Connect with us

EVENIMENT

Schimbare majoră în regimul circulaţiei vehiculelor dintr-o capitală europeană. La ce viteză sunt limitate în centrul localităţii

Publicat

scuter moped

Viteza scuterelor electrice a fost redusă, începând de luni, la 10 kilometri pe oră în anumite zone din centrul Parisului.

Acest lucru afectează zonele în care scuterele electrice și pietonii se încurcau adesea până acum, a relatat luni ziarul Le Parisien. Printre acestea se numără atracții turistice, parcuri, școli și piețe.

La inițiativa administrației orașului, în vară a avut loc deja un test la Muzeul Luvru și în alte câteva piețe.

Acum, companiile de închiriere a celor 15.000 de scutere electrice din Paris au decis să extindă „zonele lente”.

Reducerea vitezei este blocată automat în scutere prin intermediul locației GPS a acestora. De îndată ce scuterul intră într-una dintre zonele desemnate, acesta își reduce viteza. Pentru utilizatorii scuterelor, zonele afectate sunt afișate în aplicațiile companiilor de închiriere.

După cum au explicat furnizorii, zonele cu viteză redusă ar putea fi adaptate în continuare la cererea administrației orașului, care nu a fost încă mulțumită de măsura luată de furnizori.

După cum a declarat pentru Le Parisien David Belliard, consilier pentru mobilitate la Primăria Parisului, malurile Senei și zonele comerciale foarte frecventate nu sunt încă acoperite de limitarea vitezei.

New York și Barcelona, precum și unele suburbii pariziene au deja restricții similare, scrie dpa.

În Germania, aceste vehicule au voie să circule cu viteze între 6 și 20 de kilometri pe oră.

Având în vedere numărul mare de accidente cu scutere electrice din Paris, cu 329 de răniți și doi morți numai în acest an, orașul ia în calcul și interdicții selective pentru aceste scutere și utilizarea lor de către două sau trei persoane în același timp.

Între timp, pentru a spori siguranța, cele trei companii de închiriere din Paris au decis, pe lângă limitarea vitezei, să introducă un „mod pentru începători” care reduce scuterele la 15 km/h în general.

Acest mod poate fi setat de persoanele care folosesc pentru prima dată un scuter și nu se simt în siguranță. MEDIAFAX


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: Au văzut moartea cu ochii. Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, după un accident în Vâlcea

Publicat

valcea

Trei persoane au fost rănite şi au ajuns la spital, luni seara, după un accident produs în Râmnicu Vâlcea.

Polițiștii rutieri din Râmnicu Vâlcea au intervenit pe bulevardul Tineretului intersecție cu strada M. Eminescu, la un accident rutier între 2 autoturisme.

valcea

 

În urma impactului a rezultat rănirea a 3 persoane, care ulterior au fost transportate la spital în vederea efectuări de investigații suplimentare.

Potrivit Poliției Vâlcea, cei doi șoferi implicați nu au consumat alcool.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident teribil pe o șosea din Bistrița-Năsăud. Fetiță de 5 ani și o femeie, băgate în spital

Publicat

bn2

Accident, luni seară, pe Drumul Național 17 C, în localitatea Dumitra, județul Bistrița-Năsăud.

Din primele date, au fost implicate un autoturism care era condus de un tânăr de 19 ani, din Mititei și un alt autoturism, condus de o femeie de 27 de ani, din Năsăud.

bn

bn2

Accidentul s-a soldat cu rănirea șoferiței și a unei pasagere de 5 ani, ambele fiind transportate la spital.

Conducătorii auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. Polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei și împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cîmpeanu: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă

Publicat

Luni, până la ora 19.00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În cursul zilei de luni, 6 decembrie, până la ora 19:00, în urma utilizării testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, au fost raportate 86 de cazuri detectate pozitiv, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit comunicatului de presă, luni, 6 decembrie 2021, la nivel național, 17.677 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate (dintr-un total de 17.915) funcționează cu prezență fizică, incluzând și unitățile conexe.

„Așadar, peste 99% din numărul total de elevi și preșcolari pot fi prezenți fizic la cursuri. Un număr de 238 de unități de învățământ continuă cursurile în sistem online – cele mai multe în județele Bihor (52), Arad (36) și Hunedoara (20) În 13.728 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate, procentul de vaccinare în rândul personalului angajat este de cel puțin 60%, în 2.697 dintre acestea procentul de vaccinare fiind de 100%”, transmite Cîmpeanu.

Conform sursei citate, în total s-au vaccinat 437.800 de elevi (130.000 de elevi în categoria de vârstă 12-15 ani, respectiv 307.800 de elevi cu vârsta peste 16 ani), număr echivalent cu peste 35% din numărul total al elevilor eligibili pentru vaccinare.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a testelor rapide antigen noninvazive efectuate din proba de salivă, conducerea a 16.956 de unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unități de învățământ testele se vor
administra la școală, iar în cazul a 467 de unități de învățământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la școală, diferențiat, pe niveluri de studiu.

Vineri, 3 decembrie, 1.831 de elevi/preșcolari (circa 0,6/1.000) și 499 de angajați erau infectați cu Covid-19 (circa 1,8/1.000). MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de ceaţă în Bucureşti și în 10 județe

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seara, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceaţă pentru Bucureşti și 10 județe valabilă până la ora 23:00.

Potrivit meteorologilor, în Capitală ceaţa va reduce vizibilitatea sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

De asemenea, până la ora 23.00 este Cod galben de ceață și în:

Județul Brăila
Județul Ialomiţa
Județul Argeş: Costești, Buzoești, Leordeni, Slobozia, Ungheni, Suseni, Rătești, Recea, Rociu, Căldăraru, Negrași, Mozăceni, Izvoru, Ștefan cel Mare, Teiu;
Județul Prahova: Ploiesti, Mizil, Brazi, Urlați, Valea Călugărească, Bucov, Bărcănești, Puchenii Mari, Ariceștii Rahtivani, Târgșoru Vechi, Blejoi, Ciorani, Poienarii Burchii, Albești-Paleologu, Colceag, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Tomșani, Ceptura, Dumbrava, Baba Ana, Mănești, Fulga, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei, Tinosu, Gura Vadului, Sălciile, Boldești-Gradiștea, Gherghița, Vadu Săpat, Olari, Fântânele;
Județul Buzău: Costești, Glodeanu Sărat, Pietroasele, Gherăseni, Breaza, Săhăteni, Ulmeni, Stâlpu, Movila Banului, Amaru, Mihăilești, Florica;
Județul Călăraşi;
Județul Giurgiu;
Județul Ilfov;
Județul Teleorman;
Județul Dâmboviţa: Găești, Titu, Potlogi, Cornești, Corbii Mari, Băleni, Dragodana, Răcari, Bucșani, Crevedia, Petrești, Văcărești, Cojasca, Lungulețu, Mătăsaru, Gura Șuții, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Finta, Braniștea, Uliești, Mogoșani, Conțești, Vișina, Niculești, Nucet, Brezoaele, Sălcioara, Poiana, Dobra, Șelaru, Cobia, Produlești, Costeștii din Vale, Crângurile, Raciu, Morteni, Vlădeni, Perșinari, Gura Foii, Butimanu, Răscăeți, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești;

Se va semnala ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe