EVENIMENT
Scandalul tablourilor false: experții acreditați nu sunt angajații Ministerului Culturii

Experții acreditați nu sunt angajații Ministerului Culturii, anunță reprezentanții instituției. Precizările au fost făcute în condițiile în care reprezentantul unei galerii de artă, acreditat de minister, este bănuit că a comercializat mai multe tablouri atribuite în mod fals unor pictori celebri.
Ministerul Culturii a anunțat că nu este implicat în comercializarea și expertizarea bunurilor culturale vizate de acțiunea polițiștilor și că experții nu sunt angajații instituției.
„În ceea ce privește vânzarea și expertizarea bunurilor culturale mobile, respectarea prevederilor legale revine agentului economic autorizat care comercializează bunurile culturale mobile și expertului acreditat care întocmește raportul de expertiză. Ministerul Culturii acreditează experți în domeniul patrimoniului cultural mobil, cu avizul Comisiei Naționale a Muzeelor și Colecțiilor. Experții acreditați nu sunt angajați ai Ministerului Culturii”, au anunțat reprezentanții Ministerului Culturii.
Ministerul Culturii precizează că poate dispune retragerea autorizației de funcționare a agentului economic autorizat să comercializeze bunuri, respectiv a atestatului de expert în domeniul patrimoniului cultural mobil.
Joi, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorului șef secție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică, au efectuat 10 percheziții domiciliare, la sediul unei instituții de cultură și locuințele și sediile unor persoane fizice și juridice, situate în municipiul București și în județele Iași și Botoșani.
Mai multe tablouri atribuite în mod fals unor pictori celebri precum Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu și Ștefan Luchian ar fi fost comercializate de reprezentantul unei galerii de artă din București.
Anchetatorii au anunțat că pentru comercializarea tablourilor false, lucrările artistice ar fi fost însoțite de certificate de expertiză întocmite de către un expert acreditat de către Ministerul Culturii. În documente se menționa în mod nereal că picturile, purtând în fals semnătura unor pictori celebri, ar fi aparținut acestora. MEDIAFAX
Citește Romania24.ro pe Google News

Administrația locală din Teiuș a demarat un proces de renovare și modernizare a halei de lactate din cadrul pieței agroalimentare din oraș. Potrivit unui anunț făcut de Primărie, lucrările sunt în plină desfășurare și vizează îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de comercializare a produselor lactate și perisabile.
Echipa Primăriei a început lucrările prin înlocuirea ușii de intrare și a întregii instalații electrice. De asemenea, se efectuează reparații la…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Vrei să-ți schimbi telefonul? Iată de ce ar trebui să treci pe la BSG Amanet & Exchange înainte de orice altă opțiune (P)

Puțini știu că electronicele second-hand pot oferi aceleași performanțe ca produsele noi. Diferența? Prețul. Cu testare profesională, garanție extinsă și prețuri substanțial mai mici decât cele din magazinele de retail, BSG Amanet & Exchange oferă o alternativă sigură și inteligentă.
Piața de electronice second-hand a crescut semnificativ în ultimii ani, iar tot mai mulți consumatori caută alternative inteligente la produsele noi, tot mai scumpe. În acest context, BSG…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, invitat la podcastul Cluj24. Alegerile, analizate împreună cu Florin Danciu și Ion Novăcescu

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, este invitat, marți, 20 mai, în direct de la ora 11, la podcastul ”Contraste” de pe Cluj24.
Tișe va analiza rezultatul alegerilor prezidențiale împreună cu jurnalistul Florin Danciu și analistul Ion Novăcescu.
Podcastul va fi live pe Cluj24.ro, YouTube – Cluj24 și Facebook – Cluj24.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Ninsorile întârzie redeschiderea traficului pe DN 67C – Transalpina. Drumarii au suspendat operațiunile de deszăpezire

Ninsorile recente au forțat autoritățile să suspende lucrările de redeschidere a unuia dintre cele mai spectaculoase drumuri din România – DN 67C – Transalpina. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a anunțat luni suspendarea temporară a operațiunilor de pe Transalpina, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
Lucrările pentru redeschiderea circulației între Rânca și Obârșia Lotrului, suspendate din cauza condițiilor meteo
Stratul de zăpadă…
Citește mai mult pe Alba24.ro