Connect with us

EVENIMENT

SCANDALUL MOMENTULUI. USR vrea demisia sau demiterea lui Bode. Reacția ministrului

Publicat

bode bun e1665998692606.jpg

Președintele USR Cătălin Drulă îi cere demisia de urgență din Guvern sau, în caz contrar, revocarea lui Lucian Bode din fruntea MAI, după ce Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai a confirmat că ministrul de Interne a plagiat în teza de doctorat.

„Lucian Bode a plagiat. Avem confirmarea de la universitatea care i-a dat diploma. Așteptăm demisia din Guvern”, a scris Cătălin Drulă.

În cazul în care Lucian Bode nu va demisiona, USR îăi solicită premierului Nicolae Ciucă să-l revoace de la conducerea MAI.

Cristian Ghinea, care a inițiat demersul de transcriere a tezei de doctorat a lui Bode, a reacționat de asemenea și amintește că Adrian Ivan, coordonatorul tezei continuă să aibă job și la UBB și la SRI.

SCANDALUL MOMENTULUI. USR vrea demisia sau demiterea lui Bode. Reacția ministrului: ce spune Cristian Ghinea

„Conform Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, Lucian Bode a plagiat. Dacă era universitar, UBB îl putea sancţiona, zice decizia. Cum este ministru, trebuie să urmeze o demisie. Furtul este furt. Pe lângă plagiat, nivelul de gradiniţă al tezei pune Comisia UBB în situaţia de a preciza că NU a analizat calitatea tezei. E evidentă acolo o rușine sănătoasă: știm că e penibil nivelul, dar noi nu am analizat asta. Însă noua conducere a UBB nu poate ignora faptul că pe acest referat jenant scrie doctorat și UBB. Coordonatorul Ivan continuă să aibă job și la UBB și la SRI. Astea nu sunt elemente de universitate care vrea în top european. Înţeleg că au de făcut curăţenie din urmă, dar când încep?”, declară Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici al USR.

SCANDALUL MOMENTULUI. USR vrea demisia sau demiterea lui Bode. Reacția ministrului: ce spune UBB

Comisia de etică a Universității Babeș‐Bolyai din Cluj‐Napoca a analizat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode și a constatat „o serie de abateri de la bunele norme de publicare: erori de citare și unele fragmente plagiate”.

Potrivit Comisiei de Etică a UBB, analiza a vizat concret respectarea normelor de redactare academică și nu calitatea academică a lucrării de doctorat: „Pentru calitatea lucrării de doctorat garantează specialiștii în domeniu din Școala doctorală și din CNATDCU, înainte de conferirea titlului de doctor”.

SCANDALUL MOMENTULUI. USR vrea demisia sau demiterea lui Bode. Reacția ministrului: ce spune Bode

Politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs, susține ministrul de Interne Lucian Bode, după ce UBB Cluj a publicat rezultatele evaluării în urma analizei asupra tezei sale de doctorat.

„Verdictul UBB: Teza mea de doctorat este în regulă, iar titlul de doctor acordat în anul 2019 este menținut. Recent, UBB s-a pronunțat în legătură cu respectarea normelor de redactare academică în teza mea de doctorat, iar rezultatul verificărilor nu schimbă cu nimic evaluările inițiale ale tezei. În urma verificărilor, Comisia de Etică a UBB mi-a recomandat remedierea erorilor de citare care au survenit în cuprinsul a mai puțin de 7 pagini (2.95%) din totalul celor 220 de pagini ale tezei. În niciun moment nu mi-am însușit ideile altora și nici nu am dat impresia că-mi aparțin”, a scris marți pe Facebook Lucian Bode.

Acesta suține că, în urma analizelor efectuate până acum, „nu rezultă cu certitudine intenția vădită de încălcare a regulilor și tehnicilor de citare academică” și că citarea eronată este considerată o deviere de la normele de redactare academică și trebuie corectată.

Lucian Bode susține că, împreună cu editura, va revizui printr-o erată erorile de citare problematice din cele 7 pagini, deși spune că nu are această obligație legală.

„Așadar, politicienii dactilografi din USR care m-au copiat de zor la bibliotecă s-au făcut de râs. Situația în care se află este penibilă și ridicolă! Este un maxim de superficialitate de care au dat dovadă. Am văzut de-a lungul timpului că folosesc această schemă de compromitere, creează o poveste, apoi o vând în online indiferent de consecințe pentru că la final nu îi interesează dacă se verifică sau nu adevărul. Tot ce fac ei are doar un scop electoral, motiv pentru care fabrică un <adevăr> doar al lor pe care îl promovează sperând să câștige puncte electorale”, a adăugat ministrul. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tachtsidis (CFR Cluj) îl „faultează” pe Adi Mutu: Ne-a lăsat într-un moment foarte dificil. Pentru mine nu are CARACTER

Publicat

tachtsidis cfr cluj facebook cfr.jpg

La finalul meciului CSU Craiova – CFR Cluj 0-1, mijlocașul grec al clujenilor, Panagiotis Tachtsidis, a avut un discurs dur la adresa lui Adrian Mutu, fostul lui antrenor.

Tachtsidis nu crede că va mai continua la formația din Gruia din sezonul viitor și a avut un discurs dur la adresa fostului antrenor, Adrian Mutu. Tehnicianul îl criticase după ce a luat roșu în 0-4 cu Corvinul, în Cupa României, declarând: „Cu Tachsitidis nu m-am mai întâlnit și nu mai vreau…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu și Costel Pătrășcan la Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 Alba Iulia

Publicat

cristian tudor popescu, florin chilian, liviu stănescu și costel pătrășcan

Târgul de cArte Alba Transilvana este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Alba. Anul acesta își va deschide porțile în data de 10 mai 2024, începând cu ora 10.30.

Pe toată perioada desfășurării târgului, respectiv în perioada 10-12 mai 2024, organizatorii au pregătit pentru iubitorii de carte numeroase surprize din zona culturii scrise și nu numai.

Prima zi a târgului de carte va fi încheiată cu o conferință susținută de Ana Blandiana…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Gabriel Pleșa, la Alba24: Când vor fi gata lucrările de mobilitate, soluții și proiecte pentru traficul din Alba Iulia

Publicat

video gabriel pleșa, la alba24: când vor fi gata lucrările

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa a fost prezent joi, în studioul Alba24, unde a vorbit despre stadiul lucrărilor la proiectele de mobilitate dar și despre planurile administrației în ceea ce privește traficul din municipiu.

Acesta a anunțat data la care albaiulienii vor scăpa de șantierele din oraș, respectiv când ar urma să fie finalizate proiectele de mobilitate pe principalele bulevarde din municipiu.

Potrivit lui Gabriel Pleșa, administrația locală vrea să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Flaviu Udrea, CANDIDATUL Alianței USR+ARI pentru Florești

Publicat

flaviu udrea e1714146413253.jpg

Flaviu Udrea, consilier local la Florești, și-a depus candidatura din partea Alianței Uniți pentru Florești USR+ARI pentru funcția de primar al celei mai mari comune din România.

„Floreștiul nu mai poate irosi încă patru ani. Alianța Uniți pentru Florești USR+ARI este alternativa la actuala administrație locală, care în ultimii ani și-a văzut doar interesele proprii și mai puțin pe cele ale cetățenilor. Pe 9 iunie trebuie să facem o schimbare dacă vrem…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe