Connect with us

EVENIMENT

Scandal la un liceul din Arieșeni – județul Alba. Un profesor de religie a lăsat însărcinată o elevă. După mai bine de un an, acesta și-a recunoscut copilul

Publicat

liceu

Potrivit ziarului Alba24.ro, poliţiştii din județul Alba s-au autosesizat în cazul unui profesor de religie acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă a sa de la liceul din comuna Arieşeni. La vremea respectivă, fata era minoră. Cei doi ar fi avut o relație în urma căreia ar fi rezultat un copil. Profesorul în cauză și-a dat demisia din funcție, miercuri. Tot miercuri, acesta și-a recunoscut copilul.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Alba au transmis că a fost deschis un dosar penal ”in rem” în care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. Aceasta înseamnă că poliţiştii fac, deocamdată, cercetări cu privire la faptă.

Citește și Polițiștii din Alba au deschis dosar penal ”in rem” cu privire la un profesor de religie care a lăsat însărcinată o elevă

Un scandal a început în urmă cu aproximativ un an şi jumătate la Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni, judeţul Alba. Profesorul de religie a fost bănuit că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, în urma cărora fata a rămas însărcinată.

La vremea respectivă ar fi existat la nivelul şcolii a o anchetă internă, în urma cărora profesorul a fost găsit nevinovat şi cazul a fost închis. Situaţia a revenit în atenţie după ce, recent, profesorul a fost de acord să se supună unui test de paternitate în urma căruia a rezultat faptul că el ar fi tatăl copilului.

Eleva în cauză provenea dintr-o casă de timp familial din comuna Avram Iancu, unde locuieşte şi profesorul de religie ortodoxă şi, în prezent, este majoră, potrivit adevărul.ro. Copilul acesteia a fost, de asemenea, lăsat în grija statului pentru că tânăra nu are posibilităţi materiale să îl crească. Profesorul de religie are aproape 50 de ani, este văduv şi nu profesează ca preot.

După ce a izbucnit scandalul mediatic, acesta şi-a şters contul de pe reţeaua de socializare Facebook.

Inspectorul şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, a declarat pentru Alba24.ro că nu a fost informată de conducerea liceului de la data respectivă şi că a aflat abia recent, din presă, despre acest caz. Odată cu demisia profesorului, cel puţin din punct de vedere administrativ, gestionarea cazului de către IŞJ Alba s-a încheiat.

“Am aflat ieri din presă (despre acest caz – n.r.). Acum un an şi jumătate, conducerea unităţii de învăţământ de la acel moment a decis să gestioneze situaţia intern, discutând într-o comisie de disciplină, local, acest caz, iar conducerea inspectoratului nu a fost informată nici verbal, nici în scris. Am înţeles că au luat declaraţii elevei, în prezenţa tutorelui, iar cei doi ar fi spus că nu au pretenţii şi că profesorul nu ar fi tatăl copilului. Astfel că au închis cazul. Dacă aş fi fost informată de conducerea şcolii la momentul respectiv, am fi cercetat cazul pe baza codului de etică, strict din punct de vedere al respectării normelor de conduită valabil în sistemul de educaţie, de către cadrul didactic, iar dacă am fi constatat că nu au fost respectate aceste reguli, profesorul ar fi fost suspendat de pe atunci de la clasă”, a declarat Marcela Dărămuş.

Fostul profesor de religie și-a recunoscut, miercuri, 19 iunie, copilul, potrivit unui comunicat transmis de Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Alba.

Comunicatul instituției

”L.M., s-a născut la data de 08.12.2000, în localitatea Blaj, jud. Alba, iar din anul 2001 a beneficiat de măsuri de protecție specială, atât în sistem familial (asistent maternal profesionist) cât și în sistem rezidențial, ultima măsura de plasament fiind la Casa de Tip Familial Târsa – jud. Alba, unitate rezidențială din cadrul Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba are încheiat un contract de furnizare de servicii sociale.

L.M. a urmat cursurile Liceul Tehnologic de Turism şi Alimentaţie din Arieşeni clasele a IX-a și a X-a, absolvind clasa a XI-a, profil mecanic la Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.

Menționăm că, DGASPC Alba nu a fost informată cu privire la derularea unei anchete administrative de către unitatea de învățământ privind zvonurile unei relații dintre minoră și un cadru didactic.

În luna noiembrie 2017, L.M. a declarat angajaților din casa de tip familial (preotului coordonator, managerului de caz, persoanei de referință) că este însărcinată și că dorește să păstreze sarcina, dar nu a dorit să decline identitatea tatălui în cadrul ședințelor de consiliere și a discuțiilor cu managerul de caz.

S-a revizuit Planul de Intervenție Personalizat, stabilindu-se obiective și activități legate de sarcina în evoluție, monitorizarea lunară a stării de sănătate a viitoarei mame prin medicul de familie și medicul specialist, alimentație sănătoasă, renunțarea la adicții în perioada sarcinii.

În programul de consiliere a minorei s-a insistat mult pentru conștientizarea importanței continuării studiilor, a finalizării acestora în vederea obținerii unei calificări.

De asemenea, aceasta a fost consiliată și transferată, în ultimul trimestru de sarcină, la Centrul Maternal ”Speranța” Alba Iulia, serviciu specializat pentru mamă și copil, dând naștere în luna iunie 2018 unui copil la maternitatea din localitatea Sebeș.

Atât mama, cât și copilul au rămas în centrul maternal Alba Iulia, până la împlinirea vârstei de 18 ani (decembrie 2018) a mamei, când aceasta a solicitat acordarea măsurii de protecție specială la Casa de Tip Familial Târsa pentru ea, iar pentru copilul ei, instituirea plasamentului la un asistent maternal profesionist.

În luna ianuarie 2019, L.M., printr-o cerere adresată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a solicitat să-i fie aprobată deplasarea împreună cu fiul său şi asistentul maternal profesionist, la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca pentru recoltarea de probe în vederea stabilirii paternităţii fiului ei.

Menționăm că, presupusul tată al copilului, s-a deplasat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca singur și nu însoţit de persoanele mai sus menţionate.

Demersul pentru recunoașterea paternității, a fost inițiat de către L.M. și presupusul tată, neexistând o acţiune în instanţă pentru stabilirea paternităţii.

Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca nu a comunicat mamei rezultatul testului ADN, doar presupusului tată.

În data de 19 iunie 2019, tânăra L.M., împreună cu domnul G.T. care se presupune că ar fi tatăl copilului, au avut programare la Starea Civilă din cadrul Primăriei Sebeș pentru recunoașterea paternității copilului și emiterea unui nou certificat de naștere pentru copil.

La această oră, copilul a fost recunoscut, fără prezentarea rezultatului testului ADN de către tată, urmând ca în data de 20 iunie 2019 să fie eliberat noul certificat de naștere.”

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Șofer tras pe dreapta, pe Autostrada A1 pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. Ce s-a întâmplat după

Publicat

Șofer tras pe dreapta, pe autostrada a1 pe raza județului

Un șofer a fost tras pe dreapta, pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. S-a întâmplat în 22 aprilie 2023, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. 

În data de 16 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tânărul va fi judecat pentru conducere sub influența drogurilor.

Deși a fost tras pe dreapta la o zi de la consum, substanța activă din jointul de canabis THC, se afla în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

STUDIU: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la ACCIDENTE

Publicat

bmw.jpg

Un studiu efectuat arată că mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele. Cu toate acestea, vehiculele puternice au sisteme de frânare mai avansate și o manevrabilitate mai bună, ceea ce le face mai ușor de condus.

„carVertical, o companie de date auto, a efectuat cercetări pe baza…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea încurajează consumatorii să prelungească ciclul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente și terenuri. A lansat o platformă imobiliară

Publicat

poșta română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, apartamente

Poșta Română scoate la închiriere 500 de spații comerciale, spații pentru birouri, apartamente și terenuri. Acestea nu au mai fost utilizate de mai mulți ani. Compania a lansat miercuri un portal imobiliar prin intermediul căruia va închiria aceste proprietăți.

„Poşta are cam 2.000 de proprietăţi. Din cele 2.000, 1.000 sunt în circuit poştal, deci nu ne atingem de ele. Restul de 1.000 sunt valorificate spre închiriere.

Din cele 1.000 care sunt deschise spre închiriere,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe