Luni, 27 iulie:

Prima zi a săptămânii aduce o vreme caniculară prin estul Munteniei și Moldova, zone unde temperaturile vor fi și cu 5-6 grade mai mult decât normalul perioadei. Și în restul zonelor țării avem parte de o zi caldă, cu excepție în zonele montane, unde vorbim de temperaturi normale sau ușor sub normalul perioadei.

Nu scăpăm de ploi vorbim în parte din țară, cu excepția estului Munteniei, sudul și centrul Moldovei respectiv Dobrogea. Cantitățile căzute în 24 de ore nu vor trece de un 10 – 15, 20 l/mp prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane iar prin Oltenia, vestul Munteniei, nordul Moldovei ne oprim la 3 – 5 l/mp.

Marți, 28 iulie:

Vremea continuă să se încălzească, însă ploile vor fi prezente mai ales prin zonele montane (10 – 20 l/mp) și izolat prin Transilvania.

Miercuri, 29 iulie:

Începând de miercuri România ia foc, iar temperaturile vor fi 6 până la 8 grade mai ridicate decât normalul perioadei, exceptând Banatul, Crișana, Maramureșul și zonele montane, unde  vor fi temperaturi cu doar 3 – 5 grade mai ridicate decât normalul perioadei.

Mai sunt așteptate ploi răzlețe, nesemnificative, doar prin zonele montane.

Joi, 30 iulie:

Rămânem sub un aer deosebit de fierbinte la nivelul întregii țări, iar prin Muntenia și sudul Moldovei chiar valori cu 10 – 11 grade mai mari decât normalul perioadei.

Ploile apar pe arii extinse prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, zonele montane și Moldova, cantitățile de precipitații urmând să ajungă la un 10 – 20 l/mp în 24 de ore.

Vineri, 31 iulie:

Rămânem cu o vreme caniculară, mai ales prin Oltenia, Muntenia, sudul și centrul Moldovei, dar și o bună parte din Dobrogea, unde temperaturile vor fi cu 8 până la 10 grade mai mari decât cele normale acestei perioade. Și în  restul țării va fi cald, însă abaterile termice pozitive se opresc la un +2 spre +3 grade față de normalul perioadei.

Vor fi ploi prin Moldova, mai ales în sudul regiunii – cu 15 – 20 l/mp), dar și prin Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Orientali, Meridionali și sudul Transilvaniei, dar aici fără să vorbim de cantități demne de luat în seamă.

Sâmbătă, 01 august:

Prima zi a lunii august vine cu o ameliorare din punct de vedere al temperaturilor, cu valori normale prin Banat, Crișana, Maramureș dar și prin zonele montane. În schimb,  în Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și Dobrogea temperaturile vor fi doar cu 3 – 5 grade mai mari față de normele perioadei.

Prima zi a lunii august aduce ploi slabe doar prin zonele montane.

Duminică, 02 august:

Cea de-a doua zi a lunii august readuce canicula în special prin Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei. Cald va fi și în restul țării și doar în zonele montane vom vorbi de temperaturi normale pentru data din calendar.

Despre ploi vorbim, pe arii restrânse, doar în zona Meridionalilor.

sursa: prognozemeteo.ro, Prognoze Meteo – Vremea în România