Connect with us

EVENIMENT

Școlile se pot înscrie în programul ”Dăm Click pe România”, pentru a obține calculatoare. Sprijin pentru unitățile de învățământ

Publicat

Școlile se pot înscrie în programul ”dăm click pe românia”,

Școlile se pot înscrie în programul ”Dăm Click pe România”, pentru a obține calculatoare. Asociația ”Ateliere Fără Frontiere” a anunțat continuarea programului prin care se vor dota, cu alte 2.000 de calculatoare recondiționate, unitățile de învățământ, ONG-urile și instituțiile sociale deficitare la acest capitol, de la nivel național.

”Dăm Click pe România” vine în sprijinul școlilor și copiilor din zone rurale sau urbane, marginalizate, pentru care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal după ce și-a agresat propria soție. Polițiștii au emis ordin de protecție

Publicat

bărbat din alba iulia, cu dosar penal după ce și a

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat soția, o tânără de 27 de ani. Polițiștii au emis ordin de protecție.

Potrivit IPJ Alba, miercuri seară, 6 decembrie, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 27 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul ei.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că, în după amiaza aceleiași zile, pe fondul unor discuții…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul, „pământ ucrainean”. Piatra pentru soclul statuii Școala Ardeleană trebuie adusă din țara vecină, care e în război

Publicat

scoala ardeleana.jpg

Lucrările de modernizare a străzilor din centrul Clujului nu vor fi gata 100% la sfârșitul acestui an. Chiar dacă proiectul e „în linie dreaptă”, mai sunt câteva lucrări de mică anvergură care cel mai probabil vor fi gata doar anul viitor, potrivit primarului Emil Boc.

La 31 decembrie, lucrările de modernizare a străzilor Mihail Kogălniceanu, Universității și a străzilor adiacente, vor fi finalizate în proporție de 99,9%, a dat însă asigurări…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se estimează că încălzirea şcolilor din județul Buzău va fi mai scumpă cu 2,36 milioane lei în iarna acestui an

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Estimările indică faptul că costul încălzirii unităților de învățământ va înregistra o creștere de 2,36 milioane de lei în această iarnă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această situație survine în condițiile în care peste 100 de unități școlare nu au beneficiat de lucrări pentru îmbunătățirea eficienței energetice sau au fost reabilitate termic doar parțial.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, o pondere importantă dintre unităţile şcolare deţine combustibilul necesar pentru încălzirea imobilelor în care elevii îşi vor desfăşura cursurile în iarna acestui an.

Faţă de perioada sezonului rece a anului trecut, cheltuielile generate de încălzire ar putea creşte cu 2,36 milioane lei. Cele mai multe dintre unităţile de învăţământ folosesc lemn drept combustibil.

„Unităţi şcolare care au achiziţionat toată cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada de iarnă 2023-2024 – 294.

Unităţi şcolare care au achiziţionat parţial cantitatea de combustibil solid necesară pentru perioada 2023-2024 – 6.

Menţionăm că Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) pe raza cărora funcţionează aceste unităţi şcolare vor aproviziona în perioada următoare cantităţile de combustibil solid necesare desfăşurării în bune condiţii a activităţii educaţionale. Suma achitată de unităţile şcolare pentru încălzirea spaţiilor şcolare în anul 2022-2023 a fost de 9,060.357 lei.

Suma estimată a se achita pentru încălzirea spaţiilor şcolare pentru anul 2023-2024 este de 11.430.000 lei.

Au fost reabilitate termic 346 unităţi şcolare

În prezent sunt reabilitate termic 346 unităţi şcolare, 25 sunt în curs de reabilitare, 78 sunt nereabilitate termic.

La această dată au fost depuse 15 proiecte în cadrul Apelului de proiecte cu titlul ‘Construirea şi dezvoltarea unei reţele-pilot de şcoli verzi’ finanţat prin PNRR Componenta C15″, a transmis, pentru AGERPRES, IŞJ Buzău.

Totodată, au fost alocate sumele necesare pentru combustibil în vederea funcţionării microbuzelor şcolare destinate transportului elevilor, reparaţia vehiculelor urmând să fie asigurată de primării.

„În ceea ce priveşte transportul şcolar, cele 119 microbuze şcolare care deservesc unităţile de învăţământ din judeţul Buzău sunt în stare de funcţionare, fiind asigurate şi fondurile necesare achiziţionării combustibilului pentru funcţionarea lor.

În situaţia în care unul dintre aceste microbuze şcolare se defectează, UAT iau toate măsurile ce se impun pentru repararea acestora în regim de urgenţă”, informează IŞJ Buzău.

În judeţul Buzău funcţionează 457 de unităţi de învăţământ care sunt prevăzute cu centrale termice pe gaz, pe curent electric sau motorină, racordate la reţeaua de termoficare, cele mai multe fiind dotate cu centrale sau sobe pe lemne. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandal într-o locuință din Aiud: O femeie și fiica ei, lovite și amenințate. Ce motiv ar fi avut agresorul

Publicat

scandal într o locuință din aiud: o femeie și fiica ei,

Un bărbat de 47 de ani din municipiul Aiud a fost reținut de polițiști, după ce și-ar fi agresat și amenințat iubita și pe fiica acesteia. Acesta ar fi intenționat, astfel, să le determine să-și retragă plângerile la poliție împotriva lui.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 6 decembrie, polițiștii din Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 47 de ani, din Aiud, care este cercetat pentru violență în familie și răzbunare pentru ajutor dat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe