinala Cupei României

Publicat

cfr u craiova.jpg

CFR Cluj a întâlnit joi, acasă, echipa Universitatea Craiova, în ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Un meci foarte disputat în Gruia care a fost „tranșat” doar în urma loviturilor de departajare.

CFR Cluj a reușit să câștige partida, cu 1-1 după prelunguri și 5-3 la penalty-uri și să se califice în semifinală.

Peste 5.300 de suporteri au fost în tribune pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Împreună hrănim speranța”. Colecta Națională de Alimente revine la Cluj. Ajutor de Paști pentru cei în nevoie

Publicat

cn 25 04 vizual orizontal f.png

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, între care și cea din Cluj, alături de partenerii săi și mii de voluntari, organizează, între 4 și 6 aprilie, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente.

Acesta este una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România și se va derula în peste 1.000 de magazine din toată țara.

„Împreună hrănim speranța”. Colectă de alimente la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul spital de oncologie și cardiologie de la Alba Iulia. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul spital

Dotări de peste 79 milioane de lei pentru noul corp al Spitalului din Alba Iulia. Noul spital de oncologie și cardiologie aflat în construcție la Alba Iulia urmează să fie dotat cu echipamente medicale de peste 79 milioane de lei. Este vorba despre un laborator integrat de tratament oncologic și un sistem angiograf. 

Reamintim faptul că la Alba Iulia a început construcția unui nou corp de clădire în curtea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia. Este vorba despre o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe